Kutak za gitariste i one koji bi voleli to da budu

1. 'Вако:
    Је л' може неко од вас искуснијих да ми препоручи неко фино програмче за штимовање класичне гитаре? Ја користим тренутно ово <<AP Tuner 3.08>> и не могу да се похвалим. Мислим, и када затегнем ову прву жицу тако да ми се чини да ће да пукне, он ми показује b3, c# итд. Контам да би требало да пише Е.

2. http://www.nch.com.au/tuner/index.html

Ја ово користим одавно и најбоље је од свега на шта сам налетео.

3. Ево инсталиро и нешто ме мучи...ова стрелица што показује да ли треба да се затеже ми је нестабилна, час је налево час надесно кад окинем....да ли је могуће да зајебава микрофон, користим овај на лаптопу?

4. Verovatno je do mikrofona, mozda da uzmes neki kvalitetniji, ili isplativije da kupis stimer u nekoj radnji. :)

5. Имам веб камеру, ставим је тик поред гитаре и кажем ти, нема проблема. Е сад, вероватно је до тог микрофона, јер је звук вероватно преслаб или слабог квалитета. Ако је неки лоу-кост микрофон, онда је најбоље да га набијеш у резонатор.

6. да ли је могуће да зајебава микрофон, користим овај на лаптопу?

онда је најбоље да га набијеш у резонатор.

Heh, to bi bilo zanimljivo :D

7. Ако је неки лоу-кост микрофон

мислих, ако у мећувремену нађе неки ш, ејлијене ја јесам луд али нисам баш толико :)

8. Ма, није најквалитетнији сигурно, добар ми је за Скајп :))
    Него за колко се пара може наћи неки јефтин штимер(оно, поуздан)? :)

9. Jebiga za akustaru ti valjda treba neki mikrofon bolji ili sto kaze Vizard da ga nabijes u rezonator :D A za elektricnu ja koristim onaj Tuner u Guitar Rig-u, super je i lak za koristenje, samo utaknes u komp i to je to.

10. Ако је неки лоу-кост микрофон

мислих, ако у мећувремену нађе неки ш, ејлијене ја јесам луд али нисам баш толико :)

Ma znam, nego mi bilo smesno pa reko da izvucem iz konteksta :)

11. А, ево мислим да му нађох цаку...Треба баш близу микрофону да окинем...:))
    Енивеј, хвала Визрд!

12. ja mora da sam neki uber sluhista ili samo tripujem da mi se gitara lepo cuje kad je sam nastimujem a isto sam na nivou pocetnika.

13. Ja ako nemam pri sebi stimer ili komp, naucio sam kako treba da zvuci Deep Purple - Black Night, jer koristi celih 3 zice koje imam, tako da ako zvuci dobro znaci da je nastimano!

14. Ja ako nemam pri sebi stimer ili komp, naucio sam kako treba da zvuci Deep Purple - Black Night, jer koristi celih 3 zice koje imam, tako da ako zvuci dobro znaci da je nastimano!

Koliko je meni smešan ovaj post, ovo nije zdravo. :)

15. Ali baš ta pjesma..... I samo se po njoj poznaje :)

16. Ja ako nemam pri sebi stimer ili komp, naucio sam kako treba da zvuci Deep Purple - Black Night, jer koristi celih 3 zice koje imam, tako da ako zvuci dobro znaci da je nastimano!

Ja sam praktikovao nesto slicno sa Stairway to Heaven drndocem jedan deo ako zvuci dobro onda je ok, sve dok nisam otkrio ono sa izjednacavanjem tona e-0 B-5 i tako dalje a i malo blize...

17. Štimujte pomoću harmonika, mnogo je lakše za početnike.
    Jebeš štimere, ako tako radiš ceo život ćeš d'ostaneš nub.

18. Štimujte pomoću harmonika

Nadam se da govoris o instrumentu u koji se duva ili o instrumentu koji se razvlaci ako ni jedno ni drugo onda sam ispo glup.

19. Можда говори о тоновима који се називају природни хармоници. Саставни су део сваког тона иначе, само их можеш разложити и појединачно (пригушивање између 12. и 13. прага - половина жице).

20. Jebiga, jos sam nub, sviram tek nekih 2-3 nedelje...

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.