Геј је океј? Тема за дукатлије и антидукатлије

1. А ко све долази?

2. Pa Reme, Nadžak, ja, Natnat i Lemaja, Prank, Jocko, Kostić, evo i Otaku valjda, i još čekam da mi odgovore neki. Mada uvek neko javi da će da dođe, pa ne dođe, ili bane neko slučajno :)

3. Откуд Стићко?
    Хаха, помислиће неко кад уђе на ову тему да се ради о каквом геј окупљању. :))

4. Откуд Стићко?

Pa biće u Beogradu za vikend pa će da svrati.

Hahaha, da, dogovaramo se na gej temi :)

5. joj, kakvo li će vreme biti, ne znam šta da obučem!!!!!

elem, igrom slučaja, i životu sam upoznala svega dva geja i obojca su bili iz kategorije "živopisnih" gejeva. ali sasvim dozvoljavam mogućnost da nisu svi takvi, i da ih ima potpuno normalnih ljudi. takoreći imamo onih koji su kao vil a ima onih koji su kao džek (iz vil i grejs, inače jedna od mojih najomiljenijih serija.) takođe, smatram da nikako nije u redu fizički napadati ljude koji su homoseksualne orijentacije. to ne samo da je ružno, nego je i potpuno besmisleno. ali, u ovoj zemlji rođena braća su u stanju da se potuku samo zbog toga što imaju različita politička mišljenja.

u ovoj zemlji situacija sa gejevima nije kao u holandiji. ali bogami nije ni kao u kini ili saudijskoj arabiji. lično, smatram da preteruju. eno onaj link što sam ostavila, da su tužili press zbog komentara čitalaca. koliko je to besmisleno, ja nemam reči. čini mi se da gej zajednica u srbiji ne znaka kiako pravilno da lobira i nisu ni malo strpljivi i tolerantni. ne možeš milionima ljudi preko noći promeniti mišljenje. a za zakonske regulative - zna se kome trebaju da se obrate. ja im tu ne mogu pomoći.

dalje, smatram da postoje grupacije ljudi koje su daleko ugroženije, a jedna od njih su i HIV pozitivni ljudi. među njima ima i narkomana i gejeva, i strejt ljudi koji nisu bili dovoljno pametni da koriste kondom, ali tim ljudima je maltene oduzeto pravo na život. ukoliko nemaju dosta novca, ne mogu sebi da priušte lečenje i bukvalno su ostavljeni da umru. o ostalim načinima diskriminacije ovih ljudi ne želim ni da pričam. dalje, imamo goruća pitanja mobinga, zlostavljanja dece, zlostavljanja žena, diskriminacije invalida, itd. itd. nijedna od tih grupacija nema lobi iza sebe, i stoga smatram da su oni prioritetni i da su oni zapravo ti koji su najviše ugroženi. naročito deca. samo kad pomislim na to koliko je dece u ovoj zemlji umrlo od posledica fizičkog i seksualnog zlostavljanja od strane rođenih roditelja, izvinite, ali napram ovoga, meni gejevi nisu prioritet.

to je sve što sam ja htela da kažem na tu temu. ukoliko neko smatra da sam zatucana zato što su mi važnija zlostavljana deca i hiv pozitivni ljudi, onda to više govori o toj osobi a ne o meni....

toliko o tome....

6. u ovoj zemlji rođena braća su u stanju da se potuku samo zbog toga što imaju različita politička mišljenja.

Ma ja i brat se bijemo i zbog glupljih stvari...

dalje, imamo goruća pitanja mobinga, zlostavljanja dece, zlostavljanja žena, diskriminacije invalida, itd. itd. nijedna od tih grupacija nema lobi iza sebe, i stoga smatram da su oni prioritetni i da su oni zapravo ti koji su najviše ugroženi.

Jeste, a još nemaju onakav lobi ko gejevi.

7. Ја и буразер се свакодневно бијемо због неопраних судова. Или зато што је он опсесивно-компулсиван, па му смета што је фиока полуотворена, па ми се попне на курац да је затворим, а ја много поздим кад мис е неко пење тако на курац.

8. eto, uopšte niste tolerantni, neko bi rekao i da ste zatucani! ;))))

9. eto, uopšte niste tolerantni, neko bi rekao i da ste zatucani! ;))))

Pa da, ja brata bijem jer mu se ne sviđa moja muzika, on mene jer blejim na Vuki na novom kompu, umesto starom, pa on ne može da igra igre i tako.

10. а ја много поздим кад мис е неко пење тако на курац.

Planinari se popnu i kazu: Ups, mi mislili Mon Blan... Ali alal Vam vera gospodine... xD

11. Џими
    Какво окупљање?

Aman čoveče, spamujemo ti inbox već danima. :)

Џими
    Откуд Стићко?

Dolazim da vas vidim :)

:))

inače jedna od mojih najomiljenijih serija.

<3

U pravu si. Postoji taj deo koji normalno izgleda i koji nije feminiziran, ali baš zbog toga, za njih ne bi nikada rekla da su gej, pa i ne mogu da se prepoznaju u društvu.

Ја и буразер се свакодневно бијемо због неопраних судова. Или зато што је он опсесивно-компулсиван, па му смета што је фиока полуотворена, па ми се попне на курац да је затворим, а ја много поздим кад мис е неко пење тако на курац.

Uf!
    Moj dođe i orespava kod mene. Pobijemo se u 4 ujutru jer ja hoću da gledam TV, a njemu to smeta jer on gleda jebeni insajder na lap topu i luku Beograd, epizodu koja se premijerno emitovala pre 6 meseci. Pa onda, što sam ja popio kafu, a nisam oprao šolju. Jednom sam ga ostavio u stanu i otišao u Lo. Kada sam se vratio, pored kreveta sam našao čaše, kutije od pice, papire od bureka... Ubio bih ga da mi je bio tu.

I sad zadnji put kada je bio, došao ujutru, treba da pali uveče. Ja sve kul. Trudim se da me ne iznervira i da se jednom ne pobijemo. Izuzetno se trudim. Uveče, on kaže kako je 'omašio bus i da ga nema uveče. Poslao sam ga u 3 lepe u itsom trenutku. Naravno, opet smo se pobili.

12. Aman čoveče, spamujemo ti inbox već danima. :)

А, то! Хахахах! Ту се договарало о окупљању? :)
    Ја се улогов'о на мејл један дан и видим 1000 порука с фејса, одем на фејс, видим паламудите о неким глупостима и реко' ''За који курац мене убацише у овај разговор?'' и кликнем на ''Leave conversation''. :))

13. Ahahahaha :))
    Pa kad se ovi idiJoti dogovaraju ko će koga da jebe. Spemeri obični.
    Zaveo sam im ja red tamo, možeš da se vratiš.:)

14. jednostavno imam potrebu da podelim sa vama, moje beleške sa jebem li ga kojih predavanja, sve u svemu jako interesantno..

pol i rod
    - uticaj feminističke kritike na antropologiju ('70) - dolazi do preispitivanja uobičajnih koncepata.
    - drugi talas feminističke kritike ('80-'90) - kritički se postavlja prema prvom
    - termin gender (rod) prvi je uveo sexolog Džon Mani, kada je ispitivao intersexualne osobe, iliti osobe koje se po biološkim karakteristikama ne mogu svrstati ni u muškarce ni u žene. Pokazao je na koj način se konstruišu "rodne uloge".
    - Geil Rubin (SAD, '70) - uvela distinkciju pola i roda (sex & gender) gde je rod društvena, kulturna i istorijska interpretacija bioloških razlika, a nije sam proizvod istih.
    - Tomas Laker (making sex, '94) - pojam rodnih uloga zasnovan na fizičkim razlikama je novija kategorija (kapitalističkog društva). "one sex model" - rodne razlike u antici i kasnije nisu bile smeštene u telu. aristotel - razlike između muškaraca i žene jeste intelektualna, polne razlike gotovo i da nije bilo (inverzija organa). 18 vek - model dva pola - rodni identitet zasnovan na biološkim razlikama, tada se i razvija pojam homosexualnosti (definisan kao nepriličan i nenormalan)
    - Fuko "ni telo ni polnost ne postoje pre diskursa"
    - Gilbert Hert - treći pol/rod - analitička kategorija koja treba pokatati da binarna podela nije univerzalna i da postoje društva sa više od dva pola/roda.

e, znam da su jako.. nabacane, ali sam transkribovala zbog određenih teoretičara koji se pominju.
    dakle, koga zanima, nek pročita više :)

15. p.s.
    na sajtu gay-serbia ima jaaaako zanimljivih članaka, pokupljenih sa strane. ovaj je baš interesantan i bitan. koga zanima, nek pročita :)
    http://www.gay-serbia.com/teorija/2005/05-06-04-sara-mils-fuko-telo-i-seksualnost/index.jsp
    edit: opet fuko
    http://www.gay-serbia.com/teorija/2003/03-10-09-gej-identitet-prema-foucaultu/index.jsp?aid=946

16. http://www.gay-serbia.com/forum/forumdisplay.php?fid=45

Брате, много геј музику слушају...

17. - Fuko "ni telo ni polnost ne postoje pre diskursa"

On je ovim hteo ne da istakne nevažnost polnog određenja, već da istakne važnost diskursa. Mislim da ti poststrukturalisti i štatijaznam upravo insistiraju na tome da i ne postoji ništa osim diskursa, u stvari ne da ne postoji, već da ne postoji za čoveka.

18. Ахахаха! Хахахха!
    http://www.gay-serbia.com/forum/viewthread.php?tid=46023

Ово их неко тролује, је л' да? :))

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.