Dakle, filmovi

1. Pa teško mi je top 10 da napravim jer ima mnogo dobrih filmova ali aj:

1. Antwone Fisher
    2. Seven
    3. 29th Street
    4. A Beautiful Mind
    5. Finding Neverland
    6. Good Will Hunting
    7. Munich
    8. Men of Honor
    9. Gran Torino
    10. The Patriot

2. 72 dana, toplo preporucujem.

3. Gled'o RRRrrrr.
    Baš je vnogo.

4. American Beauty, BTF, Six Sense, Chasing Amy...

5. Big Lebowski, jedan od omiljenih. Najtoplija preporuka.

6. Ovako... Nisam Rodžer Ebert pa da vrcavo objasnim nelinearnost fabule radnje, ili samu činjenicu da je film dao tri možda najcarskija lika u kinematografiji, već ću da kažem samo "Braća Koen u najboljem izdanju."

7. Daklem, ko je gledao i voli "Noć na Zemlji", obožavaće i Džarmušov "Pod rukom zakona", u glavnim ulogama Tom Waits, John Lurie i naravno Roberto Benigni. Film je genijalan, toplo preporučujem, uživaćete!

8. Ovako... Nisam Rodžer Ebert pa da vrcavo objasnim nelinearnost fabule radnje, ili samu činjenicu da je film dao tri možda najcarskija lika u kinematografiji, već ću da kažem samo "Braća Koen u najboljem izdanju."

http://jamiedubs.com/fuckflickr/data/gimme-pizza-4chan/thedude-that%27s%20just%20your%20opinion%20man.jpg

Лебовски је класик и по. :)

9. The dude abides.

10. Jebiga, nisam ondak dovoljno kul da skontam u cemu je fazon. Meni nije ni duhovito, a kamoli kultno.

11. Pre negi dan sam gledao "Blade Runner", vrlo zanimljiv filmic...

12. @пуфница
    Јебига сада, разумљиво је да ти се филм не свиђа, што је сасвим океј. Чак и на неком објективном нивоу, није немогуће критиковати Лебовског у негативном светлу. Али, култни статус му никако не можеш оспорити. Сама реч "култно" подразумева да филм има фанатичну пратњу малог броја људи. Када таква шачица успе да прогура фразе из филма у уобичајну употребу (нпр. the dude abides, nobody fucks with the jesus и слично), мораш му неко признање одати. Постоји чак и Лебовски фестивал негде у САД. Ја капирам да је то довољно да добије култни статус.

13. Stvarno? Ali zasto, zbog par fraza?

14. Лебовски је предобар филм...а фразе су применљиве на све ситуације.

15. Pre negi dan sam gledao "Blade Runner", vrlo zanimljiv filmic...

Filmčina!
    Evo moja lista što sam na mbdiju pravio. Teško mi bi da se odlučim, ali napravih nekako. Preporučujem svaki od navedenih da se pogleda.
    http://www.imdb.com/list/ld6rEjDa9dQ/

16. Sta htjedoh reci, super je sto imas starije, potrazicu Seppuku.

17. Ni meni se ne svidja Lebowski.. Ne znam šo, uopšte mi nije smešan.
    Kad smo kod komedija. Najbolesnija i najbolja komedija mi je Fear and Loathing in Las Vegas.

18. tvarno? Ali zasto, zbog par fraza?

Нема потребе преиспитивати разлог култног статуса било чега. Ето, на пример, "Rocky Horror Picture Show" сасвим је сигурно један од најкултнијих филмова икада (уз "Star Wars"). Тај филм је тотална зајебанција. Пародија на треш и кемп, што подразумева да сам спада у те жанрове. То је топовско месо за критичаре и широке масе, али ће се увек наћи група људи која ће тај филм ценити што због његове кепм вредности, што због, јебемлига, могућности идентификације са ликовима. Сличан је Лебовски. Ти за њега можеш тврдити да је лош. Јебеш га, СВИ могу тврдити да је лош, али ако постоји група људи ("култ") који тај филм цени изнад свега, ти му то никако не можеш оспорити.

Међутим, Лебовски је по свом изласку покупио солидне оцене критике (78& на Ротен Томејтосу). То је знатно слабије од других филмова Коена попут Blood Simple, Miller`s Crossing или Fargo-а (који је узео Оскара за ориг. сценарио). Али, Лебовски је оставио највећи траг. Цитира се и дан данас. Волтер и Дјуд су неколико пута изгласани као једни од најбољих ликова данашњице. Филм је на ИМДб-овом "топ 250" (слаба референца, али показује колико га публика данас воли). Џеф Бриџис је себе запечатио као "д Дјуда" за вјеке вјекова, без обзира на пет номинација и једног освојеног Оскара у другим филмовима. Фанови филма тетовирају Волтеров "mark it eight" израз. Шта год да је по среди, филм је култан (са џиновским К) и то му не може одузети нико.

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.