Геј је океј? Тема за дукатлије и антидукатлије

1. Osecam se ko Kevin Klajn u onom filmu gde ga nabede da je gej na kraju xD

2. lololo
    'Aj' bar da ne oftopikujem:

Геј је океј?

Ne.

3. kakva glupa tema...
    mrzim leteće kučiće!

4. Gejevi su ljudi koji ne vole fudbal.

5. Eto, kratko a jebitacno. Sto i Vi ostali ne mozete tako ko Edi nego pisete kilometarske nebuloze ko Kamikaza? I ja sa vama isto :D

6. Ako mislis da je genetski determinisano, onda nije bitno dal je 100%, 90% ili 60%, genetski je determinisano, pa da jebe rak raka. Ne das vise mogucnosti od onih sa kojima se rodio: njegovo je samo da ide kuda ga njegova genetska determinacija vodi, uz mali push iz "okoline", pa tako dok ne crkne. Genetski determinizam jeste crno-beo :).

Не разумемо се. Мимоилазимо се, као да причамо на различитим фреквенцијама.

Узмимо на пример особину коју си поменуо да је цигани поседују, а то је лењост. Слажем се, углавном је поседују. Ниси ти фашиста, једноставно су такви. Макар они које сам сретао, а сретао сам их доста. Претпоставимо да је један лењ циганин лењ зато што га средина не мотивише, нико га не воли, вероватно је и глуп, па нема много смисла да се интелектуално усавршава. Е, а рецимо да поседујемо информацију да су му и ћале и кева исто тако лењи и да је МОЖДА наследио лењост и од њих. Да ли би могао са стопостотном сигурношћу да тврдиш да дотични циганин не би био лењ у некој средини која мотивише на рад, тј. кад би био одвојен од родитеља који су факат лењи?

Да ли је 100% лењ због утицаја средине или је рецимо 80% лењ због утицаја средине, а 20% зато што је по природи лењ?

7. Kako lijen čovjek može da prekopava kontejnere čitav da i skuplja karton?

8. Да ли би могао са стопостотном сигурношћу да тврдиш да дотични циганин не би био лењ у некој средини која мотивише на рад, тј. кад би био одвојен од родитеља који су факат лењи?

Да ли је 100% лењ због утицаја средине или је рецимо 80% лењ због утицаја средине, а 20% зато што је по природи лењ?

Znaci tvrdim da cu svoju omudinu u slast pojesti ako od takva hipoteticka homosapiensa ispadne lenjo stvorenje u sredini koja podstice red, rad i disciplinu! Jel se sad razumemo?
    EDIT: pod uslovom da je od najranijeg perioda odgajan u takvoj sredini :)

9. Да ли је 100% лењ због утицаја средине или је рецимо 80% лењ због утицаја средине, а 20% зато што је по природи лењ?

Дај га одма по рођењу високообразованим родитељима који живе у средини где се на физички изглед не обраћа пажња (тј. нема стереотипа о циганима), и имаће исто онолико шанси да не буде лењ, колико и свака друга особа.

10. Океј, Отаку и ГМ. А како то можете са сигурношћу да тврдите?
    Да ли постоји тест који би то могао да докаже?

11. jebote, džimi.
    znaš na šta mi to liči.. na ovo. kada su romantičari buđavi tipa karl maj pisali romane o "egzotičnim" predelima balkana oni su balkance opisali kao bahate, neobrazovane, divlje, ogavne.. i kasnije su ti isti balkanci "preuzeli" te osobine, naime, smatrali su da je to što oni zapravo jesu, bahati i tupavi. što je glupost.
    slična stvar se dešava i sa ciganima npr.
    oni "bivaju odgajani" da budu takvi, da prihvate tu ulogu, jer "tako trve ciganin luks lajk".

12. jebote, džimi.
    znaš na šta mi to liči.. na ovo. kada su romantičari buđavi tipa karl maj pisali romane o "egzotičnim" predelima balkana oni su balkance opisali kao bahate, neobrazovane, divlje, ogavne.. i kasnije su ti isti balkanci "preuzeli" te osobine, naime, smatrali su da je to što oni zapravo jesu, bahati i tupavi. što je glupost.
    slična stvar se dešava i sa ciganima npr.
    oni "bivaju odgajani" da budu takvi, da prihvate tu ulogu, jer "tako trve ciganin luks lajk".

Ма, јебеш Цигане. Отаку их је први поменуо јер је расиста. :) Ја причам о људима уопште.

13. Tema o pederima, a vi raspravljate o lenjosti cigana?

lololo

14. А како то можете са сигурношћу да тврдите?

Nadjemo neko usvojeno cigance koje je usvojila porodica za primer i mirna Backa, Na primer. Nisam siguran da postoji takav test u ovom trenutku. Da vratimo pitanje unazad: kako ti mozes sa sigurnoscu da tvrdis da je genetski determinisano? Da bi bilo lenjo?

15. pa ljudi uopšte, ali uzmi tako neku "karakterističnu" grupu npr.. lakše se to da skontati.. :)

16. Океј, Отаку и ГМ. А како то можете са сигурношћу да тврдите?

Имаш ли ти тест који може да докаже да су Цигани генетски лењи?
    Или још боље ако можеш да идентификујеш тај ген?
    На основу чега тврдиш да они имају/немају нешто у генетском коду, што други људи имају? Ај да су живели хиљадама година на Антарктику, па да су се развили у нешто посебно, него су били на поприлично прометном месту и некако су успели да се генетски диференцирају од остатка?

17. ja sam najveća lenština koju poznajem pa nisam ciganka. valjda.
    :)

18. Отаку, да се договоримо ко ће да одговара, да не дуплирамо безвезе :)

19. Отаку их је први поменуо јер је расиста. :)

Zapravo sam bojista. To je rasista koji je ucio genetiku, pa zna da "rase" u pravom smislu ne postoje kod ljudi, da nismo dovoljno genotipski razliciti da bi bili tako klasifikovani. Ja mrzim Cigane zato sto su preplanuli, a crnce zato sto nas siju u svim sportovima na planeti :)

20. Nadjemo neko usvojeno cigance koje je usvojila porodica za primer i mirna Backa, Na primer. Nisam siguran da postoji takav test u ovom trenutku. Da vratimo pitanje unazad: kako ti mozes sa sigurnoscu da tvrdis da je genetski determinisano? Da bi bilo lenjo?

Имаш ли ти тест који може да докаже да су Цигани генетски лењи?
    Или још боље ако можеш да идентификујеш тај ген?
    На основу чега тврдиш да они имају/немају нешто у генетском коду, што други људи имају?

Ја и не тврдим! Ја само претпостављам.
    Океј, чак и да нађеш усвојено дете (мада, што би неко усвојио ганција:p), како можеш да измериш у којој мери се испољава одређена особина и због чега се испољава?
    Ја капирам твоју теорију, али мислим да га је немогуће доказати.

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.