Dakle, filmovi

1. Pogledah ovaj downsizing...hehehehe

Kao da je neko razmišljao u fazonu šta misliš da ljudi mogu da se smanjuju, i neko drugi rekao ajd da napravimo film o tome, i oni naprave film o tome...i film nema radnju nego nabacane scene koje te vode ničemu pa lol

2. Vijetnamka u dowsizing.
    I dalje imam transfer blama.

Do the Right Thing (1989)
    Embrace of the Serpent (2015)

+1

3. Evo film na prvom bice dobar rekao bih, govori o mizernom zivotu na selu

4. Embrace of the Serpent (2015)

ludilo od filma +100

5. O cemu se radi pogledao bih

6. ovde nema izmedju, ili se napise samo naslov filma i nista vise ili bude neke remenasta recenzija

7. Nije radnja lako za prepricati, oko nekog plemena u prasumi se vrti i dva naucnika koja traze lekovitu biljku. Nego sam osecaj dok gledas film, kao da si onako potaman napusen.

8. Ma samo sam pitao jel komedija, akcija, drama itd jer npr horore ne gledam i to

9. Drama ponajvise, pomalo avantura.

10. Pa sad mi se i ne gleda toliko jbg xd

11. The Hit sam gledao kad sam se lozio na britanske krimi filmove, ako me secanje ne vara ok film za pogledati, ima ona dobra picka sto glumi

12. https://m.imdb.com/title/tt5742374/ - film je dobio višeminutne stojeće ovacije u Kanu a tamo najbolje i prolaze beskompromisni filmovi, posebno oni nekonvencionalni.

Neverovatno. Neprijatan i predivan, realističan do bola. U nekim momentima može biti težak za gledanje, ali vredi. Bogat simbolikom, metaforama, subverzijom i najviše - linčizmom. Ogroman je uticaj Linča ovde, kao da je on stvarno umešao prste. Čak ima i neverovatno uvrnutog humora pored onakvog realističnog nasilja. Režija i scenario su sjajni, ali sve je to u senci montaže zvuka i saundtreka.

Must-watch za sve. Apofisu će se sigurno svideti, tačnije smatraće da je ovo remek-delo, Reme možda malo bude kenjao ali će svakako reći da nije loš, uz šansu da i on bude oduševljen. Nisam siguran da li će se svideti ostalima, ali predlažem da pogledate.

Ovo nije daleko od desetke meni. Na prvo gledanje mi je jedan od najboljih filmova u poslednjih deset godina.

13. baš sam ga skino

14. Odgledao You were never really here. Proviron je vec sve rekao, film kao film je zaokruzen i kompletan. Ono sto je mene posebno odusevilo ja sustinska poruka.

Drustvo je tako koncipirano da je vecina ljudi represirana, obavlja onakve ili ovakve poslove, pa vremenom trpa sve vise i vise sranja u sebe, tako da se uglavnom nalazi na ivici pucanja, dok neki sa vremena na vreme i puknu pa se to zavrsi nekakvim masakrom. Medjutim, nepravilno uperenim masakrom. Ovaj film jasno i beskompromisno porucuje da je u sadasnjosti nasilje neophodno, mozda cak i esencijalno, ali ne bilo kakvo nasilje. Samo nasilje usmereno upravo protiv onoga ko sistem namesta i uopste inicira tako akumulirani bes. Sve sto je potrebno je uzeti cekic i krenuti redom, pam, pam u glavu. Gotova stvar, nakon nekog vremena nece vise biti uzrocnika zacaranog kruga besa. Zato mi je neverovatno da je Holivud uopste dopustio stvaranje takvog filma. SPOJLER. Na prvom mestu, jasno je da glavni akter nije psihopata, odmah na pocetku je pljunuto na Psyho luda majka klise. Covek je veteran, video svakakva stranja, voli svoju majku, spasava devojcice. Znaci vodjen je dobrim. Prema filmu, moderni heroj je covek koji stvari uzima u svoje ruke i nije ga strah da iste zaprlja, zarad viseg cilja.

Nije za hipstere i gandi wanna be kvazi new age pacifiste. Na sta su takodje lepo popisali u filmu, obzirom da Hoakin ima bradu i repic.

Edit, normalno, takvu sam poruku ja izvukao iz filma, mozda ce neko izvuci drugaciju. Svejedno, film je mnogo vise nego sto na prvi pogled deluje, kao klon izmedju Maks Pejna, Panisera, epizode Sin Sitija i Leona Profesionalca, pa i Taksiste sa De Nirom. Jer, takav je morao delovati da bi uopste bio snimljen. Power to the people, stick it to the man!

15. Ja izvlačim pouke iz filmova mene treba tući.

16. Iskoristiću zatišje i odsustvo legendi da pomenem par filmova.

42 nije loš film, ne. Glumi lik iz ovog Marvelovog Pantera, a i Harison Ford je bitan isto. Reč je o prvom crncu koji je zaigrao u prvoj ligi bejzbola. Generalno mrzim sportske filmove, a bejzbol još i ne kapiram (i dalje) kako se igra, međutim može da se gleda i bez toga, samo pratiš kad se raduju crnci, to je dobro, a isto treba i da nogom udari u neki džačić i to je dobro isto.

My Week with Marylin gledaće se. Dobra ekipa, kačio sam film i na TV-u negde. Ova Mišel Vilijams 4 nominacije za Oskara do sada, a nije neka prebudžena glumica, deluje normalno, verovatno voli duge šetnje i tako to.

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.