Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
Dedina stara gitara, veoma lepa, ali stara 30 godina, ne svirana bar 10, dok je ja nisam uzeo u ruke, peti prag i sedmi su cini mi se propali (peti definitivno), i video sam da Dzimi spominjao neko brusenje, a Darkman reparaciju, verovatno cu se detaljnije kod njih raspitati. A posto imam dvojicu iskusnih drvodelja u kuci, radionicu, i metalostrugara, imam sve mogucnosti.
Bole te kurci, fali ti još neki elektroničar i da počneš da proizvodiš gitare. :)
Dva strica elektricara, jedan u moj kuci, jedan iznad, ovaj sto je drvodelja, taj je zanat od dede preuzeo, a zavrsio je za elektricara i radio po BG-u i Betonjerci i Fradu dok je radio, a sad samo pinterise kod kuce.
EDIT: Nije elektronicar, al' moz' da posluzi.
Ma naravno da može, to je sve slično, ajde molim te, nećeš Kleptonu da prodaješ :)
Iju pa nisi znao, i Klepton mi je stric. :D
EIT: Zajebavam se, a stric taj elektricar, je davno popravio neku staru rusku poluakusticni za koju se verovalo da je jos kod nas, pa sam o njoj i pisao ovde, medjutim, kur.
@Chavez, Jeste monotona zato sto nema glas, taj glas me koci da zavrsim svaku pesmu :S
Vidim ovde se razbacuju razne skole, srednje osnovne :D
Ja od skole imam parkic i pa drugara koji su me uveli u svet akorda, ostalo manje vise vatam od drugih ili sam provaljujem (sladje mi tako)
A sto se tice reparacija gitare... To mozes i sam, samo ako imas ruku za to, nista lepse nego kada posle mesec dana drndanja oko gitare uzmes i sklopis je i krenes da sviras. Sada od kako sam preradio ovu moju gitaru po mom ukusu mnogo mi je lepse da sviram :)
...nego, ovo je jedna posebna pesma, posvecena posebnoj devojci... nadam se da ce vam se svideti ;)
http://soundcloud.com/darkman030/darkman-jazzing
Tebe bar ispoštuju da prokomentarišu pesmu, mene zaobidju kao travu na putu! :D
Ja cu sigurno da probam sam uz njihov nadzor, il' par lekcija iz rukovanja slajfericom il' sto se tice odabira smirgle. E sad ono sto mene zanima kako se na primer popravlja sjebana rezonanta kutija. Moj burazer je ugazio u staru caletovu gitaru i napravio rupu sa gornje strane, nije velika al' je gitara trenutno neupotrebljiva, pa me zanima da li ja sad tu trebam da ubacim novi drveni deo a izvadim stari polomljeni il' da iskoristin tutkal da to zalepim, i da li tutaklu da dodam iverje?
http://www.youtube.com/watch?v=zuM6WenHck4
Za sve pozere i pravljače pametnizma!
Nije to loso ovo, podseca me na nesto, mozgacu pa cu da se setim na sta.
@rnrt-rain
Najbolje bi ti bilo da nadjes parce daske/drveta i da izvuces celu duzinu, znaci, iseces jedan pravougaonik od vrata do "dupeta" gitare i ubacis novi deo koji zalepis tutkalom, a imas i varijantu sa ubacis kvadrat gde je pukla i onda da prelepis cela ledja tankim furnirom, ovo je cak i mozda bolje... imas razne furnire da kupiis, mahagoni, orah, bagrem, onda sve to lepo prelakiras kada iskrojis i zalepis i voala :)
Uf, sve sam razumeo i sve je sasvim realno od ovoga, osim sto ne znam sta je furnir.
Kako dobra gitara...
http://www.youtube.com/watch?v=MIyxhn8FwbM&feature=related
Jeste dobra gitara, ali mogu samo da je gledam..i slusam ovako preko YT
Furnir ti je jako tanak sloj drveta i njega mozes da prelepis preko celih ledja, ukrojis ga lepo zalepis i prelakiras, niko nikad nece provaliti da je nesto radjeno, pod uslovom da si to kvalitetno uradio ;)
http://img855.imageshack.us/img855/6241/pb200113.jpg
Zna li neko nesto vise o ovoj gitari skroz levo? Imam istu takvu. Caletov kolega mo je rekao da su se nekada ovakve pravile u Zagrebu, i da nisu lose gitare, dakle moja je gitara Zagrebaćka, ne? ČD Mož' neko da mi kaže vredi li ovo, i je l' svirao neko nekad ovu?
Ja sam svirao takvu samo zelenu :)
Znam da su joj pragovi lose rasporedjeni (ovo je stvarno, ne moze da se nastima kako treba) ... e da i toliko sam bio jampi da sam je izgubio u nekom parku, a jos nije bila ni moja :D
Даркмене, је л' користиш Guitar Rig са Кјубејзом?
Узгред, кад сам већ ту, да окачим ово од пре неки дан:
http://www.youtube.com/watch?v=HGoNWAgqOcw
Отпевао буразер, одсвирао мој другар из бившег бенда. Хеви фолк фтв.
Видео сам то Џими, које лудило од песме.
Џими, ово је хаварија. :))
Ja sam svirao takvu samo zelenu :)
Znam da su joj pragovi lose rasporedjeni (ovo je stvarno, ne moze da se nastima kako treba) ... e da i toliko sam bio jampi da sam je izgubio u nekom parku, a jos nije bila ni moja :D
Значи да мењам. Сад бар знам зашто морам да је штимујем на свака 2 сата. :)