U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
Објективно, Лебовски није за шире масе, теже у њему уживају напети и озбиљни...
Istina. Lebovski ne treba da bude shvaćen, već da se uživa u njemu. Nema neku skrivenu veliku istinu, mada, ko zna, možda će za dve hiljade godina da nam se deca krste u White Russian-ima i imaćemo ikone Voltera i Donija po kućama. Ko zna.
I da, Fear and Loathing in Las Vegas rastura. Ali baš.
Ok, ovo kontam. To je na mestu, ali eto i ti si rekao da ne znas sta je u njemu. A opet ne mogu da shvatim da Paradajzovi i Imdb nude onakve kritike i onolike brojke...
Ovo je prosto smesno i tuzno. l beli rus je koktel, i ja ga pijem, a ovako u recenici nista ne znaci, da se krste u koktel?? Mozda si mislio kunu?
U pravi su, nerazumevanje debilizma implicira anksioznost. Cuj implicira- podrazumeva.
Preporuke:
Two Bits (1995)
Vertigo (1958)
Pufnice, evo ti ovdje link za skidanje.
Мислим да је Лебовски такав филм да његови фанови не би волели да наиђе на опште одобравање... Добро је овако како је.
У ствари, тако је са фановима било ког филма.
Ima li ičeg urnebesnijeg od prosipanja Denijevog pepela iz urne?!?
Meni se taj film nikad nije svidjao. Glup mi je do posranja. Gledao sam ga dva puta, a prvi put na preporuku druga u čiji sud o filmovima imam beskonačno poverenje. Kada on kaže da je dobar onda je dobar, pa makar Ben Aflek i Ričard Gir zajedno glumili. Za taj film mi je rekao da je jedna od naboljih komedija ikad snimljenih. Pogledao ga, iziritarao me je maksimalno i nasmejao do dva puta.
To je valjda to o čemu vi ovde raspravljate.
Има, слово о Денију које му претходи!
:)))
Pufnice, sve što si rekla ima savršenog smisla. I što je Uroš rekao, film ne bi bio ono što jeste da je postao svakodnevna tema razgovora prosečnog građanina.
I da, neki moj krug filmofila (okorelih) je isto podeljen. Neki ga prosto ne vole i ne nalaze da je imalo smešan, dok ga drugi, kao ja, obožavaju.
Edit: Sem onog dela o belim rusima. Jbg, interna lebovski šala, jbg, moć navike.
Sta htjedoh rec, hvala, skinuh vec.
Francky, potpuno ista prica sa mnom.
Па ја и не мислим да је толико смешан, мислим да је озбиљан на неки начин.
Naravno da je ozbiljan. Jebeš film koji je samo smešan.
Ma ljudi, kontam ja da je wojtek u pravu da je kultan, samo mi verovatno nikad nece biti jasno zasto. Ni po cemu mi se ne istice, bas bih ocekivala da prodje nezapazeno skroz.
Ето, одлично приказује један приступ животу, или једну "животну брзину", да се тако духовито изразим :)))
Филм је колико знам у почетку и био незапажен, мислим да нити једну номинацију није имао.
Један од фимова за које доста тачно можеш да процениш коме ће се допасти а коме не.
Hajde psidzo, prosvetli me, bas me zanima. Dakle ja sam ozbiljna i nadrkana? Je l i Francky takodje?
Мислио сам на утисак у природи, овако ништа не мора да значи. Искрено нисам изненађен да се теби не свиђа, преоштра си ти за тај филм, са Френкијем нисам комуницирао па не бих смео да прогнозирам :))
Мени су у Лебовском интересантни суманути ликови који су проткани кроз тотално типичну Коен-ноар структуру. Дијалози су одлично написани, глума је врхунска, али пре свега филм је оригиналан. Не знам, ВЛ ми никада неће досадити, а гледао сам га десетак пута. Фан сам. :)
Preostra? Takav utisak ostavih?
EDlT
Hvala, wojtek, to sam zelela da cujem, konkretan razlog. A rupe u scenariju i nelogicnosti ti nisu smetale?
Не, сматрам да му се то може опростити. Прича је довољно комплексна да су неке рупе морале да се појаве, али мислим да филм има довољно искупљујућих квалитета. Ипак се више води ликовима, него причом.
Преоштра је преоштра реч хахахах али тако некако. Ово о процењивању сам изнео јер мислим да је тако и у животу, мени су људи којима се Лебовски није допао међусобно слични у неким стварима, приступу и тако...
Јесте ли ви размишљали о томе, у вези било ког филма?
Едит: Причу након првог гледања више никад нисам превише разматрао, прича је практично споредна ствар у филму.