Prijava

I dan danas imam erekciju kad cujem Rammstein

Room (2015)

Na početku filma imamo monolog malog dečaka Džeka (Jacob Tremblay) koji se upravo probudio i objašnjava kako on doživljava svet. On je narator priče, njega slušamo. Iako je zanimljivo slušati Džekove opise predmeta, situacija i ljudi i lako pratimo šta priča, ne vidimo u tome ništa drugačije od normalnog i ne obraćamo toliko pažnju na ono što izgovara. Pažnju usmeravamo ka njegovoj majci (Brie Larson). Ona se polako budi i to ne bi bilo ništa čudno, tipična slika majke i sina ujutru, da njih dvoje ne žive u jednoj sobi. U sobi koja je u isto vreme i spavaća soba i kuhinja i kupatilo. U sobi koja je zatvorena metalnim vratima koja imaju kod. U sobi koja liči na veliku četvrtastu kutiju, koja nema prozora osim na plafonu – tek toliko velikog da može nebo da se vidi. Ta soba je čitav svet Džeku i njegovoj majci, jedino što on ne zna za postojanje i onog sveta izvana. Tek tada počinjemo da obraćamo svu našu pažnju na novopostavljenu situaciju.

Džeku je rođendan i to peti. Majka mu govori da će da naprave tortu. Onu kao iz tv-a. Džek se raduje, ali kada torta bude spremna, nedostaju svećice i on se ljuti. Majka mu govori da Old Nick nije stigao kupiti svećice i da će za sledeći rođendan imati svećice. Nakon toga Džek odlazi na spavanje, ali ovaj put ne sa majkom u istom krevetu, nego u ormanu. Čuje se pištanje (kod) na vratima. Ulazi čovek (Sean Bridgers) koji je doneo neke potrepštine i koji se skida već na vratima. Vodi površan razgovor sa majkom dok Džek sve prisluškuje, praveći se da spava.

Nikolas Kejdž je precenjen glumac.

hahah ne znam ko ga je cenio uopste pre nego sto si ovo napisao

On čak nije Kejdž, nego Kopola. Promenio prezime da ispadne sirotinja.

LIKE STARS ON EARTH (2007)

2020. u kurcu sto se filmova tice.

Кренуо мало мање познате Хичкокове филмове да гледам, ништа ни они не мањкају квалитета....

Izvanredna adaptacija, otkrio sam ovo tek pre neki dan - nije ni čudo, jer partija ga je skinula odmah nakon premijere jer je govorio (izmedju ostalog) i protiv komunizma, i čamio je u nekom podrumu sve ove godine. Dokaz da je Bata Živoinović ipak umeo da glumi, i to prilično dobro. Ako vam pojedini glumci ne deluju poznato - ništa čudno, u pitanju su Francuz i Italijan koje su sinhronizovali. Sve preporuke

Promising Young Woman (2020)

Maligan tumači Kesi koju na početku filma vidimo kao misterioznu devojku koja se, iz nama nepoznatog razloga, pravi pijana kako bi u klubu privukla pažnju muškarca. Ono što sledi je neizbežan trenutak da neki momak ponudi pomoć, a zatim odvede u stan u pokušaju da je iskoristi. Tada odjednom trezna Kesi zaprepašćenom momku nudi otrežnjujuću lekciju koja se završava njenim beležkama u svesci. Kako film odmiče saznajemo razloge ove njene rutine…

Gleda mi se film uprkos tvom opisu, zamisli.

Pretpostavljam da je dobar broj vas pogledao ovaj dokumentarac; svejedno, svakako zaslužuje da se nadje ovde. Ali ne postoji reč koju bih o njemu rekao a da ga makar malo ne pokvarim - zato ga jedino predlažem, na reč, jer ovo je, možda, najneverovatnija priča ikada ispričana, i to u režiji samog života.

Jel to onaj Amerikanac sto je bio popularan i Juznoj Africi,a u SAD-u niko nije cuo za njega?

Pre neki dan uhvatim na TVu 48 sati, kolko je to zapravo do jaja film. Nema ovog SJW sranja današnjeg gde niko ne sme slučajno ništa bezobrazno da kaže da se ne daj bože neko ne bi uvredio. Možda i jedina krštena uloga Edija Marfija. Uvek bih pre njega pogledao nego ova capeshit sranja što se forsiraju sada.

https://vukajlija.com/forum/teme/922-dakle-filmovi?strana=1673#post_4053255

Саша Петровић је можда наш најбољи режисер икада, а и Бата је добар глумац био, за наше услове и одличан, друга ствар је што се овде веже за Аранђела, партизанске филмове итд, а исто са Батом од њега вреди погледати филм Три....

Bata Živojinivić, Dragan Nikolić, Ljubiša Samardžić su najprecenjeniji glumci ikada. Jednodimenzionalni, predvidivi, šablonski i svs najgore uglavnom.

I ona plava tršava iz ona voli zvezdu, i onaj brando golman, i onaj ćirko, i ona iz sivi kamion crvene boje.

Glogovac nas najbolji glumac ikada