Muzički kviz

1. Solo, ili...? Nemci tvrde da je njihov solo

2. Šta bih vas pit'o, ae neko drugi

3. Ne mangupiraj se nego pitaj

4. Šta svira čeljad u konačnom obračunu na kraju filma "Crossroad"

5. Ono gde Klepton svira?

6. Jok, Steve Vai, radi se o guitar battle-u između klinca i sotoninog podanika (iako je obe gitare nasnimio Vai, naravno)

7. Kanda je ipak Crossroads ime filma

8. Sviraju 5th Caprice od Paganinija.

9. Oćeš ti opet, mene mrzi da smišljam?

10. Ae, ovo mi se mota po glavi, a zanimljivo je... Trip jednog kompozitora XX veka da dolazi sa druge planete neposredno je uticao na razvoje kompletnih novih pravaca apsolutne muzike u istom veku, od kojih je jedan "novi kompleksitet". Kompozitor do sopstvene kompleksnosti u izražaju dolazi verujući da prijem kod publike nema veze sa kvalitetom njegovih dela, jer sam nosi genetski kod vanzemaljskog života, na čijoj planeti postojbini njegova muzika i treba da se izvede kroz par hiljada godina, gde će upravo naići na sjajan prijem. O kom kompozitoru i kojoj planeti je reč?

11. Daću ti posle linkove da čuješ koliko :)

12. Ubio si temu, mnogo ti zajebano pitanje :)

13. Vi' stvarno, ne mož' se izgugla... Sorry, Stockhausen, Sirius.

Kojim nadimkom kolege muzičari oslovljavaju Claptona?

14. Kako se zove poslednja pesma koju je snimio Dio?

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.