Kutak za gitariste i one koji bi voleli to da budu

1. E kad smo vec kod harmonika, daj da to naucim da ne budem nub... Kako to da naucim? Jel mora neko da mi objasi ili mogu negde na netu da nadjem? Video sam nesto da wikipediji, al' me mrzi u sitne sate da razbijam glavu.

2. Мени је ова лекција помогла, али у штос ћеш морати да савладаш сам. То је чисто ствар технике, потез који ћеш временом усавршавати. Од мене један тип на почетку: не држи прст на 12. прагу (мислим на пригушивање жица на том месту), већ тачно између 12. и 13. Што се више удаљаваш од овог места, напред и назад, хармонике је теже произвести, поред тога што су скоро неприметни. Дакле, измећу 12. и 13 (половина жице), 7. и 8. (трећина) и 5. и 6. (четвртина). На ова последња два је мало теже, требаће ти времена, али само ти свирај и ништа не брини.
    http://www.youtube.com/watch?v=RraJNZuTtzk&feature=player_embedded

3. Lol
    Ja sam skinuo onaj program i lepse mi zvuci kad asm je ja sluhom nastimovao.
    Ali kako god.
    Vazno je da zvuci na nesto.

4. Hvala Vizard, samo da napomenem, ja imam bas, a ne gitaru, tako da je princip isti kao za prve 4 zice E-A-D-G-(H-E) kod gitare?

5. Sad gledam na youtube-u, i za bas nije isto kao za gitaru... Koji smor. Ali uspeo sam na 12, 9, i 7. Na 3 i 5 nisam jer ne mogu da ukljucim bas u kompjuter, a nemam pojacalo, tako da moram ovako bez struje, i slabo se cuje.

6. http://www.youtube.com/watch?v=M4SqiH5jGVA&feature=related
    Ovo je prvi riff u kom sam cuo da koriste natural harmonics dobra fora mnogo

7. Жилберт користи доста тих срања. Елем, ја знам за само неколико песама са тим, не замарам се превише.

Lol
    Ja sam skinuo onaj program i lepse mi zvuci kad asm je ja sluhom nastimovao.
    Ali kako god.
    Vazno je da zvuci na nesto.

Програм је добар, нешто није у реду са твојим слухом (: Или гитаром.

8. Gitaroši muči me E žica. Sve se čuje lepo ali ona zajebava već mesecima, isprva sam mislio da je do mene, ispade da nije, zatim sam mislio da je problem do jer je raštimovana, kad ono jok,nekako se čuje jače od svih ostalih i zvuk je prilično neprijatan . Da li to znači da je vreme za podnovu? Ili ja nešto ipak ne radim kako treba?

9. То значи да су ти нејаке руке и да не можеш да притиснеш жицу лепо.

10. Mravoje mislim da su male verovatnoce za to jer pri slabom pritisku žica daje metalan zvuk odnosno čujese udaranje žice o metalne pragove ili se dobija tup zvuk.

11. Treba mi savet od svih vas.

Da li da za iste pare uzmem bolju gitaru sa tankim vratom ili losiju sa debljim.

Deblji bi mi vise odgovarao jer imam relativno velike sake.

12. Пробај обе, па која ти више буде одговарала...

13. u ruci mi vise odgovara ova sa debljim ali ova druga je bolja.

14. Онда не знам, не бих да саветујем :))
    Ја бих пре гледао да ми лежи у руци боље. Или најбоље да онда тражиш даље, док се све не уклопи...

15. komso mi dao gitaru, moracu da ga prejebem da mi je proda po nekoj cijeni. koliko dajete vi iskusni?
    http://i53.tinypic.com/2v8ivsn.jpg

16. Roseneri, ta gitara je vrh!

17. Remac, ovo tvoje srce? :)

18. jasta, poklon :) batali srce nego kazuj kolko bi se moglo spustiti cijena za ovu gitaru, bulet strat, kopija naravno

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.