Prijava

Хвала свима који разумете и слажете се. И вама што се не слажете јер је јавна РАСПРАВА преко потребна ! Мерси, ја јесам вегетаријанацм али то нема неке директне везе са овиме.

ПРОТИВНИК САМ ЛИЧНО СВАКАКВОГ ЗООЛОШКОГ ВРТА, АЛИ АКО ВЕЋ ИСТИ МОРА ДА ПОСТОЈИ (распишите референдум, две трећене људи ће га одбранити) НЕКА БАР БУДЕ МАЊЕ МУЧАН ЗА ЖИВОТИЊЕ. РУГЛО НА КАЛЕМЕГДЕНУ ЈЕ УЗРОК ТЕШКИХ ПАТЊИ ЖИВОТИЊА - НЕ МОЖЕ МЕДВЕД ОД 300 КИЛА ДА БУДЕ ЗАТВОРЕН У 3x2 МЕТАРА!

Админе, мислим да се ОРКА залаже, видећу и са њима.

Дакле основна ствар је разазнати КО ТО СПРЕЧАВА ПРЕМЕШТАЊЕ садашњег "зоо врта". Док се то не сазна ДАЈМО СВИ ДОПРИНОС ПРЕМЕШТАЊУ ЗООЛОШКОГ ВРТА, ВРЛО ЈЕ ЛАКО =
___________________________________________________________________
Не дајте новац београдском "зоо врту"! Окончајмо патњу животиња!

A šta će jesti te životinje ukoliko ovaj bojkot uzme maha, pa se Zoo vrt ne finansira? Vazduh?

''A šta će jesti te životinje ukoliko ovaj bojkot uzme maha? Vazduh?''
_____________________________________________________________________
Ja sam uvijek bila za usavrsavanje postojećeg, a ne za rušenje...

Рипли, нисам знао да си вегетаријанац.

Kako ko sprečava? Pa, Bojović. 'Oće da bude na Kališu k'o da mu ga je deda ostavio. Znam da je bila neka priča o izmeštanju vrta na periferiju, negde kod Surčina, il' tako našto, a on nije hteo ni da čuje. U fazonu, ko će da ide u Surčin da gleda foke i labudove.

Nije mi najjasnije koja je tačno ideja. Da se ukinu zoološki vrtovi ili da se nefinansiranjem "pomogne" izmeštanje beogradskog?

Da izvinete, i jedno i drugo je blago retardirano. Mislim na "zalaganje" i "inicijativu".

Trebalo bi dati pare Vuku Bojoviću i izmestiti ovaj kalemegdanski negde na Novi Beograd, dati mu jedan blok-dva-tri. Tamo bi životinje bile među svojima.

Samo urbano.

Mrmune, Bojović je hteo da preseli Zoo vrt na Veliko ratno ostrvo. Nije dobio dozvolu.

Ја бих преселио људе из круга двојке на Велико ратно острво, а животиње пустио да слободно шетају градом.

Ma, pazi, odavno se priča o tome. Znam sigurno da je Donji Srem bio jedna od opcija. I to vrlo logična: uparložene državne zemlje ima kol'ko 'oćeš, bolje da se na njoj napravi novi Vrt, nego da je Mišković i slični otmu i na njoj da grade City-je, Ušća i šta ti ja znam. Međutim, Arkanov simpatizer nije za to hteo da čuje. 'Oće čovek u centar grada, pa da ga jebeš. Povraća mi se od njega.

Гамби, ја богами не знам да је тако. Ја знам да он неће ни да чује о пресељењу зоолошког врта.

Сурови идеја је да се бојкотује зоо врт. Да би некоме дошло у главу да га премести.

Мој лични став је да зоолошки вртови не треба да постоје, сад, ко ме јебе :)знам да је то данас 2010 немогуће. Али постоји оно што јесте могуће - битно смањивање патње животиња. Тај део ЈЕСТЕ остварив.

Џими, шта је ту чудно:))? Не волим месо, за остало сам тежи облик прождрљивца.

___________________________________________________________________
Не дајте новац београдском "зоо врту"! Окончајмо патњу животиња!

I da, ja sam mu poslednji put dao pare pre petnaest godina, tako da podržavam akciju :))))

Pazi Ripli, šta misliš da će jesti te životinje ako je Zoo vrt izbojkotovan?

A Bojović neće da ga preseli u neku vukojebinu (ni to ne opravdavam), ali hteo je na Veliko ratno ostrvo i nije dobio dozvolu. Jebem ti državu gde je to moguće.

Ripli, probaj da štajkuješ glađu ispred zoovrta, postići ćeš više.

Мислим да помало преувеличавате. Међеда баш заболе за идеале и поетичну слободу. Јесте, хтео би он да са времена на време потрчи ко човек (медвед?) кроз цветна поља и остало, али да се не лажемо, њему је пре свега на уму да има хране у изобиљу и понешто да опали кад за то дође време. А то зоолошки врт може да му обезбеди. Није природно, али није ни толико нехумано. Лицемерно је говорити да свако од нас није уживао при некој посети врту, а да не помињем садашње и будуће клинце који ће, без сумње, знати да цене његове погодности. Не бих волео да то, како њима, тако и мени, буде ускраћено. Јебига, себичан сам, волим да видим капибару како једе неку травуљагу са пет метара удаљености. Било би лепо ако би се БЗВ преместио на неку нормалнију локацију (Ратно острво не долази у обзир, природни је резерват и брдо посетилаца би га уништило), али уз свакојаке проблеме, да не кажем говна, у којима се ова држава налази, решење у кратком року је апсолутно немогуће, и свака акција која покушава тако нешто да издејствује је крајње нерационална. Треба сачекати нека боља времена и онда темељно и методично израдити план премештања на локацију која ће одговарати и нама, посетиоцима, и Муји, алигатору.

Зар оно није крокодил?

Не, алигатор је... Мањи, тамнији, и уже њушке, кљуна или чега већ. Такође је најстарији живи алигатор на свету и фали му пар година да обори рекорд неког литванског који је угинуо недавно са 75-6 година.

wojtek мајсторски си банализовао ово питање.

Молим те, реци ми којем је то живом бићу (бактерије, нижи инсекти &co excluded) довољно да има хране, опали нешто и да не може да мрдне 3 корака унапред без да додирне РЕШЕТКЕ (у којима је од почетка до краја свог постојања)??????

Гамби, зоо врт се првенствено финансира из буџета Града. Дакле 90тих када није било ни 'леба ни шта да се на њега намаже, када се није имало за зоолошки врт, он је упркос финансијском краху опстајао јер увек у градском буџету постоји варијанта "шта ако недовољан број људи купи карту". Реално, који би то град (и који не држи до себе) дозволио да му поцркају животиње од глади и недостатка ветеринарске неге. Сад, ако се добро заради од посете, "платица" В.Б.-а и остатка екипе ће бити још боља

___________________________________________________________________
Не дајте новац београдском "зоо врту"! Окончајмо патњу животиња!

Рипли - Сваком, осим човека. Нагони су оно што вуче животиње напред, а два најјача су потреба за храном и потреба за размножавањем. Ма колико волели да мислимо о некој романтизованој верзији животиња, чињеница је да је да се оне руководе првенствено физиолошким потребама. Докле год су оне испуњене, животињи је добро. Не савршено, али свакако добро. Њихове социолошке и емотивне потребе су секундарне, а понекад и потпуно занемариве. Можда звучи сурово, али тако је. Свиђало се то теби или не, зоолошки врт им нуди неку дозу сигурности, која им никако не може бити гарантована у природи. Не кажем ја да би сада све животиње требало стрпати у кавезе, већ само да то није толико језива ствар каквом се чини. Слажем се да су услови у БЗВ поприлично лоши, али алтернатива за сада не постоји, а твој радикални став тешко да ће помоћи.