Dinar za ulaznicu u "Zoo vrt" - dinar za nastavak patnje životinja

1. Uzmimo ovako - jednoga dana skontaš da je tvoj avlijaner jako tužan jer provodi dane vezan na lancu od 3m zakačen za njegovu kućicu površine jedva 1m² i odlučiš da ga pustiš da živi svoj život po svojim pravilima. Pustiš ga u šumu. On ubrzo umre zato što ne zna da se snađe sam. Onda opet, skontaš da je to domaća životinja i da je nesposobna bez čoveka. Ali, hej, onaj srndać iz beozoovrta je divlja životinja, pa mu je mesto, logično, u divljini. Nekim čudom uspeš da ga oslobodiš i vratiš u divlja prostranstva. On ubrzo umre zato što ne zna da se snađe sam. U divljine nije kročio u životu jer je rođen u kaFezu austrijskog zoovrta. Nesposoban je bez čoveka, baš kao i tvoj jadni avlijaner.

2. I? Šta i?
    Za sve one kojima nije jasno (!?) čemu priča o avlijaneru, poenta je da životinje iz zoološkog vrta apsolutno mogu da se porede sa kućnim ljubimcima, samo je pitanje ugla iz kog se posmatra. Te životinje nije neko jurio po džungli da bi ih doveo u Beograd.

Tom Ripli bi imao moju podršku kad bi se zalagao za bolje uslove, za šta su, svakako, potrebne pare.

3. nijedna zivotinja nije toliko nesposobna da ne zna sama da se snadje za hranu.
    Pas je kako bi vi rekli "domaca" zivotinja pa i dalje ima refleks da zakopava koske i hranu po dvoristu da bi sacuvao nesto za zimnicu. :)
    Nemojte zivotinje, nit divlje nit domace, smatrati glupljim nego sto vi jeste jer cete uvek pogresiti :)
    Zivotinje iz zoo vrta ne mogu apsolutno da se porede sa kucnim ljubimcima, jer si i sama rekla da postoji vise ugla posmatranja.
    Sto se tice ove teme ja se slazem sa Tomom Riplijem te cu uraditi isto kao i on.

4. http://www.youtube.com/watch?v=pNv2A4Kfx4k&feature=related
    izvolite pogledati ko do sada nije :)
    zivotinja koja je rodjena u zatocenistvu, hranili je ljudi, postao je vodja copora. Sa moje tacke gledista sasvim se lepo snasao :)
    ima i zenku, de ces vise :)

5. ''Ali, hej, onaj srndać iz beozoovrta je divlja životinja, pa mu je mesto, logično, u divljini. Nekim čudom uspeš da ga oslobodiš i vratiš u divlja prostranstva. On ubrzo umre zato što ne zna da se snađe sam. U divljine nije kročio u životu jer je rođen u kaFezu austrijskog zoovrta. Nesposoban je bez čoveka, baš kao i tvoj jadni avlijaner.''

Нема ти ово што си написала везе са животом, Шива. Питај било ког зоолога. Домаћи пас је врста животиње која је хиљадама година уназад уз човека. Њему је У ГЕНИМА да штити свог газду, да му буде покоран и да га овај заузврат храни. Зато би вероватно имао проблема да се снађе у природи.

С друге стране, срндаћ је дивља животиња, па макар био и из ЗОО-врта. Он ће се сасвим фино снаћи у природи ако га пустиш. Једино можда мишићна атрофија од физичке неактивности може у први мах да му представља проблем, али то је сад залажење у ситна цревца... Небитно.

6. a one koje treba uz roditelje da uce kako da love i sl.? nece se sve snaci u divljini iako tamo pripadaju.

7. A vi ste svi vegetarijanci? :)
    (samo pitam)

8. Ја нисам вегетеријанац,ја таманим месо као нездрав,ал опет,није у реду мучити неког до смрти(као што то индиректно чине са животињама у зоо вртовима).

9. Muče se i ljudi do smrti ponegdje. I žive u kavezima.
    Ja sam uvijek bila za usavrsavanje postojećeg, a ne za rušenje...
    I da, volim životinje...(samo se hvalim)

10. Пази,ако бих већ морао да бирам како ћу да умрем,је бих одабрао метак у чело и ајд' здраво ђаци.
    Океј је што људи хоће да будућим поколењима прикажу изумируће врсте животиња.
    Нажалост,човек се није довољно уздигао да би могао да схвати колико његов начин наноси животињама више штете него користи.

11. Okončati je zanimljiva riječ... :)

12. Мерси, не знам какве везе вегетаријанство има са овим о чему причамо. Једно је кад убијеш животињу да би је појео, а друго је кад је мучиш. Многе животиње би убиле човека ради хране, али не верујем да би га држале у заточеништву.

Што се тиче држања људи у кавезима... 50 посто људи и јесте само за кавез. Није за боље.

13. Eh da je 50...

Iako sam "potpisao" ovo, da pitam nešto:

Znate li da je Bojović tražio da promeni lokaciju Zoo vrta na Veliko ratno ostrvo?
    Tamo bi životinje imale "dovoljno" prostora. Zašto nije dobio dozovlu? Take a wild guess...

14. bogami ja pročitah ovu temu celu.

15. sloboda za čika marka!

16. Дајте новац Ловачком савезу Србије! Окончајмо патњу животиња!

17. Џими
    pre 37 minuta

Једно је кад убијеш животињу да би је појео, а друго је кад је мучиш. Многе животиње би убиле човека ради хране, али не верујем да би га држале у заточеништву.

Mmm, ne slažem se. Ljudi domaće životinje drže u mnogo gorim uslovima od onih u Zoološkom vrtu, iz prostog razloga što ih gledaju samo kao na hranu. Da ljudi odu u lov, ulove životinju i pojedu je, to što si napisao bi imalo smisla, ali ovako...ne baš.

Mada, domaće životinje imaju malo više slobode nego životinje u Zoo vrtu...Nemam pojma šta je gore, stvarno...

18. Slaviću dan kada budu izmestili životinje u neki bolji prostor za njih. Postoji li uopšte udruženje, pokret koji se zalaže za to?

19. Знате шта је најгоре у свему томе? Клинце из целе Србије воде тамо на екскурзију да науче од малена како је то лепо и слатко...

Велика подршка од мене Рипли , свака част за тему!

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.