Kutak za gitariste i one koji bi voleli to da budu

1. Ударај мало чежњу!

2. Браво, кромпирко, само амбициозно! :)

3. Хвала на подршци људи, много ми значи да има оних који подржавају тај мој пројекат. Јавићу ако остане који комад ЦД-а, па ако некоме треба да му пошаљем на кућну адресу.
    А спот ће бити на јутубу на мом каналу, па ћете имати прилику да га видите чим буде реализован, а то ће бити за месец - два, можда мало више због обавеза.
    Али ето, можете да ми предложите шта да снимим. Ја сам контао да снимам неку природу и неке људе како шетају и тако неке глупости, па да уклопим, али ако неко има неки концепт слободно нека каже. :)

4. Hvala ljudi. E a imam i drugi problem odavno, međutim kako električnu gotovo uopšte ne pipam (jer nemam pojačalo, a nije mi gušt da drndam na suvo) u međuvremenu to kao da se samo od sebe smanjilo, tj. popravilo. Vrat krcka otprilike u delu gde se spaja sa telom. To je ranije bilo užasno često, znači uzmeš gitaru i odsviraš 4 akorda on krcne dvaput. A meni to dođe ko da mi je Tajson zavalio šamarčinu...nakovanjem. Toliko me boli. Jer sam socijala i za moje uslove sam tu gitaru izuzetno skupo platio (22 500) a to mi zvuči kao neka ozbiljna falinka. Imam garanciju, al bojim se da mi ne kažu tamo da je meni gitara ispadala ili tako nešto, kao da sam ja kriv i na kraju ostajem nasamo sa sjebanom gitarom oko koje sam se svađao sa ukućanima danima itd. itd... Zna li neko možda o čemu se tu radi? Ponavljam, sad kad sam je uzeo, posle nekih 4, 5 meseci to se čuje ređe ali i dalje se čuje.

Krompir, prvo, ne podržavam uopšte to što radiš. Ali uopšte. Mislim na to što sve posvećuješ nekoj tamo devojci... Da si mi brat, lupio bih ti šamar da te osvestim :) Ali tvoj izbor.

Što se samog pitanja tiče... Suvišno je :) Brate, pesma je mnooogo moćna stvar. U sebi nosi lavinu emocija... Nosi neku svoju atmosferu. U skladu sa tim i napravi spot.
    Jer, uvek možeš da nađeš neke kao kul klipove sa neta, neki zalasci Sunca, ljude koji srećni bleje na plaži itd., ali to je sve kurac. Ono što prirodno izlazi iz te pesme je prava stvar. Znači samo je slušaj i isprati ono što osetiš dok slušaš pesmu i znaćeš kakve kadrove da ubaciš u spot.

5. Jer sam socijala i za moje uslove sam tu gitaru izuzetno skupo platio (22 500) a to mi zvuči kao neka ozbiljna falinka. Imam garanciju, al bojim se da mi ne kažu tamo da je meni gitara ispadala ili tako nešto, kao da sam ja kriv i na kraju ostajem nasamo sa sjebanom gitarom

Па оно и ја сам ишао на јефтинију варијанту. Ја сам платио моју 30 хиљада као комлет појачало и гитара. Ако имаш гаранцију иди провери ко им јебе матер. И реци ми да ли ти ти је врат исти као и тело гитаре ако разумеш шта хоћу да кажем..?

6. Krompir, prvo, ne podržavam uopšte to što radiš. Ali uopšte. Mislim na to što sve posvećuješ nekoj tamo devojci... Da si mi brat, lupio bih ti šamar da te osvestim :) Ali tvoj izbor.

Појма немаш колико си ми испунио срце овом поруком. Хвала ти као брату, ударио бих сам себе хиљаду пута, али то што радим је јаче од мене. Некад ћу се можда кајати, али јеби га, такав сам.
    Видећу тако нешто што се тиче спотића, нешто као што ти кажеш шта ми падне на памет.

Што се тиче гитаре, већ смо једном покушали да помогнемо, па нисмо сконтали шта је проблем, најбоље би било да је однесеш јер је под гаранцијом, боље и они да ти кажу да неће да раде, него да ти истекне гаранција.
    Сад ћу ја далеко да одем и да филозофирам, али никада се не зна. Можда је неки лепак па се није исушио, али то је слабо вероватно, можда неки црв, али и то је такође слабо вероватно. Ја сам ову моју склопио и ништа не крцка. Можда има нешто између врата и тела што ствара тај проблем.

7. Добар је лик...

8. Danas mi došlo da obradim nešto makedonsko. Evo jedne Jovke Kumanovke.
    http://www.box.com/s/uzr331t0i92mh20mjlyk

Ne radi mi na kompu pola plagina na koje sam navikao, uključujući i Addictive Drums koji je meni krucijalan za vake projekte, tako da ne zamerite što su bubnjevi ružni i zgužvani. Bože moj.

9. Jebote Radjarde, meni se sjebao Adiktiv Drams, moraću da reinstaliram Cubase, pa da probem opet, nešto neće.

10. Zna netko nesto o basswoodu na gitari? Ne razumem se bas u drvo. Konkretno mislim na http://www.mitrosmusic.com/proizvod/14228-Jackson-RRXMG-Rhoads-X-Series-Snow-White/ kakav je odnos cene i kvaliteta? Imam nekih 1000€ budzeta za gitarsku opremu, pa se razmisljam dal mi je bolje uzeti jeftiniju gitaru i neki procesor/pedalu ili da sve stucem na gitaru.

11. Увек ме гитара привлачила, ал' некако, пошто ми ћале свира клављатуру, морам и ја ићи тим путем :)

12. Imam nekih 1000€ budzeta za gitarsku opremu, pa se razmisljam dal mi je bolje uzeti jeftiniju gitaru i neki procesor/pedalu ili da sve stucem na gitaru.

Realno, ne treba ti gitara od 700 evra, bolje uzmi neku od 400-500, a ostatak baci na dobru opremu.

13. Ovo što kaže Čak. Ako ne znaš šta ti treba do tančina, dakle, radijus vrata, dužinu skale, elektroniku, vrstu laka, tip drveta, veličinu i materijal pragova, tip tremola itd, svaka investicija od 400+ evra je uglavnom promašena. Imam druga koji je platio soma i trista evra za ručni rad, vrhunska gitara, ali džabe kad sad traži novu sa različitim specifikacijama.

Zna netko nesto o basswoodu na gitari?

Lagano i mekano drvo, relavno midlasto, ne pršti. Baswooda ima i u veslima od sto evra i u Suhr gitarama od 2-3 hiljade evra. Može da zvuči mnogo dobro, tamnije od aldera, svetlije od mahagonija, pa ga meću u all-aroung gitare. Ali bih ja ipak išao na neko drugo drvo, manje su šanse da naletiš na loš komad.

Imam nekih 1000€ budzeta za gitarsku opremu

Pre nego što ti kažem išta novo... na čemu sviraš trenutno? Tog džeksona ne bih ni u ludilu preporučio nekome ko tek kreće sa sviranjem, ne ume sam da odradi setap, ili nije aktivan lajv svirač. S druge strane, ako su ti kroz ruke prošle mnoge gitare, a pališ se na taj izgled, može biti dobar izbor. U suštini je gitara za šištavce.

14. i ja se isto raspitujem za novu gitaru, i mislim da sam se odlucio za ovu:
    http://www.epiphone.com/Products/Les-Paul/Les-Paul-Standard-(LH).aspx

meni bi to bila prva elektricna gitara i dalje sam pocetnik, a cuo sam da je ova poprilicno svestrana.

15. Ma da, odlično ti je to. Doduše, kad neko kaže svestranost, ja pomislim na hss strata, al dobro. Leela, pa idi u radnju, reci kolko para imaš i probaj sve gitare, možda ti LP ne leži u rukama uopšte. Ne smete tako da idete ko mulci, odma me duša zaboli. :(

16. Pre nego što ti kažem išta novo... na čemu sviraš trenutno? Tog džeksona ne bih ni u ludilu preporučio nekome ko tek kreće sa sviranjem, ne ume sam da odradi setap, ili nije aktivan lajv svirač. S druge strane, ako su ti kroz ruke prošle mnoge gitare, a pališ se na taj izgled, može biti dobar izbor. U suštini je gitara za šištavce.

Sviram nekih 3-4 godine. Imam Sarvelovu Sarvetu trenutno es ju ken si hir: http://www.youtube.com/watch?v=GSmEYr-inhA&feature=channel_video_title
    Smatram da sam najmanje prosecan gitarista. Inace svrsavam na RR, samo se u drvo slabo razumem pa nisam hteo bez konsultacija sa iskusnijim ljudima da uzimam nista. Naravno, kad budem uzimao gitaru isprobacu nekoliko, pa cu videti sta mi odgovara najvise.

17. Ma da, odlično ti je to. Doduše, kad neko kaže svestranost, ja pomislim na hss strata, al dobro. Leela, pa idi u radnju, reci kolko para imaš i probaj sve gitare, možda ti LP ne leži u rukama uopšte. Ne smete tako da idete ko mulci, odma me duša zaboli. :(

naravno. bio sam ovde, i probao ovu, i skroz mi je ok. Fora je sto ne sviram ja gitaru toliko dugo, te jos uvek gradim navike, tako da verovatno koju god da uzmem, na nju cu da se naviknem.

btw, celt je.

18. Inace svrsavam na RR

U tom slučaju, džabe da ti pričam kako je ta džitra daleko od best-buy-a. :)
    Mada mi je sumnjiv taj njegov tremolo, mislim da je bolja opcija neki RR sa fiksnim mostom.

Celte, nemoj da se brineš. Koliko sam ispratio priču, ti živiš tu preko kanala? Mnogo su veće šanse da ubodeš odličan komad drveta tamo, a i možeš da se pozoveš na return-policy, da se tako angleski izrazim, i da uzmeš drugu gitaru ako ti onaj LP ne odgovara.

19. Sad videh temu. Koliko bi mogla da košta "prosečna" gitara, elektro naravno, i koje valjaju (nemojte predlagati neke iznad 12 000 din)

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.