Kao što moj avatar kaže, gledao jutros Baby Doll Elaje Kazandžoglua i film nije ni upola dobar kao što sam očekivao. Navodna seksualna tenzija izmedju Bejbi i Silve je frivolna, nategnuta i do zla boga dosadna, a rivalstvo izmedju Silve i Arčija Lija je sprdnja i smejurija, a film je ceo razvučen i čini se da se ponavlja, al ipak je Kazandžoglu decxko koji je režirao druga dva meni vrlo draga filma, pa rek'o da preporučim.
Ono što je zanimljivo za film je da je (iako se čini da je sniman po letu) sniman po zimi i da su glumci žvakali led da se ne bi video topao dah kako im izlazi iz usta tokom snimanja. I bejbi-dol je ostao naziv za smešne i ultra-kratke haljinice koje je protagonistkinja nosila u filmu.
hipsteremodorćolmenhetnkvaziumetnicxke dusxe i gledaju filmove koji su popišani od strane kritike jer time izražavaju svoj bunt protiv totalitarnog režima! SPASIMO ŽABE AMAZONA!
Vi zapravo negirate pravo ljudima da uživaju u filmovima jer ih je jednom negde nekad neka budala pijani kritičar wanna-be prozvao kultnim? Sxto šitsterišete decxko?
Odseći ću sebi kurac ako pola vas hipsteremodorćolmenhetnkvaziumetnicxkih dusxa ne gledaju te filmove na silu i nisu im dosadni, al mora se ako oces da budes kul bato!
Nemoj, decxko, piškićeš kroz cevčicu do kraja života.
-muzika vrlo suptilno prati psihološka stanja likova, to sam prvo primetio
-likovi su oslikani u vrlo pažljivom kontrastu
-vivijen li over d top, ali daje blanš tu dozu nevinosti i weltschmerz-a koji druga glumica ne bi mogla oživljavajući alkoholičarku i koketu
-marlon brando sirov, grub, prizeman, sve ono što blanš ne razume (to više puta naglašava u razgovorima sa sestrom), ali i onog što je potajno privlači
-ona scena kada stenli prvi put moli stelu da mu se vrati manje-više pokazuje šta je to tačno šta stela vidi u jednom pohlepnom batinašu
-scena silovanja (verovatno hiljadu puta editovana da bi bila "pristojna") je daleko dramatičnija od drugih, mnogo eksplicitnijih prikazanih na filmu
Na btjunkie.org nađi film,a na podnapisi.net nađi titl.
Mrzi me, iskreno. Otići ću verovatno da iznajmim, samo zato što me mrzi da se jebem nameštajući titlove i film.
1) skini BSplayer (on ti po otvaranju filma nalazi titl na netu odma)
2) skini utorrent
3) skini torent filma i skini ga preko utorrenta...
:*
Muwah muwah :*
Al zar je moguće da nigde nema filma aploudovanog sa engleskim titlom ili sinhronizovanog (retoričko, ne mora se odgovarati)?
http://www.imdb.com/title/tt0048973/
Kao što moj avatar kaže, gledao jutros Baby Doll Elaje Kazandžoglua i film nije ni upola dobar kao što sam očekivao. Navodna seksualna tenzija izmedju Bejbi i Silve je frivolna, nategnuta i do zla boga dosadna, a rivalstvo izmedju Silve i Arčija Lija je sprdnja i smejurija, a film je ceo razvučen i čini se da se ponavlja, al ipak je Kazandžoglu decxko koji je režirao druga dva meni vrlo draga filma, pa rek'o da preporučim.
Ono što je zanimljivo za film je da je (iako se čini da je sniman po letu) sniman po zimi i da su glumci žvakali led da se ne bi video topao dah kako im izlazi iz usta tokom snimanja. I bejbi-dol je ostao naziv za smešne i ultra-kratke haljinice koje je protagonistkinja nosila u filmu.
Mrzi me da se vraćam unatrag da proverim da li je neko ovaj film preporučio, pohvalio, ili pokudio, ali u svakom slučaju film koji vredi pogledati:
http://www.imdb.com/title/tt1334260/
http://www.imdb.com/title/tt0051459/
Treba dizmenim avatar.
Decxko zaxto se lozisx na "kul kultne" filmove to je tako lejm, hipsteremodorćolmenhetnkvaziumetnicxke dusxe zbog vas sam zamrzeo gomilu stvari.
Jesti pročitao listu mojih pet omiljenih filmova na onoj temi?:)
Tri su popišana od strane kritike. A jebi ga, Tenesi Vilijams mi je gilti prežr.
edit:tačnije, dva su popišana:)
hipsteremodorćolmenhetnkvaziumetnicxke dusxe i gledaju filmove koji su popišani od strane kritike jer time izražavaju svoj bunt protiv totalitarnog režima! SPASIMO ŽABE AMAZONA!
Odgledao The Adjustment Bureau, ono, Ok je film ništa specijalno, nije dosadan iako je malo glup.
+1
Butino, ja se izvinjavam, ali pao je kobjasn.
Volim suptilnu (za ono vreme skarednu) erotiku Vilijamsovih tekstova i volim toplinu s kojom opisuje ženske likove.
I boli me kurac ako sam hipster zbog toga.
Pišam po sirotinji i film nuaru!
:)
Vi zapravo negirate pravo ljudima da uživaju u filmovima jer ih je jednom negde nekad neka budala pijani kritičar wanna-be prozvao kultnim? Sxto šitsterišete decxko?
Odseći ću sebi kurac ako pola vas hipsteremodorćolmenhetnkvaziumetnicxkih dusxa ne gledaju te filmove na silu i nisu im dosadni, al mora se ako oces da budes kul bato!
Nemoj, decxko, piškićeš kroz cevčicu do kraja života.
-likovi su oslikani u vrlo pažljivom kontrastu
-vivijen li over d top, ali daje blanš tu dozu nevinosti i weltschmerz-a koji druga glumica ne bi mogla oživljavajući alkoholičarku i koketu
-marlon brando sirov, grub, prizeman, sve ono što blanš ne razume (to više puta naglašava u razgovorima sa sestrom), ali i onog što je potajno privlači
-ona scena kada stenli prvi put moli stelu da mu se vrati manje-više pokazuje šta je to tačno šta stela vidi u jednom pohlepnom batinašu
-scena silovanja (verovatno hiljadu puta editovana da bi bila "pristojna") je daleko dramatičnija od drugih, mnogo eksplicitnijih prikazanih na filmu
Jel ti ovo zvuči k'o traktat nekog smorenog?
Decxko 15. pravilo interneta
The harder you try, the harder you fail.
Verovatno:)
Žao mi je što se, kahm, ne trudim više da ne budem hipster decxko.