Kutak za gitariste i one koji bi voleli to da budu

1. Darkman, pre svega, ove rode super zvuče.

Hvala na savetima. :) Da. Sviram nešto duže od godinu dana, ali nije baš da sam svaki dan svirao... Uglavnom, sad trenutno imam bend (u nastajanju smo), sviramo (autorski) akustičan rokić. Fino zvučimo, a moja gitarska veština, kada se još malo nabudži, biće dovoljna za ritam gitaru tu... Tako da generalno, kao što vidiš već se vodim tim nekim smernicama koje si naveo :) Skinuo sam neki program za te bubnjeve... Trenutno nam trebaju samo osnovni, radi ritma, pa kad izprovaljujem program, šaraću više.

Hvala još jednom.

PS. Subscribe-ovao sam ti se na kanal na YT :)

2. Skini EZdrummer ..odlican je lepo se cuje, komplementaran je sa Cubase=om i Sonorom. Mozes fin bubanj da napravis veoma prosto, a i program nije nesto veliki.

Odlicno je to sto radite svoje pesme, jer ja se vodim devizom da gitaru sviram zbog sebe, a ne dabi zadivio gomilu nekim tudjim notama, uvek cu pokusati da iz zadivim nekom svojom pesmom...

Mada, meni je sad malo zajebano zato sto mnogo saram po zanrovima, tako da ne mogu sve svoje pesme da skupim u jedno ima dosta onih koje dijametralno suprotne po nacinu izvodjenja a i po zanru :D

ps. mozes i ovde da poslusas neke od pesama, ako te interesuje
    http://www.myspace.com/darkovasilijichakadarkman

3. Nema veze! Zašto bi bio žanrovski ograničen?!

Mi imamo nekih 14ak pesama, gotovo gotovih, da tako kažem :) Treba samo da se uvežbamo i još neke finese osmislimo. I takođe su žanrovski različite! Imamo neke ciganske skale i ritmove u pesmama, nekih stvari koje vuku na rege, na Pink Floyd... Nema šta nema :D I mi smo se prvo brinuli oko tog šaranja, ali smo onda shvatili da je to nebitno.

"All I'm gonna do is just go on and do what I feel. "
    Jimi Hendrix

4. Heheh dobro je da saras, ali ne ide da izadjes i odsviras neki Blues ili smooth Jazz pa potom odsviras nesto na fazon Goodsmack-a.. ne ide :D

5. Bio u Music Media Centru,probao vintage V 100.
    Cena 40 000.Gitara je fina,ne svidja mi se onaj rog(previse je zasiljen), ali to nije toliko bitno.
    Pise da je iz Britanije.Ima Wilkinson civije i magnete.Primetio sam da su oni srafovi sto drze kais klimavi.
    http://www.musiccentar.com/i-833/vintag ... cna-gitara

Ja bih najradie uzeo cheru sunburst,ali on je rasprodat,samo se cudim sti je cena bila manja.
    http://www.musiccentar.com/i-834/vintag ... cna-gitara
    Znaci ili uzimam ovu ili Epifona.

Sta vi mislite koja je bolja ?

6. Meni se rog bas svidja ali bih ipak uzeo epyphone(ako pare nisu problem)

7. uzeo sam da trzam onu moju djitru i naucio par stvari, ali se sad nesto razmisljam.

da li bi mi bio preveliki zalogaj kad bi preskocio trzalicu i odmah poceo da sviram samo prstima?

8. Sviraj kako ti vise prija to nije stvar do skilla nego do izbora.

9. Slažem se sa Blekmorom.
    Ja npr od samog početka sviram bez trzalice.

Nego, ja bih zamolio bilo koga, ali prvenstveno Džimija jer znam da može :D, da mi u pvt pusti link za skidanje onih XLN Addictive Drums... Gde god sam tražio, nalazim samo neke apdejte i sranja... Nikako da nađem sam program. Tako da molim vas, skratite mi muke :)

10. Росонери, Vintage гитаре су неупоредиво боље копије Гибсона од Епифоуна, те ти топло препоручујем Vintage.

Бочек, ови линкови одакле сам ја скидао бубњеве су сви мртви, али иди на сајт warez-bb.org, региструј се и куцај у претрази XLN Audio Addictive Drums, има гомила тема на форуму на које су људи качили линкове, сигурно бар 70% њих ради.

11. Hvala vam !

Kada sam instalirao, ne postoji nikakav .exe fajl koji bi mi zapravo pokrenuo program.
    Postoje samo resursi, zvuci, i unninstal. I onda videh da se pominje nešto da treba da se pokrene preko nekih drugih programa, oni to kažu VST host... Jel i vi tako pokrećete ovaj program? :S

12. Не постоји, јер то није програм, већ plug-in. Он ради унутар неког програма за снимање. Сад скини рецимо Cubase SX неку верзију или Cubase VST. Није велика инсталација. У њему ћеш да снимаш и моћи ћеш да активираш траку са бубњевима које си скинуо.

13. Sada ces ga zbuniti :D

Dzimi jel si koristio nekad Sonar 8.5? Kako ti se cini? Razmisljam da zamenim CuBase i cuo sam negde da je ovaj Sonar bolji....

14. Скинуо сам га скоро и инсталирао га. Н'умем да га користим. Што се тиче самог снимања, Кјубејз је добар, нема потребе мењати га. Једино је Сонар можда бољи, јер има више инструмената и тако то, али опет, и то може да се уведе у Кјубејз.

Него, хтедох да те питам... Кад снимаш гитару, је л' озвучаваш појачало микрофоном, или бодеш кабл директно у звучну из педале? Некако не могу да провалим. Чини ми се да озвучаваш појачало, не?

15. Skinuo sam i ja Sonor ali ga jos nisam instalirao, a imam Cu Base 5, ali baguje ko lud... moracu da se vratim na SX 3 :(

Ne ozvučavam pojačalo, bodem procesor kroz SPDF kabl u karticu direktno. Uzeo sam Phillipsovu karticu samo zbog toga :D
    A procesor i nije neki, Korg AX3000g, mada završava posao, fino izlazi i na mixeru i kroz karticu, ali sada skupljam pare za GT8 ili 10... e da kao externu pedalu imam i Boss BD2 overdrive, ali je ne koristim posto se sjebala, na žalost :(

16. Е, видиш, ја имам интегрисану картицу и редовно ме јебе са кашњењем звука, па стално морам да га ''враћам'' ручно. :))

Коју Филипсову картицу имаш? Мени треба нека, ништа фенси, само да ме не зајебава и да не багује.

17. Ovo i hakerska tema :D

18. Ma integrisana nije za ovo..
    Ja imam Phillips Wave Sound Agent 2.. nije nista fancy, ali nema delay-a, mada sam na Limundu video gomulu Creative kartica za sitne novce, pregledaj tamo.
    A SPDF je dobar zato što nema kašnjenja u zvuku ni milisekunde...
    Jel imaš procesor ili ozvučavaš pojačalo?
    Baci neki snimak ako imš :D

19. E'o:

http://www.youtube.com/watch?v=7g9xiaztGMI

Овде још нисам почео да користим XLN бубњеве, већ су из Кјубејза.

Скоро сам купио добар микрофон, али још нисам лепо овладао техником озвучавања појачала, тако да бодем процесор директ у картицу, што се да чути на свим снимцима.

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.