Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
Баш сад идем на концерт Кингс Оф Стрингс, за сат времена почиње, па ћемо да видимо шта је и како је. Нису им карте јефтине биле, очекујем нешто занимљиво.
Па добро. Да ли бих ишао опет на тај концерт? Не би.
Превише, али превише истих шаблонских инпровизација које се само шалтају кроз различите тоналитете у различитим песмама које су на исту подлогу, односно на исти ритам. Генерално гледано, као трио - апсолутно ништа ново, а гледано појединачно, само две речи - ТОНИ ЕМАНУЕЛ. Човек је реално објаснио неке ствари. Једна ствар је што му је мозак подељен на баратање са 5 гласова које може истовремено да води на џитри и да притом зна шта ради са сваким од њих посебно, уноси душу у музику изузетно, поткован је у образованом смислу, јер, неко ко не зна хармонију не може никад да произведе онакве акорде, као пратњу за тему коју упоредо свира. Одушевио ме човек, једном речју. Розенберг, њах. Али њему се ништа и не узима за зло, јер је човек једини класичар у целој тој екипици, па је чак и завидно оно што је показао вечерас, тако да је он на месту.
Влатко... Једно је сигурно, а то је да је човек легенда. Нема даље. Али ово је тек просек за њега. Ништа специјално. Шалтао шалтао и шалтао и све једно исто, пентатоника на 101 начин, а кад све сумираш - исто је. За похвалу је то што је јакоооо чист, прецизан. Ово је иначе први пут да га слушам уживо.
Све у свему, концерт издваја једино добру атмосферу, а то је далеко од очекиваног, чак, подразумевано је, а и то је ЈЕДИНА ствар која се издвојила. У суштини, није ми жао датих пара (скоро 20 евра је карта), лепо је искуство, а и опет понављам, Томи је одувао.
оће неко купи ђитру. Фендер неки за 120 јура. Половњак, сишо из Митроса, није свирана често, рецимо ко нова. ваљда то овде питам пошто не знам ђе другде
Fejze, ostavi to čudo, verovatno ću duzmem za mesec dana. Daj sliku.
Sta god da pricate, meni je Vlatko smesan i precenjen gitarista.
imaš ti decxko još da učiš
ремс ај кад одрадим пошто није моја, наравно :) бураз продаје ал ја гарантујем
мислим да је овај модел, 100 посто сам сигуран http://www.serbien-online.se/oglasi/images/Fender%20Stratocaster.jpg
Фејзе, овај Фендер на слици може минимум 600 евра да кошта уколико је мексички. Уколико је амерички, онда испод хиљадарке не може да буде.
Јеси сигуран да је Фендер, да није можда Squier?
http://www.youtube.com/watch?v=XLwcooj00XU&feature=related
Џими сад си мене нашао да турираш јел? :) Одакле ја знам који је мексички ил шта већ. Мислим да је неки фендер, бураз је узо то за мисим 200 и нешто евра у митросу пре две године чини ми се и сад је даје јер му не треба, а иначе је мало свиро, што му дође ко да је нова. Капирам чак да је и нека копиа, одаклен знам... брате :) Он продаје, ја пито тако да ето. Иначе видео сам ја на нету да се опловни стратокастери мексички продају за 400 еврића тако да ние ориђиђи.
Evo od mene malo muz'ke, ko je štovalac oldskul Čorbe, trebalo bi da mu se svidi.
http://www.youtube.com/watch?v=LR5dlJhH0qM
Chavez idi pevaj Would! :)
Људи, да ли неко зна нешто о условима за улично свирање по Европи? Чуо сам да је забрањено у Енглеској и да треба некаква лиценца, али да је остатак Европе прилично океј по том питању. Има ли неко искуства с тим или зна неког ко се нашао у шкрипцу с кешом негде ван, па одлучио да засвира на јавном месту?
Да ли је свуда и колико је легално, тј. како се третира приход од свирања? Да ли као неопорезована зарада или као поклон?
Proveri njega ;) http://www.ulicni-muzicar.blogspot.com/
Ja sam jednom u NS-u iz zajebancije uzeo da sviram na trgu. Zgrnuo 1000din za nekih 40min. Najeo se kao stoka i otišao kući posle. Primaju se ljudi kad ih gadjaš u dušu nekim pesmama.
Увек сам желео да научим да свирам гитару. Ове године сам решио да предузмем нешто по том питању. Планирао сам да за десетак дана купим од ортака класичну гитару, он је није много платио, тако да није неки квалитет посебан. Не дају ми се неке велике паре одмах, јер не знам ни да ли ћу се на овој снаћи, а за после ћемо лако. Занима ме могу ли основне ствари и неке лакше песмице да научим преко нета или морам да узимам часове?
Ne treba ti ništa, klipovi na YouTube i neka pdf knjiga o osnovama ti je dovoljna, možda samo da ti neko ko zna da svira uživo malo pokaže, čisto radi reda.
Ма имам доста другова који свирају, па ће ми показати.
Чаче, ај дај линк ако имаш неки ?
Вуле, овај ти је најбољи, мени је много помогао. http://www.justinguitar.com/
Daj mi mejl na pvt, poslaću ti pdf i word što imam.
Хвала Шоми, видех твој пост на овој теми од пре 7-8 месеци. Тад си био почетник. Како напредујеш? Занима ме чисто да бих знао за колико времена ћу моћи да савладам основе и свируцкам понеке песме.
Почео сам пре једно два месеца и иде ми добро. Са акордима се добро сналазим, само ми треба још пуноо вежбе да научим да прелазим са акорда на акорд :) Само вежба, ништа друго. Јебе ме факс и обавезе, тако да тамо од јуна планирам да се баш посветим томе.