Dakle, filmovi

1. Je li kodi u životu i koji repo da instaliram? Nisam ga koristio sto godina i danas htedoh a videh da egzodus ne radi. Probao još neke i neće. I ima li negde dobar snimak tomb rajdera novog?

2. Milos-88
    Je li kodi u životu i koji repo da instaliram? Nisam ga koristio sto godina i danas htedoh a videh da egzodus ne radi. Probao još neke i neće. I ima li negde dobar snimak tomb rajdera novog?

3. PuppetMaster
    Milos-88
    Je li kodi u životu i koji repo da instaliram? Nisam ga koristio sto godina i danas htedoh a videh da egzodus ne radi. Probao još neke i neće. I ima li negde dobar snimak tomb rajdera novog?

4. Pahulja

PuppetMaster
    Milos-88

5. Što te jebu ovi dobri ljudi?

6. Mislim da znam što te jebu xd

7. Proklet bio papet mastere xd

8. nestp je definitivno bilo u vazduhu krajem sedamdesetih i pocetkom osamdesetih, snimani su prebolesni filmovi, ali mnogo dobri, radjali su se genijalci, a Jugoslavija iz nekog razloga nije isla na evroviziju.

9. Ok film, moderni komični Black Narcissus otprilike, za uz kokice.
    https://www.imdb.com/title/tt5666304/

10. Atomic Blondie
    Dobro: Ima neki kao seks između Šarliz i crnomanjaste devojke
    Loše: Sve ostalo
    ____

Hajlajt: Vataju se Šarliz i crnomanjasta. Šarliz joj napipa pištolj i kao "ko si ti", a ova kaže "joj, ja sam iz francuske tajne službe, mnogo se plašim". Šarliz: "aj se jebemo onda".

11. https://www.imdb.com/title/tt5884230/

Odlican film, dobro drzi paznju, atmosfera i muzika fantasticni. Zamerka sto na trenutke prelazi prag njanjavosti i klisea, i sto ne traje bar malkice duze, ali dobro. Stileru mnogo dobro stoje ovakve uloge, 10 puta bolje nego komicne. Izmedju 7ce i 8ce negde.

12. Atomic Blonde meni odlicno legao, sem kraja, ali slab sam na spijunske filmove, pogotovo ako su Bourne stajl. Slab sam i na Sarliz, jos u onakvom izdanju <3

13. Call me by your name

Odličan film. Savršeno ukomponovan, tok, osećaj, zvuci, muzika, blizu remek dela. Pravi omaž životu. Nice touch što momak liči na statuu koju su izvukli iz mora, time je odmah ukazano da film stremi da ukaže na neke vanvremenske istine koje se ciklično ponavljaju kao motivi, a na koje nekako uvek uspemo da zaboravimo. Život treba živeti, ne treba propuštati prilike. Pod životom se ovde ne podrazumeva puko postojanje, već senzacija toga da je neko živ, što je za svakog drugačije u konkretnom smislu, a u univerzalnom isto, bitno je da dođe do neke konekcije na dubljem nivou. Istovremeno ne treba sprečavati druge u potrazi za tom senzacijom, sve ako time ne ugrožavaju nikoga. Posle ovog filma valjalo bi pustiti Bergmanove Divlje jagode, čisto da se vidi koliki je kontrast i generacijski jaz izmeđe prošlog i ovog veka što se načina života tiče, iako oba filma imaju istu suštinsku poentu. Ljudi su pre nalazili smisao u odricanju od zadovoljstava i disciplinovanoj potrazi za tim nekim dubinama (ili se barem tako predstavljali), dok je sada ležerniji pristup sa akcentom na hedonizam.

Što se minusa tiče, prijalo bi malo više dijaloga, ovako na momente deluje šupljikavo i pretenciozno. Hvala vesnam na preporuci.

14. Ahhaha apo gleda pedere hahah će ti gu otvorim lobanju pedersku sas pištolj

15. Haha, ma nije ovde to u prvom planu, ako nekoga nervira besomucno uplitanje gej lobija, nervira mene supicku materinu, ali ovde ne smeta.

16. Nema na čemu, hvala tebi što si ispoštovao moje dosadno nagovaranje.
    To što kažeš, gej lobi ovdje uopšte nije u prvom planu. Čak i da su u pitanju strejt ljudi, uz promjenu par tehničkih stvari, ne bi se osjetilo. Ali možda je bilo bitno da su gejevi, da bi nekoliko suštinskih scena imale očigledniji smisao (onaj razgovor sa ocem, recimo).
    Ali takva lakoća i jednostavnost predstavljenog življenja svih onih ljudi su se meni najviše svidjeli. Scene na bazenu, scene kad mali piše, vožnje biciklom, zajedničke večere, raspravljanje o etimologiji neke riječi, ako se dobro sjećam. Detalji uglavnom.
    Mislim da je na snimanju bio i fotograf koji je hvatao medjuscene, one koje filmska kamera ne snima, i samo fotografisao neke kadrove. To je takodje bilo dobro, postaviću link ako nadjem.
    Ali scena momka koji nosi naočare za sunce, kulira u bazenu i piše note na papiru koji se nalazi na kamenu oko bazena! Zamislite tu sliku: Na vlažnom betonu pored bazena stoji papir. Ta scena je meni simbol baš stvari koje sam navela- jednostavnosti i slobode. A možda sam ja malo luda. Malo. Ili sam izmislila sebi nešto tu. :)
    Evo ispade kao da sam samo jedan film odgledala...ccc
    EDIT: Milo mi je što ti se svidio, Apofise. Nijesam bila sto posto sigurna da hoće, iako sam tebi lično predložila. Ali na osnovu nekih filmova koje si ti predlagao a koje sam odgledala...pretpostavila sam da će ti i ovaj biti makar okej. Leolo, čini mi se, i Frizerkin muž...na te mislim uglavnom. Ne znam da li su, i da li ti misliš da jesu, ali slični su mi po ovim detaljima sa Call me by your name.

17. Vesnam zasto smo u losim odnosima? :-(

18. To što kažeš, gej lobi ovdje uopšte nije u prvom planu. Čak i da su u pitanju strejt ljudi, uz promjenu par tehničkih stvari, ne bi se osjetilo. Ali možda je bilo bitno da su gejevi, da bi nekoliko suštinskih scena imale očigledniji smisao (onaj razgovor sa ocem, recimo).
    Ali takva lakoća i jednostavnost predstavljenog življenja svih onih ljudi su se meni najviše svidjeli. Scene na bazenu, scene kad mali piše, vožnje biciklom, zajedničke večere, raspravljanje o etimologiji neke riječi, ako se dobro sjećam. Detalji uglavnom.

Da, čini mi se da je bilo čak i bitno što su gejevi, ali ne bi priča mnogo izgubila smisao da je bila starija žena, na foru Diplomca na primer. A što se tiče daljeg, teži da predstavi neki dašak približno utopijskog postojanja, od čega verovatno i nismo daleko, kada bi malkice promenili način razmišljanja.

Ali scena momka koji nosi naočare za sunce, kulira u bazenu i piše note na papiru koji se nalazi na kamenu oko bazena! Zamislite tu sliku: Na vlažnom betonu pored bazena stoji papir. Ta scena je meni simbol baš stvari koje sam navela- jednostavnosti i slobode. A možda sam ja malo luda. Malo. Ili sam izmislila sebi nešto tu. :)

Meni ova scena nije bila toliko upečatljiva, možda zato što si je već spomenula, koliko ona kada onako nemarno stavljaju, odnosno gužvaju ispisane i iskucane listove papira u ranac.

Leolo, čini mi se, i Frizerkin muž...na te mislim uglavnom. Ne znam da li su, i da li ti misliš da jesu, ali slični su mi po ovim detaljima sa Call me by your name.

Jesu, po detaljima ali i više po nekom osećaju, jednostavno ponese te film i ne želiš da se završi, s tim što Fruzerkin muž više vuče na pesimizam i melanholiju.

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.