Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“
Danas · 06. Novembar 2008.
Znam, veruj mi, ali imao sam taj test u muzičkoj dok sam išao kao omanji, pa su mi tamo rekli da imam domet 4 oktave, ali ono, u škripac. ALi od tada mi se glas spustio malko, ali se opet i produbio, tako da kontam da sam održao raspon, i baš bih voleo da nadjem neki vokalni test da vidim na čemu sam sad. Dok mogu da pevam Alice, dotle sve valja! :D
I daj nemoj zezat' da nećeš da sviraš, moraćeš malo, ne može to tako da prodje.
Čavez, ti si Fredi Merkjuri bokte! :)
Не бих се ја у то кладијо. Меркјури, Плант, Гилан и компанија су набијали по 4 октаве, ал' са фалсетом. Пуним гласом 4 октаве једва да могу највећи оперски певачи, ако и ико од њих. Ја док сам ишао на соло певање, неких годину и по дана, стварно сам имао добар глас и распеван сам имао распон од великог Де до Де2 са фалсетом, што му дође 3 октаве. Пуним гласом нешто изнад 2 октаве, што је мало изнад просека.
Узми на гитари па види који је најнижи тон што мо'ш отпевати, а који највиши, па рачунај. :)
Dakle, Jezivi ako se slažeš, ja ću ove 3 probati da odsviram, a ti sviraj ostale,
Neil Young - Keep on rocking in the free world.
Alice in Chains - Man in the box.
Alice in Chains- Bleed the Freek
A ti sviraj ostale, s tim što mislim da nijedan od nas dvojice neće umeti da odsvira ono
Anthem-Rush...
Узми на гитари па види који је најнижи тон што мо'ш отпевати, а који највиши, па рачунај. :)
Управо тако. Ево, мој ортак (онај на мом каналу на Јутјубету што пева Гебнерацију 5 и Стикс) иде на соло-певање, тенор је. И он каже да је стандард код професионалних певача око 2 октаве. То се, дакле, односи на пун глас. Чим почнеш да мењаш боју и чим почнеш да вичеш, тј. да извлачиш тонове на драње, већ си изашао ван опсега. Што се тиче фалсета, на соло-певању га вежбају тако да добије што већу снагу, вежбају потисак из плућа некако, како би се боја што мање разликовала од боје пуног гласа.
Neil Young - Keep on rocking in the free world.
Alice in Chains - Man in the box.
Alice in Chains- Bleed the Freek
A ti sviraj ostale, s tim što mislim da nijedan od nas dvojice neće umeti da odsvira ono
Anthem-Rush..
Nije frka uopšte. Što se mene tiče, peglaj sve, ja ću tek pomalo da se umešam. Za ovo poslednje nemoj da se kladimo, ako me razumeš :):)
Nego, ako ćemo ći u isti studio, gazda će nam spustiti cifru za 8 sati na 2 soma. Ako idemo u Surčin, 9 sati je 1800, ali mora vam Dragon Čak reći kakva je oprema.
8 сати? Ви планирате албум да снимате? :))
Е, а каква је опрема у том студију? Шта имају од појачала за гитару?
Ma u ovom gde smo bili nije loša oprema, ali je samo jedno gitarsko pojačalo radilo, ne znam što. Ovamo u Surčinu je jeftinije i rade dva pojačala. Bubnjevi su otprilike isti, možda malo lošiji, ne razumeme se puno u to.
Računam da će nas biti više nego prošli put, pa dok mi svi ne izblasfemišu bubanj...:) Neće Čavez da okači slike, svi su se slikali za bubnjem :)
Dragone, nije frka ni za Surčin, nego što sam pitao Acu za drugo pojačalo, reče mi čovek : "Pa, što nisu stisnuli dugme za uključivanje?" :)
Što se tiče bubnja, poneću ja rajd. Ne reče mi samo,da li ima kontra i bas pedala?
Ma mi smo ispitavali to 10 minuta, stiskali svu dugmad, ništa. Ima bas pedala, jedna ne dupla, a kontra nemam pojma šta je lololo
Ono što si pipkao desnom rukom dok si levom udarao u doboš :)
Dupla pedala nam nije ni potrebna za ono što sviramo. Mogu da je ponesem ako neko hoće da divlja :)
Imaju li frižider tamo? Čisto da znam da li da ponesem pivo, ili ćemo trčati do radnje po ladno.
Ima frižider, a ponesi pedalu, voleo bih to da probam. Ček zar to nije Hi-hat, ono kao dve činele što se spajaju, što ima i pedalu? Jebem ti ove izraze.
e mnoooogo je 9 sati...
@jezivi ja bih peglao sve da znam :D
jebote jedva čekam... e da, s koliko kinte treba da uletimo?
Ti plaćaš svo pivo. Zezam se, pa ako nas ima 6-7, tipa svako po 300 kinti, to je oko 1800.
ok, onda piva neće biti ako ja plaćam :D
Izvini, nisam znao da ne poznaješ naše paorske termine :) Jeste hi-hat.
Do jaja što ima friz, ja dolazim sa paketom limenki i Chavezom :)
Do jaja što ima friz, ja dolazim sa paketom limenki i Chavezom :)
A znam i ja te neke termine jebiga...
EEEEEEEE a mogli bi i neko hladno pivo da odsviramo a? kad smo već kod piva :D
Ne sviram hladno pivo, samo pijem.
koji si četnik...