Prijava

Maestro

Pojma nemam. Istinita je priča, nažalost, jer je sudbina koja je zadesila te ljude apsolutno čudovišna. Plakao sam kao malo dete na kraju kad su prikazali šta se zaista dogodilo...Jedan od filmova nakon kojih nisi u stanju ni da voliš ni da mrziš, i moliš Boga da te naredna dva sata niko ništa ne pita. Lično bih ga puštao klincima u srednjoj kao obavezno gradivo, širom sveta; verujem da rat više nikada ne bismo imali. No dosta sa ovom i sličnom tematikom.

https://www.youtube.com/watch?v=aOkKH6-h6wA&ab_channel=UmbrellaEntertainment

Солидна пропаганда око филма (сам филм није лош, да је доку-драма био би ОК, овако је танко, радња и глума су на стандардно ниском нивоу за наше филмове, далеко испод Оца за најбољи филм из прошле године, а нарочито одличних филмова сличне тематике попут Son of Saul, не знам зашто са Шиндлером пореде, нису слични ни тематски ни по радњи), како се ништа раније по том питању није радило и сличне глупости (осим преко сома стручне литературе о НДХ, Јасеновцу, логорима итд, споменика, музеја жртава геноцида, неколико филмова, документараца, а то све само из периода СФРЈ), поготово дебилизам да се у Хрватској не ради то јер неко из Шкорине странке тако сере, а реалност је не само да се ради већ најчешће и председник и премијер Хрватске сваке године одлазе на комеморацију док је овде Вучић стигао само 2016. са Додиком да оде и то не у Јасеновац у Хрватску већ у Доњу Градину....

https://www.youtube.com/watch?v=-EGSWpBDbho

Једино може да испадне ремек дело кад уклопиш једног од најбољих режисера данашњице, одличну глумачку екипу итд....

Dara iz Jasenovca 4/10, iz perspektive Srbina. Iz moje perspektive 2/10, mrtva sranjcuga od filma.

https://m.imdb.com/title/tt2948372/
Jedan od najboljih animiranih koje sam ja gledao. Sve je vrhunski odradjeno, animacija, muzika, zabavan a preozbiljna tema koja je dobro odradjena.

PALMER (2021)

https://www.youtube.com/watch?v=OABSI3eYOk0&feature=emb_title

Kako saznajemo, Palmer je bio odličan sportista u srednjoj školi i dobio je sportsku stipendiju za prestižan univerzitet. Prošao je put od heroja rodnog grada do osuđenog kriminalca. Stvari se komplikuju kada njegova problematična komšinica Šeli nestane iz kuće, ostavljajući svog sedmogodišnjeg sina Sema samog i na meti nasilnika. Ono što je zajedničko za Palmera i Sema je da se osećaju drugačije u odnosu na ljude oko sebe, a Palmer će od početne odbojnosti prema Semu postati brižan i zaštitnički nastrojen.

Iako je prošlo dvanaest godina Palmerov rodni grad, kao ni građani koji žive u njemu, se nisu puno promenili – ljudima je i dalje omiljena aktivnost ogovaranje i osuđivanje. Prijatelji se prema Palmeru ponašaju kao u stara dobra vremena, dok ga svi ostali gledaju ispod oka sa prigušenim pozdravom i klimanjem glavom. Mi u početku ne znamo zbog čega je Palmer završio u zatvoru, ali kada bi ga neko to pitao on bi verovatno direktno odgovorio.

Kao što se i očekuje, centralni lik i priča koja se odvija oko njega nisu nešto posebni ili jedinstveni. Palmer nije ni žrtva, niti čovek sa nekom neviđenom plemenitošću, već pojedinac koji je načinio veliku grešku, odslužio svoju kaznu i ne pokušava da sakrije svoju prošlost ili da se pravda za svoje postupke. Možda nam to iz naše perspektive ne deluje kao nešto veliko, ali je u datim okolnostima veoma značajno. Mnogo toga visi nad glavom ovog mladog čoveka dok se trudi da vrati život u normalu.

Najveći kvalitet ovog filma se ogleda u tome što mu je srce na pravom mestu. Priča nije složena, a Palmerove planove da nađe posao i gleda svoja posla remeti činjenica da je dolaskom Sema u njegov život preuzeo mnogo više odgovornosti nego što je planirao ili očekivao. Sem mu pomaže da otkrije koliko toga je propustio u sopstvenom životu i postaje objekat kanalisanja njegove pristojnosti i dobrote. Palmer postaje nezvanični staratelj deteta i uspostavljaju odnos pun malih trenutaka međusobnog saosećanja i iskrenosti.

Sad ne mora ni da se gleda

Hahah posle ovakvog opisa ne bih gledao ni umri muški

Nisam znao gde da postavim ovo pitanje, pa rekoh ovde. Elem, može li mi iko objasniti, zašto u filmu Klopka, Srđana Dragojevića - lekar (Bogdan Diklić) u dva navrata pita Mladena (Glogovca), koji auto vozi? Postoji li neka simbolika koju nisam uspeo da ukopčam ili je to neki vid razgovora gde doktor želi da nekim random razgovorom skrene misli Mladenu sa tragedije koja ga je snašla..

to je i mene zanimalo, mozda samo proverava kolika je on sirotinja

Uvlači ga u klopku

Kakav je Blood diamond 2006, vrijedi li se pogledat.

Gledao sam juce daru iz jasenovca, brate ono je ultra ljigavo i osecao sam se prljavo nakon gledanja ali vrhunac je onaj gde dok kolju srbe uz muziku se naloze brat i sestra ustase pa se pojebu. Ovako sve linije price nemaju nikakvog smisla, a ni priblizno nije uspeo da docara pravi horor koji se zapravo desio, potpuni fejl

Dajte brzo čoveku torent za Aidu da se povrati :)

Another Round - alkosi i ostali paćenici, navalite; valja svake čaš(ic)e;
Sound of Metal - Metal bubnjar gubi sluh; mučno ali film delja dobro i bez zvuka;
Nomadland - Nevoljnici u kombiju u pustahijama američkim;
Promising Young Woman - mene si našao da siluješ?;
Babyteeth - 2019 - toplo i bolno.

https://www.imdb.com/title/tt8649186/ Corpus Christi (2019) odlican film.na zanimljiv nacin se bavi ozbiljnim temama, pre svega losom stranom dobrih ljudi.
https://www.imdb.com/title/tt7557108/ Saint Maud (2019) maksimalno jednostavan i supalj film.ne sadrzi nista.bio pera zdera i pojeo pljeskavicu-takav je ovaj film

Promising Young Woman - gledao ovo pre neki dan, da nije feministkickih sranja mogao je da bude solidan, imao je potencijal, ovako samo ok

Ne znam šta bi moralo da se desi, da odlučim pogledati film kojo se zove "žena koja obećava" a da nije pornić.