Kutak za gitariste i one koji bi voleli to da budu

1. ja videh po nemačkoj i italiji dosta likova da sviraju po ulici, neki su čak i malo pojačalo imali i mikrofon, mislim da tamo nije frka.

2. jeste, šomi... tj. meni je bio. a i nema ko nije prošao kroz skvajera i malog "fendera"

3. Једино је ова стара цена од 29.880,48 DIN мало нереална, јбт. Чак је и ова од 24 иљаде висока. Ја сам свој Булит продао за типа 70 јура, малтене нов, заправо у бољем стању него што је био кад сам га купио (кад га купиш, није истониран ни за курац).

4. Људи, да ли неко зна нешто о условима за улично свирање по Европи? Чуо сам да је забрањено у Енглеској и да треба некаква лиценца, али да је остатак Европе прилично океј по том питању. Има ли неко искуства с тим или зна неког ко се нашао у шкрипцу с кешом негде ван, па одлучио да засвира на јавном месту?

Колико знам, једино у Паризу уме некад да смара жандармерија, ал то више важи за црње које изводе брејкденс.

5. Ма тек се оно учим на акустичној, учим акорде и тако то. Али планирам да почнем да штекам кинту за неку електричну, јер сам одувек сањао да пржим по стану :). Не планирам да се бавим професионално, чисто кућна варијанта, мада ако ми крене, ко зна :)

6. Булет је око 11000 у Митросу, чини ми се. Ова цена је са појачалом, торбом и осталом опремом.

7. Ja sam imao neku kopiju skvajera koju sam kupio za 90€ u Nemackoj i bio je 3x laksi za sviranje i imao je 10x bolji ton. Malo preterujem, al kapirate poentu :)

8. Naleteo sam na ovaj clanak danas http://www.jazzin.rs/kings-of-strings-smrtna-dosada/
    Ima li iko da je bio na koncertu? Utisci? Da li smatrate da je Vlatko precenjen gitarista i ko je po vama najbolji gitarista sa ovih prostora?

Po meni Vlatko je jedna neopisana matora drtina koja svira tik iznad proseka, samo sto ovom nasem narodu sta serviras na TVu on to prati ko religiju. Jedan od onih koji ne dozvoljavaju razvitak mladjih i boljih gitarista na ovim prostorima. Skorije sam vodio/citao jednu konverzaciju oko toga sa Borislavom Miticem (ne verujem da ce ga manje iskusniji gitaristi znati) i neki zakljucak je da ce tesko biti da se bilo koji gitarista pojavi u javnosti pored njega. Prema mom misljenju ne mozemo jednog gitaristu vorsipovati da je najbolji rok, bluz, dzez, ambijental i tako dalje gitarista. Po meni su previse potcenjeni ludi bosanci Muris i Emir, onda stari lafovi Bane Jelic, Borislav Mitic itd.

9. Meni je Stefanovski dobar , sad da l' sam u pravu..

10. Po meni Vlatko je jedna neopisana matora drtina koja svira tik iznad proseka, samo sto ovom nasem narodu sta serviras na TVu on to prati ko religiju. Jedan od onih koji ne dozvoljavaju razvitak mladjih i boljih gitarista na ovim prostorima.

Jedan od onih koji ne dozvoljavaju razvitak mladjih i boljih gitarista na ovim prostorima.

http://fc02.deviantart.net/fs70/f/2010/020/8/7/Nuclear_Facepalm_Poster_by_Nianden.jpg

11. Niko ne spori da je dobar. Ali nikako najbolji, niti blizu.

12. Влатко може да се сагне и да га дува Џинџеру и Точку, то је моје мишљење о њему. Једину његову интерпретацију коју ценим је Јовано, јованке, остало голо говно.

13. Влатка изузетно поштујем и он јесте сјајан РОК гитариста. Зато је проблем када га ставиш на бину са једним од браће Розенберг - Влатко солира у рок маниру каква год да је композиција, што звучи досадно после десет минута, пентатоника не пије воду поред импровизационих способности једног џезера Сточеловог калибра. Томи Емануел је мало ближи Влатковом фазону, али је и он наоружан познавањем хармоније, скала, контрапункта и осталих теоријских радости и уме да звучи занимљиво у било ком контексту. Мислим да је боље било организовати Леб и Сол концерт.

Bane Jelic

Али зато овај претенциозни смарач не заслужује ни у једну категорију.

14. Naleteo sam na ovaj clanak danas http://www.jazzin.rs/kings-of-strings-smrtna-dosada/
    Ima li iko da je bio na koncertu? Utisci? Da li smatrate da je Vlatko precenjen gitarista i ko je po vama najbolji gitarista sa ovih prostora?

Po meni Vlatko je jedna neopisana matora drtina koja svira tik iznad proseka, samo sto ovom nasem narodu sta serviras na TVu on to prati ko religiju. Jedan od onih koji ne dozvoljavaju razvitak mladjih i boljih gitarista na ovim prostorima. Skorije sam vodio/citao jednu konverzaciju oko toga sa Borislavom Miticem (ne verujem da ce ga manje iskusniji gitaristi znati) i neki zakljucak je da ce tesko biti da se bilo koji gitarista pojavi u javnosti pored njega. Prema mom misljenju ne mozemo jednog gitaristu vorsipovati da je najbolji rok, bluz, dzez, ambijental i tako dalje gitarista. Po meni su previse potcenjeni ludi bosanci Muris i Emir, onda stari lafovi Bane Jelic, Borislav Mitic itd.

Туртле, немој да се увредиш, ал' види се да си шредер. Искрено, мислим да си прерано кренуо у том смеру. Треба прво прећи преко абецеде, па се на крају бацити на шредере (и онда сконтати да су то углавном смарачи тешког кова).

Так Борко Митић је један тежак комплексаш. Сећам се како је пре пар година јавно негодовао због тога што је Влатко распродао Сава центар у фазону ''Просечан гитариста напуни СЦ, сељаци се окупе да га гледају, зашто ЈА не свирам у СЦ, бре!?!'' Просто да му човек каже ''Борко, Брате, Стефановски је ту тријес' година, оставио је човек нешто иза себе, а шта си ти направио у каријери, осим што си брз и знаш скале?''

То све исто важи и за Јелића, само што Јелић има једно 3x већи его и једно 14 пута је већи смарач који пати од комплекса Стив Ваи, а постало је тако јефтино копирати Ваија и Сатријанија, баца ми се пегла кад чујем од неког да на питање ''Који су најбољи гитаристи?'' одговори ''Ваи и Сатријани''. То као кад би на питање ''Који ти је омиљени хорор?'' одговорио са ''Круг''. Лејм.

Мурис и Емир су кул, али и они сморе, па после извесног времена укапираш како ниси чуо ништа ново код њих, а и не могу да се определе да ли ће да копирају Липовачу или Стефановског, па су негде између, напола.

Jedan od onih koji ne dozvoljavaju razvitak mladjih i boljih gitarista na ovim prostorima.

Како не дозвољавају? :)

Влатко може да се сагне и да га дува Џинџеру и Точку, то је моје мишљење о њему. Једину његову интерпретацију коју ценим је Јовано, јованке, остало голо говно.

А Џинџер може да се сагне покојном Рајку Којићу. Тријес година покушава да га надмаши и још није успео. Док је свирао Гибсоне и Крамера, још је био и кул, онда је постао јебени ПРС-овац.

Што се тиче Точка, он је имао свој врхунац седамдесетих и онда је једва успевао да држи корак са самим собом до средине деведесетих, данас је бледа сенка оног што је био, тако да, ако баш морамо да га поредимо с Влатком (који је потпуно другачији гитариста), морамо да признамо да га Влатко данас носи у зубима.

15. Jedan od onih koji ne dozvoljavaju razvitak mladjih i boljih gitarista na ovim prostorima

Нико не спречава младе таленте да се сами пробију. Нико не спречава људе да буду упорни и да се самопромовишу.

16. Влатко може да се сагне и да га дува Џинџеру и Точку

vlatko je brutalan gitarista, kako moš porediti džindžera koji svira u riblja čorba rege tribjut bendu sa vlatkom? a i ta točak fama mi više ide nakurac, štokaže džimi, vlatko ga je nadmašio uveliko sad. štujem ja točka mnogo, al vlatko, za razliku od njega, svira i van svog trulog kauča za jutjub fanove

nisam bio na koncertu jer nisam imao novaca, al mislim da i nije neki spoj. ne volim kako vlatko drlja akustaru, nisam nikad slušao tog rozenberg lika, mada kažu da je neko jaje, pa sam premišljao da dođem samo zbog tomija.

edit:
    http://www.youtube.com/watch?v=pEapnfVJZ88

17. А Џинџер може да се сагне покојном Рајку Којићу.

Џинџер је, једноставно, био бољи са својим покојним буразером Зораном у Рок Машини:
    http://www.youtube.com/watch?v=mOMSYEasn4g

18. vlatko je brutalan gitarista, kako moš porediti džindžera koji svira u riblja čorba rege tribjut bendu sa vlatkom?

Ne mo'š to reći ni u šali, jebote.

Meni je realno pokojni Kojić izmislio gitaru za njih sve kolektivno, ali ga sudbina udarila takva kakva beše, jebiga.. Ali Džindžer razbija. Mnogo puta sam ga slušao uživo, i to valja. Jako valja. Uvek mi je Čorba zvučala malo prazno bez te ritam gitare, ali on je izvlačio kako god i kad god je mogao, tako da ne možeš to reći, a da te iko shvati ozbiljno.

19. Priča se da je Vlatko velika cicija, i da retko kad reši kesu kad se treba častiti ekipa.
    VLATKO STEFANOSVSKI UDARA PO PREČKI

20. Tomi Emanuel je nedavno izjavio da je "mnogo naučio od tog Vlatka". Erik Klepton i Stiv Vaj opet rekoše da je Tomi Emanuel zaslužio da ponese titulu najboljeg gitariste na planeti. Iz toga se može izvući neki zaključak. A i ne mora... Meni lično je Točak "bolji" od svih njih zajedno, tačnije više mi prija uhu i duši kad njega slušam. Stvar ukusa...stara priča.

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.