Dakle, filmovi

1. Što si se ovo obnovio, sad 80te pa hajd ovo se može gledat

2. Drug Raja _-_
    Hodorofski je odličan reditelj(Sveta planina pre svega), sjajan strip scenarista, i vrlo loš romanopisac.

Da, Sveta planina kida. Ali recimo El Topo je rediteljski za tri klase ispod Planine. Bukvalno i tu ima varojaciju. Daleko je od velikana, kult da, kvlt ne.

3. Gledaj Sakke ova prva dva, odlicnu pricu imaju.

4. Nije on mnogo ni znao o režiji u tom periodu. Kalio se tokom filma koji je snimljen pre toga(mrzi me sad da guglam naslov) kad je jedva znao osnove režije. Sveta planina je, s druge strane, mešavina "školski" odrađenih planova, dužine kadrova, ali ima i šmeka njegove ludosti. Zato je, po mom mišljenju, ispao vrh.

5. Lozi se on podosta na Junga, isto kao i Linc, pa ako se slucajno pogodi da gledas njihove filmove u fazi kada te zanima ta prica, posmatras iz drugog ugla, sto je veliki plus. Ako ne, onda makar sa tom surealnoscu se donekle zadovoljis, kao u Lost Higwayu, da me jebes nisam skontao dok kasnije nisam procitao objasnjenje, ali Rammstein Patrisa Arket kombo, ko budali samar.

6. Druže Rajo, poližeš mi... Xp

7. I na Frojda i nadrealiste.

8. Šta znam, meni su se svideli na prvo gledanje pre dosta godina (verovatno jer sam se tada dosta ložio na spiritualizam, simboliku, misticizam, pa sam tražio ta kripto čudna groteskna dela u svim sferama umetnosti), sad kad sam ih skoro gledao izgubili su taj utisak kod mene, ne vidim neku preteranu umetnost, deluju mi prenatrpano i pretenciozno (posebno Planina), nešto slično mislim i o Dalijevoj umetnosti npr.

inače ne sporim da je režija dobra (u Planini), i dalje bih rekao da mi je krivo što nije uspeo da režira Dinu, taj film bi bio toliko pretenciozan i prenapumpan svime da bi obrnuo krug i postao antologijski sig (sig)

9. Blade Runner 2049 == SF Drive

10. koji da koristim torent da skinem film

11. nije sf drive, drive je okej, br2049 smeće. imaš na piratebayu jbt.

12. Pao piratebay, probaj 1337 ili rarbg. Ili ovde https://torrents.me/search/

13. ne radi nesto pajratbej ane radi ni kat... sad cu da probam ove vase, fala

14. mnogo su neprakticni..
    steta za pajrat, ne znam koji se domain stavlja a da nije org, taj valjda moze

15. nisu nepraktični, samo moraš da ideš makar na rutrackeru translate to english, sve ostalo je pičkin dim i ima mnogo veliku bazu, rekao bih i veću od tpb

16. Finding Dori mnogo lošiji od Finding Nemo :((

17. Disaster Artist - Dobar film. Nasmejao me je par puta, a u principu dobar je film jer o onakvoj dijaboli ne bi mogao da snimiš loš film, samo ako ispratiš šta je i kako bilo. To je dovoljno. Zanimljiv lik. Zanimljiva interpretacija Franka.

Good Time - Sviđa mi se film. Sviđa mi se to što kada sam pročitao opis očekivao sam nekog lika kako upada u policijsku stanicu sa 2 gloka u koje stoje po 55 metaka i rešeta pandure, pa sam se prijatno iznenadio da uopšte nije to u pitanju. Realno to je to. Ishod mislim.

Death of Stalin je dobra zajebancija, u kojoj iako vlada komična atmosfera, ipak se u'vati malo odblesak paranoje tog vremena, ma koliko da je sve prenaduvano sve i karikirano odrađeno. Zanimljiv film.

18. Kad god počnu ovakva sranja o tome štaje dobra režija, zašto je ovo bolje od onog, Jung ili Frojd i ostale pičke materine, samo okačim ovu scenu iz filma koji se generalno startra trešinom. Ko od najvećih ovo izrežira nek se javi.

https://www.youtube.com/watch?v=qWQT4Sxvk2g

19. Ne vidim jebiga, sajt mi blokiran, na poslu sam.

Ne znam u principu šta je dobra režija, šta nije. Više komentarišem film po tome, da li mi je bio dobar, zanimljiv, dosadan, glup, vau i tako to. Shvatam da i režija verovatno ima veze sa tim, al da izdvojim baš šta je režija, a šta sveukupan utisak, n'umem.