U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
Taman posla Uroše da ljude preko filmova cenimo. ;)
Naravno. To bi bila fina tema, "Socijalna selekcija putem kinematografskih ukusa".
Hvala ti, wojtek, cenim takvo posmatranje i trud.
Ja jesam razmisljala, u vezi sa mnogim filmovima, posebno nekim koji se bave emocijama kroz tabue, te ce neki, po mom misljenju povrsniji, ljudi tesko svariti samo zato sto je tabu, nece ni shvatiti poentu.
То. Ја волим да, након неке расправе о филму, анализирам зашто се мени филм свидео, а саговорнику није и супротно.
Ja sam sada pristavio film da se skida, samo da se mogu kasnije priključiti raspravi. Ovom brzinom daunlouda, trebaće mi još 2-3 sata. Ostanite nabrijani.
l ja, ovako preostra:), to volim. Samo se ova tema svela na nabrajanje ;/
Ja bih banovao svakoga ko stavi više od 5 filmova u jednom postu. Pa nije to stoka da krljaš tako. Za jedan kvalitetan film je potrebno dosta toga, i onda dođe neko i skrlja 10 filmova, pa onda još 10, ma dajte.
Нисам раније ни учествовао, сад сам налетео на Лебовског па сам се прикључио, не знам каква је тема била раније. :)))
Него, шта вам се више свиђа "Предсказање" или "Истеривач ђавола"?
Suštinski, taj film je na takvom glasu jer niko nije ravnodušan. Nisam čuo da je neko rekao -pa onako...fin filmić, k'o jesen u Njujorku. Dok se o njemu raspravlja znači da ima nešto, nešto što ja svakako nisam primetio.
Urose, koje godine? Daj imdb link.
Pa Francky, da nema tako dobre ocene i da nije na tako dobrom glasu zaboravila bih ga pre kraja.
Uroše, jel možeš originalne nazive, ne znam na koje filmove misliš, a možda sam ih gledao?
The Omen
The Exorcist
Први је из 1976, чини ми се, а други коју годину старији...
Ja sam gledala samo Exorcist, Omen samo novi, ovaj stari mi bleji na hardu.
Au, to je meni prestaro, nisam nigdje naetio na to. Poslije Hičkokovih Ptica, prestao sam da gledam starije horore.
Zasto, Dube? Bez specijalnih efekata, tj sa limitiranim, morali su da se potrude mnogo vise nego sada kad smo maltene zaslepljeni efektima.
Пуфнице, потруди се, оригинал је оригинал.
Dub, препоручујем, одлични су филмови, и у сваком има легендарних сцена.
Hocu, sigurno, pa javljam utiske.
Ne gledam horore jer ne vidim svrhu toga, isprepadam se ko budala, a ako gledam sa nekom curom moram da ispadnem junak, pa ne smijem ni da zucnem, dok se ovi kolju i ubijaju. Da gledam, sgurno bih gledao ove starije, jer su mi bolji. Mislim da je Hičkok nudio neki veliki keš onome ko odgleda čitav njegov film, sam u bioskopu, ali nisam siguran koji je film bio u pitanju.
Od ta dva horora, Omen mi je nekako bolji. Šta znam, isterivač mi je strašan uglavnom zbog njene majke. Nekako me više tripuje od ćere.
Još jedan predlog: Memento. Insepšn i betmeni su superiška, ali Memento je prava stvar.
Vito, slažem se sa ovim drugim predlogom, svi su dobri. Memento nisam baš uspio da provalm, a nikako da ga pogledam još jednom. I njega je Nolan režirao?