Prijava

Сека Саблић прототип прецењености, мада не мањка таквих глумаца код нас уопште, једна улога и вечито је фурај у недоглед....

А после Оца и Фарга Горан Богдан комотно иде у врх добрих, није наш наш, али је ту из околине....

Dobar je, nema šta. Žika Todorović je izvanredan takodje. Generalno, sem Glogovca i nešto malo glumaca koji mahom igraju u pozorištu - mi odavno nemamo glumce kalibra Bate Stojkovića, Vujisića, Djuze, Bekima, Cice Perovića (vrv najbolji kog smo ikada imali). Sergej, Nikola Kojo, Bjelogrlić, Djuričko, Bosiljčić, Biković - neki su lepi, drugi simpatični, treći face (dobro Sergej nije ništa od nabrojanog) ali u principu, vrlo slabi glumci koji igraju jednu istu ulogu u nedogled - same sebe. Bane Trifunović je prilično dobar npr. I svakako onaj klinac što igra u Ničijem detetu i Karauli, on je fenomenalan.

Bata Živojinivić, Dragan Nikolić, Ljubiša Samardžić su najprecenjeniji glumci ikada. Jednodimenzionalni, predvidivi, šablonski i svs najgore uglavnom.

meni je dragan nikolic bio okej

bata i samardzic mi nesto nisu omiljeni, ali s druge strane uglavnom su dobijali jedan te isti tip uloga, bata npr. redovno igrao nekog sirovog lika sto se dere i puca

ne mislim ni ja da je bata glumacki genije, al nije bas ni potpuna nubara

bata stojkovic, mija aleksic, zoki radmilovic i glogovac najvece legende

jbt bas je malo vrhunskih domacih glumaca jos uvek u zivotu

ko vam je najbolji domaci zivi glumac?

Omiljeni strani film Heat. Omiljeni domaći film Srpski film.
-Samo dobra priča i tematika.

bata stojkovic, mija aleksic, zoki radmilovic i glogovac najvece legende

I Vuisić mora na tu listu jbg.

A od živih ih jebem li ga, stvarno ih je malo ostalo. Možda Srđan Todorović.

Za Paju je i Orson Vels rekao da je najbolji glumac sa kojim je ikada radio.

Danilo Bata Stojković GOAT
change my mind

par mesta prazno pa Miki Manojlović i Lazaar Ristovski

Kakva je to fascinacija Vujisićem, likom koji glumi jednu i po ulogu ceo život, čisto tarzanija ispiranje mozga usiljenim kulturnim referencama

Ali okej makar se ne drka na braću ahmedovski više, za to sam rešetu vremena zahvalan

A od živih ih jebem li ga, stvarno ih je malo ostalo. Možda Srđan Todorović.

Da, dobar je Zika, mada ne bi usao ni u uzi izbor da nije pomrlo masa glumaca koja je valjala

meni je Lane Gutovic mozda najbolji od zivih

Dragan Nikolić i Berček (na stranu njegova politička pragmatičnost) sigurno nisu precenjeni glumci, umeli su da iznesu poprilično širok spektar uloga. Za razliku od jednodimenzionalnog (doduše i legendarnog, ali zbog drugih stvari, ne zbog glume) Pavla Vuisića, Ljubiše Smokija (!), Radeta Markovića...
Danas je sinonim za "ceo život glumim jednu ulogu" Nenad Jezdić, nadrkani grubijan dobrog srca. Čim mu daju ulogu van tog klišea, ispadne smešan. A takvih među mlađim glumcima ima koliko hoćeš - Žika Todorović, Nikola Đuričko, onaj naivni bucko što igra trenera u Montevideu, Ćetković... Ma koliko hoćeš njih.

p.s. Ivan Bosiljčić je van svih kategorija, on je obrnuo igricu. Verovatno ni njemu samom nije jasno kako je postigao toliku popularnost.

Ima opasnih glumaca u pozorištu danas, baš baš dobrih - ali ne vidjam ih po filmovima. Da li nisu podobni ili neće da igraju po kojekakvim glupostima, ne znam. Imamo i vrlo dobre glumce koji igraju preko i nikada nismo čuli za njih. Sva je prilika da su scenaristi i režiseri veći problem, slabi smo sa idejama.

Ima opasnih glumaca u pozorištu danas

Govorio sam samo o filmskim ulogama.

Vujisić je možda u kasnijem delu karijere bio takav glumac za "jednu i po ulogu", njegov celokupni opus je dosta jebački.

Od sedamdesetih pa nadalje uglavnom jeste tako (govorim o Vuisiću - dijapazon od dva-tri lika), raniji njegov opus slabo sam pratio. I nisam rekao da je loš glumac, ali jednostavno nije mogao da ima širi repertoar zbog fizičkih, pa i karakternih osobina.

Bata Živojinović je zanimljiv, prirodno talentovan, ali nedovoljno "istesan". A najveća mana mu je što nije birao uloge već je radio sve što mu ponude. A najčešće su mu nudili uloge partizana i komšije rmpalije sklonog seljačkoj familijarnosti.

Vujisic jeste bio dobar glumac

Ali bio je i alkos teski zato ga Tarzani i drkaju.