slažem se za rear window po mom mišljenju najbolji čkokov film i dial m for murder je odličan
psycho mi je precenjen a i zasrano mi ispada ono objašnjavanje celog filma na kraju, mada verovatno oštro sudim za godinu 1960.
RW je između među pet filmova koje smatram najboljim svih vremena. Taj je čovek bio genije. Čovek je obožavao da šokira publiku i da ga kasnije nazivaju "odvratnim engleskim debeljkom", iako je svaki od njih uživao u tome što im on pruža u svojim filmovima po prvi put. Ima knjiga Fransoa Trifoa - Hičkok, u kojoj Trifo na skoro 600 strana intervjuiše Hičkoka. To je milina za čitati. Em što je Trifo bio mnogo upućen u Hičkokova dela, em što Hičkok daje odgovore na pitanja šta ga je teralo da napravi takav film, o njegovoj mladosti, fetišima, glumcima, kameima, itd. Hičkok se tu dobrovoljno predao da se na papiru zapišu rezultati njegove psihoanalize.
Vertigo je dostojan top 5. Apokalipsa danas mora tu biti. Breaking the Waves fon Trira mi je omiljeni, ali nisam siguran je li mi toliko jak da uđe u listu. Dobar, loš, zao mora biti tu. Kazablanka, naravno... I, mora se ubaciti neki film Hauarda Hoksa, koji je najsvestraniji reditelj koji je ikada stvarao i jedan od najvećih svih vremena.
Rear Window Apokalipsa danas Kazablanka Dobar, loš, zao Bringing Up Baby (Neko će reći najretardiraniji mogući izbor, ali film me je terao na plač)
Vertigo
Stalker
Persona
Lawrence of Arabia
2001: A Space Odyssey
Casablanca
The Good, The Bad and the Ugly
City Lights
-----------------------------
Dostojni onih, ovih su mi među omiljenim, ne mogu da kažem je l' su mi gornji draži ili ovi
They Shoot Horses, Don't They?
The Third Man
Apocalypse Now
One Flew Over the Cuckoo's Nest
Rear Window
Taxi Driver
Solaris
12 Angry Man
Citizen Kane
Once Upon a Time in the West
Ove mnogo, mnogo volim, ali objektivno su verovatno ispod prve dve grupe
Paris, Texas
La Jetee
Der Himmel Uber Berlin
Network
Cinema Paradiso
The Godfather I & II
The Deer Hunter
Eyes Wide Shut
Eraserhead
Bonnie and Clyde
Pulp Fiction
Neću se usuditi išta odgovoriti Gonzu, pošto je vređanje Boga oca teško svetogrđe, a vera mi se počela vraćati.
olivia vilde voli moje hilde
slažem se za rear window po mom mišljenju najbolji čkokov film i dial m for murder je odličan
psycho mi je precenjen a i zasrano mi ispada ono objašnjavanje celog filma na kraju, mada verovatno oštro sudim za godinu 1960.
mene bi sramota bilo grejs u oci da pogledam
Kolju se Vertigo i Rear Window što se mene tiče.
Hahahah sunce ti jebem koliko ti je ovo dobra provala.
hahahha da
al kad pojebes sve olivije vajld, skrasis se sa grejs
Armine da mi nije žao pustio bih te da izrasteš u Seltika. Čuj kad se skrasis. Sve Olivije. Joj Bože
To da brt, mada opet, em što nema mnogo Olivija, em što možda previše volim njih tri za tako nešto...
http://1.bp.blogspot.com/-KRPtwtR1egk/UOw5d-kiikI/AAAAAAAAhuU/zRG2EsmVVLo/s1600/Nastassja+Kinski+Paris+Texas+1.jpg
https://media.giphy.com/media/RWMsftFmXPqXS/giphy.gif
http://farm1.static.flickr.com/86/231942494_89e2ebc865.jpg
Kakav je ovo dječak u sredini?
http://www.bookingforstudents.com/wp-content/uploads/2014/10/audrey1.gif
Audrey Hepburn brt, preljepa je jbt.
RW je između među pet filmova koje smatram najboljim svih vremena. Taj je čovek bio genije. Čovek je obožavao da šokira publiku i da ga kasnije nazivaju "odvratnim engleskim debeljkom", iako je svaki od njih uživao u tome što im on pruža u svojim filmovima po prvi put. Ima knjiga Fransoa Trifoa - Hičkok, u kojoj Trifo na skoro 600 strana intervjuiše Hičkoka. To je milina za čitati. Em što je Trifo bio mnogo upućen u Hičkokova dela, em što Hičkok daje odgovore na pitanja šta ga je teralo da napravi takav film, o njegovoj mladosti, fetišima, glumcima, kameima, itd. Hičkok se tu dobrovoljno predao da se na papiru zapišu rezultati njegove psihoanalize.
Koji su ostalih četiri?
Rw je šta? To da raščistimo prvo
Vertigo je dostojan top 5. Apokalipsa danas mora tu biti. Breaking the Waves fon Trira mi je omiljeni, ali nisam siguran je li mi toliko jak da uđe u listu. Dobar, loš, zao mora biti tu. Kazablanka, naravno... I, mora se ubaciti neki film Hauarda Hoksa, koji je najsvestraniji reditelj koji je ikada stvarao i jedan od najvećih svih vremena.
Rear Window
Apokalipsa danas
Kazablanka
Dobar, loš, zao
Bringing Up Baby (Neko će reći najretardiraniji mogući izbor, ali film me je terao na plač)
Rear Window, dragi moj Bohore. Predivan film, možda i najbolji svih vremena.
apokalipsa danas može biti dobar film ali ne o ratu u vijetnamu,nikako mi se nije svideo
Ja numem dizvučem pet, ali ajde da probam
Vertigo
Stalker
Persona
Lawrence of Arabia
2001: A Space Odyssey
Casablanca
The Good, The Bad and the Ugly
City Lights
They Shoot Horses, Don't They?
The Third Man