Prijava

inače, zza beogradske vukove, onaj američki fudbal tim naš je pre dve godine igrao jedan lik, cigan, zaboravih mu ime, ali bio je mnogo brz, zvali smo ga kaciga, jer ima kacigu, a i na njoj nacrtanog vuka, pa stoga ponekad kaciga, a ponekad i romul :) bio je mnogo jak, najviše tačdaunova pre te dve tri godine kada sam se kao ložio pa išao na tekme..

ахахахахахаха

u kakva informacija, Surovi, svaka čast, dobro si me nasmejao :)...eto, šta fali Cigama, dobri su u sportu...al jbg retko ko je bio u repki...

Stivene, ima ih boksera i atletičara, to znam...al greota je što ne znam nikog po imenu...mislim da sam i ja čitao te novine :)

celt, cool zastava!

plus je bio u šemi sa najboljom čirlidersicom, ili drugom najboljom, zavisi od ličnih preferenci, sve u svemu jačom ribom, i svaki put kad one izađu na pauzi da đuskaju, na kraju ona otrči do njega i lupi mu žvaku. jer je cigan, jer je keršme i jer je mnogo zajeban. svi su bili ljubomorni.

uostalom, ko je gledao šutku, zna da među ciganima ima svakojakih šampiona, te da ako je nešto krastavica, to može da postane neko drugo živo biće

http://www.youtube.com/watch?v=0S03BYHbTHs

jebote, sad sam i ja ljubomoran :) kakav car! boli i njega i tu ribu, znaju što žive!

ne znam dal je relevantno, al ajd da pomenem i mrskog Velikog Brata...u Hrvatskoj je u jednoj sezoni pobedio jedan Ciga...elem, kod nas Brata gledaju sredovečni ljudi, babe, dede, deca, znači ljudi za koje može da se kaže da su pravi uzorak svoga naroda...a SVI znamo ko je pobedio...ne znam da li će neka dkod nas da se desi da neki Ciga učestvuje, a kamo li pobedi! Čisto da napomenem... :)

EDIT: uf, Šutka, Skopje...aj da se podsetim... :)

Mršenje muda vam je sve ovo.
Al kul rade se i bezveznije i gore stvari mnogo a i ja sam zamršavao muda nebrojeno puta.
U ovom konkretnom slučaju musomrdačine iskoristite dok ste još pripadnik dovoljno stabilne većine, dovoljno stabilne u smislu da pripadnik te zajednice može da sedi za kompom i onako,biljanavilimonski pristupa Romskoj tematici,menjajući teze,davajući umetničku dimenziju i dublji smisao prizemnim,gadnim pojava kod Roma u želji za kul no zajebanom korektnošću.
Neke tamo 2043,biće ih 55% u Beogradu, 40% u Srbiji ako demografija ne iskusi promene ovdi (a naslućujeće promene mogu samo gore da budu :) ) a vama će omiljeni oldtajmer film biti onaj o BOPE-u. :))

bolje biti cigan nego star

Koji vam je moj?! Jbt, pricate o ljudima kao da su pacovi...

pa civilizacije su nastajale i nestajale, jbg!

Cigani raus!

Kratko i jasno :)

Veoma dobro pitanje. Smatram da je vecina Roma, shodno pravilima zivotnog stila danasnjice nazalost s pravom svrstana u ''drustvene parazite''. Primera je mnogo. Recimo, bilo je predloga da se Romi isele iz ''Kartonskog naselja'', a da im se zuzvrat daju potpuno ocuvane kuce od preko 130 kvadrata sa sve obradivim zemljistem u nekom selu ili varosici, ne znam tacno. Jedino sto se od njih trazilo je da tu zemlju obradjuju i da pocnu da zaradjuju za zivot. Niko od Roma nije hteo da pristane iako su svi bili socijalni slucajevi.
I kod nas je dolazila jedna mlada Romkinja da trazi pare. Deda joj je obecao pare ako nam zauzvrat opere prozore i tako ih zaradi. Pobegla je glavom bez obzira.
Naravno, postoje izuzeci. Smatram da Srbi rado prihvataju Rome u svoje drustvo, ako se i oni ponasaju odgovorno. Recimo, imala sam kao mala jednu Romkinju kao drugaricu, i devojka je bila divna. Njena majka je imala stan i zena je radila kao cistacica i uz put je cuvala stare i prala tepihe. Jos uvek se divim toj zeni.
Dakle poenta je: prihvati odgovornost za svoj zivot i bices prihvacen.

Pa to je odprilike kao i sa crncima u Juznoj Africi. Pricao mi je jedan caletov prijatelj sto mu tamo sin radi, da od kad je okoncan aparthejd da se sustinski nista i nije toliko promenilo, zato sto crnci jednostavno ne mogu da prihvate odgovornost.
Taj lik radi za neko predstavnistvo valjda Fijata, i kada stignu kola on mora da ide 100 puta od skladista do aerodroma da ih pokupi, jer ne sme da daje crncima, ce da zaseru nesto.

Slicno je i sa domacim gancijima, nisu spremni da se bore za sebe i da zaradjuju, bolje im je da kukaju, da primaju socijalnu pomoc i da pricaju kako su im prava u Srbiji ugrozena.

Ima izuzetaka naravno.

"bolje biti cigan nego star"

:)

(nevezano za temu)
Ne znam da l' se neko seća one "pesme"...

Bolje biti pijan nego star,
Jer kad si zvezda prema svima ti se ponašaš ko čmar,
Zato bolje biti pijan nego star.

A šta ćemo sa Kinezima?

Kinezi niti su paraziti, niti su nekakav problem.
Rade po ceo dan, lako se uklapaju u sredinu, za sad nisu problem.

Kad se budu namnožili, okupirali deo grada veličine Zemuna i pozovu Trijadu da rešava probleme sa korumpiranim političarima, onda će biti problem...

Mi smo mnogo rasisti. Al'mnogo. Evo Romi cak i na vukajliji dobise podforum jer su Romi.

No..

Cinjenica je da se ni nakon 1.000 godina nisu uklopili u civilizaciju ( pa makar i balkansku)
Cinjenica je da nece da se uklope.
Cinjenica je da su im vlastita djeca robovi za sto bi trebali biti osudjivani na milion godina zatvora.
Cinjenica je da vlastitu djecu uce da svoju djecu cine robovima.
Cinjenica je da su lijeni.
Cinjenica je da jedna od deset romskih porodica zive zivot dostojnim covjeka i zato su etiketirani od ostatka zajednice.
Cinjenica je da zive kako zele. Da zele zivjeti bolje , zivjeli bi zato ne treba obazirati paznju na njih. Izuzev one djece..robova...zbog takvog odgoja,pristupa i pedagogije za mene su nule...kolektivno..

Jedan vlastelin je posmatrao nekog siromaha kako svakog dana prolazi pored njegovog zamka pevajuci. Obecao mu je da ce mu dati cup zlata ako mu kaze zasto peva kada nema nista. Siromah mu je rekao da peva jer je srecan sto nema drugih briga osim kako ce se tog dana prehraniti. Vlastelin mu je dao obecani cup zlata i posle tog dana siromah nikad vise nije zapevao jer je brinuo o svom cupu i onome sto je u njemu.

Problem je sto posmatrate Rome iz perspektive vecinskog, belog stanovnistva. I naravno da ne mozete da razumete kako neko moze tako da zivi jer nikada niste ziveli nomadskim zivotom, bez icega. Neposedovanje oslobadja coveka na jedan neopisiv nacin. To sto oni pevaju u autobusima ili skupljaju vas otpad ih ne cini parazitima. Pravi drustveni paraziti su oni kojima placate porez, glasate za njih na izborima i kupujete u njihovim mega-marketima, a ne Romi.