Dakle, filmovi

1. http://www.imdb.com/title/tt1895587/

E, ne znam... Ovo je za "Svi gotive, a ja pljujem". Ništa specijalno. Ni gluma nije nešto. Rufalo preglumljuje ko Tom Kruz u najboljim danima. Film ravan, raaaavan... Nepreporuka.

2. Betmen, Hulk i Vulverinov brat u ozbiljnom filmu.

3. Dzankee ne budališi nego se vraćaj na sportsku prognozu.

4. the big short je govno

5. nek si udario kontru, makaron

6. šta si to rekao ti mali crve?

bavim se ekonomijom već 50 godina i odgovorno tvrdim da nema boljeg filma o istoj...bolje se sakrij dobro u tom tvom usranom mrkonjić-gradu, jer dolazim po tebe, klinjo...

7. spojtlajt je uzeo oskara jer je jedini kolko tolko natprosjecni film u moru prosjecnih filmova ove godine iako nije ni on nesto
    elem in d hart of d si, coek bi reko da film kojem je osnova inspiracija za mobi dika bi imao vise od 5 minuta scena dje se pojavljuje jebeni kit koji je i poenta svega
    umjesto toga imamo 2 sata gledanja krisa hemsvorta kako se svadja sa kapetanom i fura satro moralne principe, uz klasicne klise uvide u njegovu glavu krunisano sa recenicom kad vidi kita i cini "as i live and breathe he's mine" i onda im se kit u sledecih 12 sekundi najebe majki majcinih, sestica maksimum cisto radi efekata

kakav je room, jedini od ovih nominovanih da nisam gledao a zelim, a nemam zelje da gledam film dje bred pit ima bradu ili stivena hokinga kao trandzu

8. Tanki su oskari poslednjih godina. 4/5 filmova od neke 2010-te koji su pokupili glavne nagrade biće yaboravljeni. Možda neki dobiju značajan acclaim u godinama koje dolaze, ali ove decenija, koja je već na pola puta by Neda Ukraden, nema filma koji će biti - što se kaže - za udžbenike.

9. ne bi se slozio sa tobom,mickey

10. Ovu ceremoniju uporediti s bilo kojom narednom i imaš poređenje Tomas Miler vs Goran Trobok. Prošla godina je meni bila donekle izuzetak jer su Boyhood i Birdman meni ostali u sećanju kao veoma ozbiljni filmovi, ali je ostatah krajnje njah. I Whiplash mi se svideo, ali su ga precenili do jaja.

11. Jebiga, braća Koen, Tomas Anderson, Danijel Dej Luis. Teško je to premašiti. I koji više kurac sa ovim sound editing i sound mixing, svake godine 4 ista filma u obe kategorije i kao po jedan različit, jer u jednom su ga bolje editovali, u drugom ga dali po miksu. Zašto uopšte postoje dve te kategorije, previše je i jedna.

12. Nije samo što su jaka imena bila u igri, već jer su imena dokazala svoju reputaciju. Npr. "Majkl Klejton" bi danas bio ozbiljan kandidat za glavne oskare a The Revenant bi prošao kao Avatar.

13. 1999. je bila najjaca godina u istoriji za filmove

14. jesam li jedini kojem je coektica ostavio njah utisak

15. daj sta pricas jedino je there will be blood bolji odatle od nominovanih ove godine (ne racunam maxa i komediju martian)

16. i bridz of spajs i bruklin jbni pa kolko nominovanih je bilo

17. Pa ova imena koja sam ja nabrojao uvek opravdaju svoju reputaciju. Koliko to Tomas Anderson i braća Koen imaju loših filmova? Ili Danijel Dej Luis loših uloga?

A i ovi "ženski" filmovi kao što su Juno i La Vie en Rose bi bili ozbiljni kandidati za sve žive oskare ove godine.

18. a dobra je godina, ja prvi pljujem kad je govno al sasvim fino ove godine

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.