Dakle, filmovi

1. Hijerarhija jebena hahah

2. Samo da iskoristim priliku da preporucim jedan od najzabavnijih WW II filmova.

http://www.imdb.com/title/tt0065207/

Edit, i ovaj, nezasluzeno nezapazen.

http://www.imdb.com/title/tt0266425/?ref_=tt_urv

3. commuter sa lijam nelsonom tesko sranje, ovo mu je jedan od slabijih filmova

4. ma po ceo dan bih gledao wesa andersona, pio smutije, slušao buena vista soušl klab i generalno bio klasični debilko.

5. Samo da iskoristim priliku da preporucim jedan od najzabavnijih WW II filmova.

http://www.imdb.com/title/tt0065207/

Odličan.

Edit, i ovaj, nezasluzeno nezapazen.

http://www.imdb.com/title/tt0266425/?ref_=tt_urv

Preozbiljan film sa odličnom glumačkom ekipom.

Odgledao sam Annihilation (2018) i ladno sam zaspao za vreme filma što baš i nije kompliment. Dosadno, sporo, previše politički korektno za zastupljenim drugim rasama i seksualnim manjinama. Imamo crnkinju, latino lezbejku, sve po peesu. Netfliksu baš i ne ide sa filmovima, bolje neka se drže serija. Ovom su valjda nekoliko puta odlagali premijeru, ponovo ga montirali i onda ga pustili u bioskope i to ograničena distribucija što kod Amera nikad nije dobar znak. U svakom slučaju sranje od filma.

6. Na stranu tu politicku korektnost, na koju verujem da smo svi do sada oguglali (sem sto povremeno zesce ispizdimo), ima Annihilation par ozbiljnih poenti, izmedju ostalih i da je covecanstvo corsokak evolucije, zato mi se svideo, a jos vise sto cesto sebe uhvatim kako razmisljam o tom filmu, uspeo je da napravi svoj mini univerzum. A to sam pisao, da ko ocekuje zabavu, zesce ce mu se sjebati dozivljaj filma, skroz su ga lose ispromovisali, kao neki akcioni sf, a film je sve samo ne to. Sto se tice Netflixa, generalno si u pravu.

7. Koliko je stalker težak film za gledanje u poređenju sa recimo rubljovim ili solarisom? Nisam dugo ništa gledao od tarkovskog ostali mi još 2 ili tri njegova filma pa razmišljam stalkera da gledam ovih dana.

8. Mislim da je laksi od Rubljova, a u rangu sa Solarisom, mozda malo tezi. Secam se da mi nije uopste bio naporan za gledanje, a generalno mi ne pase stil snimanja Tarkovskog, ta poezija pretocena u film, vise sam covek za prozu.

9. Meni Rubljov možda za nijansu bio lakši od solarisa iako snimak nije bio najbolji mada sam ga odgledao iz dva puta pošto je bio podeljen na dva snimka od po sat ipo što mi je i bilo super jer bi mi koncentracija opadala da sam gledao tri sata bez prekida a solaris sam celo gledanje poredio sa odisejom. Koliko različite filosofije iza filmova a remek dela su oba filma. Skoro sam tek i saznao da je solaris i snimljen kao odgovor na odiseju koja se Tarkovskom nije svidela.

10. Genijalni su filmovi, a kraj Rubljova je mozda najpozitivniji i najjaci koje sam sreo u filmovima, ko tu ne pusti suzu... Moguce da jeste, sad kad razmisljim i sigurno, skroz je suprotna poruka Solarisa od Odiseje. Nostalgija mi nesto nije legla, Sacrifice tek treba da gledam.

11. Meni su Stalker i Zerkalo filmovi kojima treba završavati opus Tarkovskog.
    Od najlakešeg ka najtežem:
    1. Ivanovo detinjstvo
    2. Solaris
    3. Sacrifice
    4. Rubljov
    5. Stalker
    6. Zerkalo

Nostalgiju nisam gledao, mada koliko znam, ona je više bergmanovski film, tako da ne verujem da je teža za gledanje od poslednja tri.

12. Ja redom kako su snimani gledao, ostali mi stalker,nostalgija i sacrifice. Jbg nije Tarkovski tip režisera čiji ću kompletan opus u par dana da odgledam, gledam ih u razmaku od makar par meseci.

13. Sta znam Reme, mozda sto se nekog smisla tice jeste slican, ali nije kompaktan i zaokruzen kao Bergmanovi filmovi.

14. Da slučajno nema neko link za Legenda o Kolovrate? Našao sam samo jedan na katu ali ne odgovaraju ni srpski ni engleski titlovi.

15. Probaj na 1337 torrent sajtu, cini mi se da ima web rip.

16. Gledao juče I am the pretty little thing that lives in your house (ili tako nešto), atipično jeziva atmosfera dominira radnjom, topla preporuka ukoliko gotivite nekomercijalni vid horora.

17. Dajte neku misteriju/triler

18. exam
    vanilla sky
    inception
    interstellar
    shutter island

ali to su sve neki klasici sto su svi gledali ako nisi nesto od ovoga gledao pogledaj obavezno

19. Hvala apofise sad ću da potražim, nešto sam pravoslavan danas pa mi se gledaju ruski filmovi

20. Gledo Maestro sve od navedenog...dajte nešto out of the box

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.