Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
Da, imaju tu naviku da sve svoje istorijske poteze predstavljaju kao jedinu ispravnu opciju. Blargh.
faco i bili, upravo to, Turci opet pokušavaju da ispanu Holivud...ajde da ispočetka i nisu toliko teli da ganjaju pravoslavce, ali tebra, ona scena gde se dete smeje je pobedila po nelogici.
mada meni bi totalno bilo kul da odgledam i grčku verziju filma...
Само штета што Грци не могу промјенити ток историје и филм завршити с побједом :) У фазону Турци мојнете да чачкате мечку, ови не слушају, Грцима пукне курац и иако су аутсајдери, разбуцају муџосе начисто. Хехе.
Турци су имали ту прилику и усрали су је (мислим на филмском платну, наравно).
Što reče Proviron gore, ako je Tarantino mogao da ubije Hitlera na filmu, mogu i Grci da pobede Turke i povrate Carigrad. :)
ovo si totalno u pravu...moglo je mnogo bolji film da se napravi, sa više klanja mislim, pa i neka je proturski.
ko kaže da ne mogu :)
kako kaže vićipedija oni veruju da je Konstantin i dalje živ, samo spava i da će se dići kad bude došlo vreme da Carigrad opet bude rišćanski...to bi bio dobar SF.
bez zajebancije, voleo bi da vidim grčku verziju, pa ako nek i gube, nešto ko naš film Kosovski boj, samo da ne bude isto tako nagnuto k sranju ko Kosovski boj - film :)
film je dobar nemojte kenjati 8/10
ja sam reko da je dobar za gledanje :)
Dobar je, ako ga posmatraš kao film sa izmišljenom pričom. Ako poznaješ istorijske činjenice i pogledaš ovo, neće ti se svideti.
meni je npr kod tog filma najdraze da su turci kao nacija napravili film sa lepim efektima...onako realan...
Realan? Šta je konkretno realno?
Nevjerovatno kako balkanski homo sapijens misli da film treba da prikaže tačno onako kako je bilo.
Balkanski homo sapiJens ne misli da film treba da prikaže tačno onako kako je bilo, nego hoće da čuje šta je to toliko realno u njemu, osim da je Carigrad stvarno pao.
realno...znaci nema da se neko uhvatio za strelu i vratio hedshot sultanu na prvoj...
treba da se skupe pare i sa grcima i bugarima napeavimo film o teranju turaka s balkana 1912.
filmcina
http://www.imdb.com/title/tt0071360/ kvalitet na nivou.
Jeste Džon Kazal bio faca, šteta što je rano umro!
Filmčina.
http://www.imdb.com/title/tt0460989/ takođe kvalitet od filma, preporuka, ne znam zašto je film potisnut.
Jeste Džon Kazal bio faca, šteta što je rano umro!
svaki film koji je snimio postao je kultan, iako doduse ni u jednom nije imao glavnu rolu.
nego, da preporucim ovaj sjajan frnacuski film.
http://www.imdb.com/title/tt0112682/
dobra prica, mesavina bajke, SF i price za decu....
a vizuelni deo filma je neverovatan
Apofise, Paths of glory odličan! Uostalom, ne treba trošiti reči na Kjubrika i njegove filmove