U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
znaš kako lemaja, vređanje je relativna i stvar subjektivnog poimanja, i ti možda sa svojom slobodom govora nekog vređaš, tako da svojim činom uspostavljaš princip i daješ mi za pravo da i ja tebe vređam na malo neposredniji način, to je reciprocitet
a reci mi molim te koga sam ja to vređala? da li sam napisala da je gej neprirodno? bolesno? da gejeve treba ubiti? skloniti? gde si ti učitao vređanje u bilo kom mom postu? m? ja sam rekla da me gejevi smaraju. šta je tu toliko strašno? zar ja nemam pravo da me nešto smori? zar ja nemam pravo da kažem da me gejevi smaraju? eto, npr mene i cela priča oko mladiča opasno smara. da li sada neki promladićevci mene treba da vređaju ovako kao ti? reći mi da sam trol i da sam zatucana samo zato što me nešto smara, to je ili bezobrazno ili podlo sa tvoje strane.
evo, za tvoju informaciju filantropofobu, kao i za sve koji me smatraju najvećim zlom koje je ikad hodilo ovim forumom, meni je gej skroz okej. nemam apsolutno ništa protiv ljudi. ama baš išta. samo me smaraju. to je sve. je li to strašno?
dalje, odakle tebi smelosti da me nazoveš trolom i zatucanom, a ne znaš ama baš ništa o meni? kako si se usudio da na osnovu mog izražavanja stava o smorenosti na temu gejeva doneseš zaključak da sam ja loša osoba? šta je tebe nateralo da mi se tako ružno obratiš? šta je u tebi poskočilo i reklo "moram da osudim ovu osobu i etiketiram je i stavim joj do znanja da je ološ!" zašto misliš da imaš pravo da vređaš nekoga ko negde nikog nije vređao, ni jednu ružnu reč nije rekao, već samo izneo svoje, prilično benigno mišljenje? kakva si ti osoba kada sebi dozvoljavaš da me tako perfidno osuđuješ? i na osnovu čega si ti mene osudio?
dozvoli mi, filatropofobu, da budem smorena po određenim društveno političkim temama. jer moja smorenost ne ugrožava ama baš nikoga. isto kao što nečija homoseksualnost ne ugrožava ama baš nikoga.
Neće skoro. :)
Odmara 5 dana.
Mrzi me da pisem, a i culi ste me milion puta, samo cu reci da se skroz slazem sa StefijemKosticem i Filantropolopolofobopobom.
Verovatno ce morati da mi iseku prste jer ne mogu da "cutim" pa to ti je. U nacelu ti nisi homofob, hvala kurcu, jer su takvi ljudi mahom govna, niti mislis zlo, to shvatam, ali ovde mislim da gresis- ne bore se svi homoseksualci za prava, ne osecaju se svi ugrozeni, a opet tebe celokupno smaraju i ljudi (uopsteno) ih precesto generalizuju i kontaju da su takvi, onakvi, ljubicasti i ukusa senfa i svasta nesto jako specificno, zaboravljajuci pritom da su to zapravo isto ljudi kao svi mi, samo su izabrali da vole nekoga drugog, tako da mi je generalizacija jako pogresna, mada iovako mislim da je ona, pored zatucanosti i uskog razmisljanja, jedno od najvecih zla ljudskog uma.
O jebem mu misa, moram i ovo.
Ne zato sto misli da je ona losa osoba, zlikovac, zlotvor, da je pretnja za gej komjuniti ili tako nesto, vec zato sto mu je jednostavno muka od ljudi koji razmisljaju o njima kao o sirocadima koje treba podojiti ili da budu zahvalni jer im neko DOPUSTA da zivi etc. Ne kazem da je u pravu Filantropolopolofobopob, vec da kontam zasto je u afektu popizdeo- kontao je da je ona jedna od takvih "superiornijih" koji dopustaju njima sirocadima da zive i sade zeleno.
Leave Lemaja alone!
LEAVE HER ALONE!!!!
I'M SERIOUS!!!
I'M SERIOUS!!!
Surely you cant be Serious?
http://www.youtube.com/watch?v=Qo7qoonzTCE
http://26.media.tumblr.com/tumblr_lkq0p3yKPO1qji71xo1_500.jpg
Pravda za Lemaju! Ona nije zatucana! Ako misli da se 90 posto homoseksualaca sastoji od isfeminiziranih frizera koji umeju da uklope karirano i prugasto, druze se sa devojkama i govore im "bitch please" kao dobar dan, sve vrckajuci guzom u ritmu "Lajk a dzi siks", pritom trazeci da ih ljudi postuju zbog toga sto su drugaciji, onda sam i ja zatucan! I imam pravo da budem "zatucan", poznajem dva homoseksualca i jednu lezbejku i samo lezbejka je normalna od njih troje! Mada kontam da je Filantropofob drugaciji od njih i kontam da postoje i normalniji homoseksualci od ovih mojih repera. ALI PRAVDA ZA LEMAJU!
Poenta mog posta, pre nego sto me napadnete, jeste da nam je neophodan jedan drugaciji diskurs, jedan "seshn" medijacije, ako cete tako, na kome ce obe strane zainteresovane za opci mir, homoseksualna i "smorili ste vise, imamo i mi svojih problema" strana, da upoznaju jedni druge, da skinu svoje predrasude kroz otvoren i civilizovan dijalog, iz koga ce svako izaci sa novim iskustvima i vakcinisan od predrasuda koje su ionako gej.
JESTE ME CULI! PREDRASUDE SU TAKO GEJ!kao karakterna osobina, ne kao seksualna orijentacija
Uh, ovde ide jedno, onako sočno - ne kenjaj.
Da ja ne kenjam, ti ne bi imao sta da jedes. Ajmo dalje.
Onda kada radnici i seljaci budu dobili svoja prava, možda može da počne da se razmišlja i o pravima pedera. Do tada, MRŠ!!!
Није објашњење.
Много уско схватате проблематику. МНОГО уско.
Нејлакше је рећи ''Имам ја своје проблеме које треба решити, заболе ме за туђе, нека их сами решавају''. А реално, је л' имате вас двоје неки проблем за који нисте сами криви? Не верујем баш. Овде се ради о људима који имају проблем за који нису криви, а проблем је тај што их друштво жигоше и дискриминише. И на тај проблем треба сви да обрате пажњу. Зашто сви? Зашто се то и нас тиче? Зато што свако од нас сутра може да постане дискриминисана мањина у овом или оном облику. Као што неко рече, жена може да планира да затрудни и не добије посао. То је лоше, И ТИМЕ се треба позабавити. Неко може да постане инвалид и не добије посао. И ТИМЕ се треба позабавити. Капирате шта хоћу да кажем? ЦЕЛО друштво треба да се позабави СВИМ проблемима дискриминације.
ЕДИТ: И ту нема приоритета. Безвезе је рећи ''Изборимо се прво за права радника, па онда за права гејева''. Сваком су сопствена права најбитнија.
Отаку, ниси у праву, а објаснићу ти зашто. Ти једноставно знаш за такве гејеве који су огавни и у фазону су 'бич плиз' зато што се такви једино експонирају. А такви су и они са ТВ-а. А они су мањина унутар мањине. Е, због таквих друштво има лоше мишљење о гејевима генерално. Они који су нормални једноставно немају тај порив и не примећујеш их. Стереотипи настају тако што људи примете само најгоре особине појединаца из групе људи, па их пројектују на целу групу. Психолог си, знаш и сам.
Ma znam ja da nisam u pravu, al empirija je empirija. Nego se nadam da sam se oprao vec u sledecem poslu. Namera mi je da ukazem na sopstvene predrasude, da ostali ukazu na svoje, da sednemo za okrugli sto, da jedni drugima ispsujemo majke i da se posle bratski izgrlimo. Taj zonfa.
EDIT: Ne bre poslu, nego pasusu! Koje picke materine!
Округли сто може увек. :)
Dzimi je moj covek, on me jedini razume :)
Manjsepšn.
Dođite 18. na okupljanje, popijemo po pivo, ko šiša manjine :)
Joj to je 18-og! Ja mislio sad u subotu, pa reko da ne mogu! Do jaja!!! :D
Какво окупљање?
Pa 18. juna, u 4 popodne, kod Konja.
Pa pomerili smo jer neki nisu mogli.