Dakle, filmovi

  1. Hahahah stvarno jebote, ja koji imam baš visok nivo tolerancije, imam želju da šutnem seltika u stomak zbog njegovih humoreski.

  2. Evo, obrisano, deky. Shomy, nemaš nikakav nivo tolerancije ako te moji postovi nerviraju.

  3. Ma kontam da si ti ok lik inače, ali postovi ti zrače iritantnošću jbg. Nemoj se srditi što iskren sam, ja to iz najbolje namere ;o)

  4. E tako je bolje. To je ono "seltiče, ne mrzim te, ali te mrzim". Još ćeš me tužiti da od tebe pravim podvojenu ličnost.

  5. Pa brt kako ne kapiraš misli da si ok lik ali su ti degenski postovi.
    Recimo rasni je degen lik sa degenskim postovima. :)

  6. Svi ponekad imaju degenski komentar, ne samo ja. Ali nema veze, ovo je forum i svi smiju reći što žele, jbg. I deky, nemoj majke ti mene i rasnog u isti post više nikada :-)

  7. Eto vidiš, i ja nekad mogu biti kristalno jasan ;-)

  8. Морам да признам да ме је филм пријатно изненадио. Додуше, нисам читао причу Едгара Алана Поа, али филм није лош када се посматра као филм. Солидну атмосферу зна да створи Андерсон у својим филмовима. Не треба ово гледати као хорор, јер није. Са друге стране, наравно, као и увек се провлаче неки клишеи, неке слабије стране, али општи утисак је јако пристојан.
    Не знам како бих га оценио искрено, филму мислим да доста обара оцену то што је класификован као хорор и онда му људи прилепе слабију оцену јер није оно што су очекивали. Мада, дао бих му негде између 7.5 и 8.
    За љубитеље трипова и динамичне приче је ок, за људе који очекују класик филм неће испунити очекивања. А за људе који воле Поову приповетку, не знам, нисам је читао. Мада ћу је вероватно прочитати.
    Једино ми је криво што остаје некако "flawed masterpiece" мада, свакако добар и забаван филм за погледати.

    + атмосфера, визуелно леп, држи пажњу
    - недостаје му мало више бављења ликовима, можда мало више лудила
    +- обрти

  9. Јел нашао неко ту детаљну анализу и критику Донија Дарка о којој сте причали? Ја гледао филм прије једно мјесец и по, сад ми дође опет да погледам.
    СПОЈЛЕР ја мислим да је то све било стварно а не његова машта, матора вјештица била у праву, он се вратио на крају у прошлост, чича мича и готова прича. РЕЛЈОПС
    Мада не сјећам се сад нешто најбоље филма

  10. http://www.imdb.com/title/tt0070334/ - Pominjali smo Altmana nedavno. Ovo je isto jedan od njegovih FLEGŠIPOVA! Odličan neo-noir, još bolje - pravi primer istog visokog kvaliteta.

    9/10

  11. Sad gledao Sicario. Baš onakav kakav volim, jebački, nema dobrih, nema loših, svi u istom kazanu

  12. Јел нашао неко ту детаљну анализу и критику Донија Дарка о којој сте причали? Ја гледао филм прије једно мјесец и по, сад ми дође опет да погледам.
    СПОЈЛЕР ја мислим да је то све било стварно а не његова машта, матора вјештица била у праву, он се вратио на крају у прошлост, чича мича и готова прича. РЕЛЈОПС
    Мада не сјећам се сад нешто најбоље филма

    Ja sam naso kad sam ga gledao, ajd sad cu opet da potrazim, neke knjige se spominju...
    EDIT: evo ovo sam citao
    http://www.donniedarko.org.uk/explanation/

  13. СПОЈЛЕР ЗА ДОНИ ДАРКА ПАЗИ ДЕЋЕШ ЈЕБЕМТИ ТРУЊЕ
    е, сад ћу и ово да прочитам. мада нисам одушевљен филмом, далеко од тога да је најбољи који се бави паралелним универзумима, како сам прочитао о њему, баш ми је онако мњааааааах, очекивао сам ваљда нешто више, иако поштено нисам апсолутно ништа знао о филму пре но што сам почео да гледам
    ОК ПРОШО СПОЈЛЕР ОТИШО

    гледајте иначе јужуал саспектс, кајзер созе је кевин спејси позз

    ОПАААААААА КУРАЦ ПРОШО џДДДДДДДД

  14. СПОЈЛЕРИ ЗА ДОНИ ДАРКА НЕ ЧИТАЈ ДАЉЕ СПОЈЛЕР СПОЈЛЕР СПОЈЛЕР Unfortunately we never find out what caused the TU to begin, it's just an unexplained phenomenon.
    Први минус филму.
    Други минус је необјашњавање зашто баш дони дарко.
    Трећи и највећи минус је учитељица и њена улога, баш ништа ништа само бам ето је решава ствар практично. Одакле је она знала за подрум, нико ништа не каже.
    Бабу су мало више објаснили овим текстом, уклапа ми се у моје схватање да је она претходна одабрана која није цркла, што је ок, иако је могло то мало више да се провуче кроз филм и да се разјасни.

    И највећа мистерија ми је оно махање мајци на крају. То сам покушавао да повежем некако с њеном мајком у једном тренутку, схватио да грешим јер би било небулозно па баталио. Али оно баш шкк моменат.
    Кад ми неко разјасни макар 2 од ова 4 спорна момента, рећи ћу да је филм одличан, и због приче, и због глуме, и због провучене симболике о богу и то. До тад ми је онако, пфффффф. Добар, да не грешим душу, али ништа више од тога.

    едит: иначе је добар текст, ја сам нешто слично читао, али овај покрива све, добар је.

  15. @Radoje Cincar

    Probaj ovde, mislim da imaš nekakve odgovore na sva ta pitanja.

    http://genius.com/1679429

    EDIT:

    Essentially the characters remember what happened from the future, but now closed, Tangent Universe. The Dreams chapter in The Philosophy of Time Travel confirms this:

    When the Manipulated awaken from their Journey into the Tangent Universe, they are often haunted by the experience in their dreams. Many of them will not remember. Those who do remember the Journey are often overcome with profound remorse for the regretful actions buried within their Dreams, the only physical evidence buried within the Artifact itself, all that remains from the lost world."
    Also, Gretchen and Rose Darko (Donnie’s Mom) seem to remember each other, based on them waving at each other at the end of the film.

    A i to mahanje na kraju je upravo takvo znam te, a možda i ne mahanje.

  16. A i to mahanje na kraju je upravo takvo znam te, a možda i ne mahanje.

    Баш вала. Или чисто оно, бленем у жену пет минута па ај да махнем да не испаднем дебил
    А зашто баш Дони Дарко, па и не сјећам се да је иначе у филмовима објашњавано зашто је баш неко одабран. он је одабран па ето
    За учитељицу се слажем да је њена улога тотално неразјашњена, један велики ШКК и минус филму

  17. Одгледао нову Фантастичну четворку само зато што интернет пиша по њој, па реко 50% је шанса да је у питању предаун тренд пљувања само пљувања ради. Али слажем се са интернетом, оно је претужно јебено смеће са све Невидљивом рибом која изјављује да је косоварка, и Доктор Думом који изгледа као један бубњар којег знам из блокова.

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.