Dakle, filmovi

1. Let the right one in planiram da gledam, svakodnevno. Jos nisam.

2. Cashback, mali indie film... lika, studenta umetnosti, ostavila devojka, ne može da spava pa radi noćnu smenu u supermarketu sa gomilom čudnih likova. Svako od njih nalazi neki način da se bori sa sporim prolazkom vremena u noćnoj smeni. On zamišlja da usporava vreme, šeta se medju zamrznutim ljudima, crta devojke, divi se lepoti, razmišlja o prirodi života... lep film...

3. Treba mi pomoć - davno sam gledala jedan film, mislim da je irski, a ne znam kako se zove. Dvoje beže iz svog grada zato što su u vanbračnoj vezi. Prave jedno, pa drugo, pa treće dete. Jedva sastavljaju kraj s krajem, i prinuđeni su da često menjaju mesto boravka. Situacija postaje nepodnošljiva. Jednog dana, najstarije dete čuje razgovor između oca i majke, tj. svađu, koja se tiče njihove materijalne situacije. On umišlja da su oni (deca) krivi za takvu situaciju i, dok su matorci bili na poslu, davi malog brata, guši sestru, i na kraju se obesi. Veselo.
    Zna li neko o kom se filmu radi, tj. kako se zove?

4. Izvini Insolent, ali nemam pojma, sačekaj sledeći komentar :).
    Pre neki dan sam gledao Up (Do neba). Toplo preporučujem :).

5. Pogledajte večeras na ''avali'' thank you for smoking... simpatičan filmić.

6. the brothers bloom pored dobrih glumaca ima par dobrih forica,ali bukvalno par.. i to je sve od njega..
    a skoro sam gledao panov lavirint,i uspio je da me odusevi i pored sto pozitivnih kritika koje sam cuo i procitao o njemu..
    Moon -(sinoc gledao)nova naucna fantastika,za holivudske standarde i vise nego dobar..
    '25th hour' niko nije spomenuo ja mislim,kao ni 'the game'.
    od starijih: 7 samuraja i 8ipo.
    moram ovako izbacat po par,jer se ne umijem zaustavit ako pocnem nabrajat..:)
    i evo jos jedan: francusko-spanski film, kombinacija spanskih glumaca i francuskog rezisera,isto tako i kombinacija vise zanrova, ludih i nebuloznih ideja,kadrova i dobre muzicke podloge.. 'Science of sleep' Ili vam se nece svidjeti ili ce vas oduseviti ..

7. Preporuka:
    -The Edge
    -Silence of the lambs
    -Cannibal rising
    -The Shining
    -Full metal jacket
    -Clockwork orange
    -Rashomon
    -Hitchiker

A preporucujem i jedan animirani, Pixar-ov film pod nazivom `WALL-E`, mene je odusevio....

8. Život Emila Zole, mator ali fenomenalan film. Teme: pravda, istina
    Narednik Jork, takođe mator ali odličan. Teme: moral, vera

9. Napad na policijsku stanicu 13, Karpenterov film iz 1976. sa odlično obrađenom temom straha.

10. "29th street" (Danny Aiello, Anthony LaPaglia). Istinita priča o najsrećnijem čoveku na svetu, koji je osvojio 6 mil.$ na američkoj lutriji. Jednostavan film, bez holivudskog glamura, što bi ameri rekli - must see! Gledao sam ga nekih 47 puta dosad:)

11. The Insider, film koji prikazuje realnost savremenih medija koji se nalaze pod snažnim pritiscima velikih kompanija koje ne biraju sredstva da zaštite sopstvene interese.

12. Evo par predloga od mene: Man on fire - genijalan film kao i većina sa Denzelom Vošingtonom, Lord of War, L.A.Confidential, Little Nicky, Bang bang you are dead, TTC of Benjamin Button,.......................

13. O pobogu, Ofi...
    "Mjuzikl je, ali ne kao američka-teen sranja, nekako je sve deprimirajuće i morbidno, ali svi pevaju pa se nećete osećati depresivno na kraju filma"?
    To je Svini Tod...
    I ti stavljaš "nije kao američka-teen sranja"?
    :D:D:D

14. Čekaj, malo sam mrtva umorna pa te ništa ne shvatam...Šta nije u redu sa tim što sam rekla?
    Obično kome god da pomenem S.T., onog trenutka kad im kažem da je mjuzikl, oni kažu da su gledali Hairspray i High school mjuzikl i da ne vole mjuzikle.
    E, ja nisam gledala te filmove i nemam nameru, znam na koju foru idu i ko otkida za tim filmovima i znam da mi se neće svideti, ali samo kažem da je to neka druga vrsta mjuzikla. Mada, dovoljno je reći samo da igra Džoni Dep...aaaahhhh :P

15. Ništa... srećeš pogrešne ljude. :D

16. Ma... Uobičajno. :D
    Žan-Luk Godard, "Do poslednjeg daha", prvi film Belmonda.
    Onda, "Deca Raja", Marsel Karne.
    Linčova "Dina"...
    Bla, bla... Dobri, a i ne toliko očigledni. I još...

17. evo ja sad odgledah "Good bye Lenin" - Wolfgang Becker i preporučujem

18. "Eastern Promises". Fin filmic. Naomi Vots, Vigo Mortensen, Vinsent Kasel. Bio skoro na RTS. Ako nekom trebaju titlovi nek se javi. Ovi sto kruze netom su puni bisera.

edit: Ko ima stomak da odgleda svih 156 minuta "2012"-e, ima krmacu od mene.

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.