Prijava
 1.    

  Hans Šumaher

  Evropski diplomata nemačke nacionalnosti koji je na položaju zamenika sekretara savetnikovog izvestioca za prijem u Evropsku Uniju, takozvanom kaznenom položaju, jer čovek na toj poziciji u EU dobija kao zaduženje da se bakće sa Srbijom.

  U početku je bio veoma perspektivan diplomata i smatralo se da će daleko dogurati u tom smeru, ali na žalost, česte orgije, opijanja, narkotici, kocka i skandali svakakve vrste, odvukli su ga na sasvim drugu stranu, a poslednji skandal kada je na rođendanu Unije pred stotinama zvanica i kamerama svih evropskih televizija, pijan opalio Hilari Klinton po guzici uz šeretski namig, doveo je do toga da ga uz izuzetno jake intervencije njegove bogate i i imućne porodice, jedva smeste na ovaj položaj na kom je danas.

  Naravno, Hans je ubrzo uvideo da saradnja sa Srbijom može biti veoma zanimljiva i u smislu same zabave, a i u finansijskom smislu, pa je počeo maksimalno da koristi svoj položaj, shvativši da ovo ustvari nije kazna, nego jedno neprekidno uživanje.

  Hans Schumacher: I Borise, šta ste sve postigli na planu socijalizacije Romulanaca i olakšavanja njihovog položaja u Srbiji?
  Boris Tadić: Pa ovaj, mi smo ovaj, njima kupili udžbenike, ovaj....
  Joris van der Faare: Samo nemojte da preskočite onaj deo kada ste napujdali dve favele u rat jednu na drugu i kada je njihov aktivista ranjen na Paradi Romulanaca Borise.
  Boris Tadić: Ovaj, ne naravno. Ovaj, ja sam se izvinuo za to svima, ovaj...
  Hans Schumacherr: Zašto si toliko mokar Borise?
  Boris Tadić: Pa postavili ste kantu punu vode na vrata i kad sam ušao i prosula se voda na mene.
  Hans Schumacher: A da hehehehe zaboravih za to.
  Joris van der Faare: Hehehe a jeste bilo smešno stvarno. Smešnije od onoga kada smo te tukli vrećama sa brašnom da vidimo hoćeš se smejati kao lud na brašno, kako vi to u Srbiji kažete.
  Hans Schumacher: A da hehehehe kakav je beo bio sav tada, ali šalu na stranu. Da bi pristupili našoj velikoj evropskoj porodici imamo novi paket zahteva.
  Boris Tadić: Srbija je postojana na putu demokratije i naša želja za pristupom Evropskoj....
  Joris van der Faare: Dobro, dobro, stani malo s tim. To ostavi za tvoje ljude kući. Mi nismo uvereni da vi to stvarno želite.
  Hans Schumacher: Tačno tako. Morate da uradite sledeće stvari. Da uvedete hijeroglife kao zvanično pismo zbog velike egipatske manjine koja živi u Srbiji.
  Boris Tadić: Ali nema Egipćana u Srbiji. Mislim ima jedan čovek, video sam u novinama, ali nema...
  Hans Schumacher: Kako nema!? Kako nema bre!? Hoćeš da kažeš da Unija ne raspolaže tačnim podacima!? Da mi lažemo možda, je l' to hoćeš da kažeš Borise!?
  Boris Tadić: Ne, ne, ne, ne, naravno da neću, samo sam mislio....
  Joris van der Faare: Ti nisi ovde da misliš Borise, nego da slušaš i ispuniš Evropske standarde Borise.
  Hans Schumacher: Ja mislim da treba da im smanjimo ocenu da li su za Evropu sa dva minus, na jedan plus.
  Joris van der Faare: Slažem se Hans. Oni su divljaci. Pa pogledaj im predsednika samo. Nema tu civilizacijskih dostignuća. Nikakvih.
  Boris Tadić: Evo uvešćemo to odmah. Odmah. Čim izađem odavde zovem Cvetkovića i rešavamo. Čak ćemo i nekoj ulici promeniti ime u Ulicu Faraona. Odmah.
  Hans Schumcher: Dobro. Videćemo to. Imamo još dva zahteva. Morate da promenite crvenu boju na zastavi u ciklama da pokažete da ste dovoljno moderni i da se lično izvineš Eskimima zbog toga što se odvalila ogromna santa leda i podigao se nivo mora, pa su im sela poplavljena.
  Boris Tadić: Ali kakve mi veze imamo sa Eskimima i poplavom kod njih. Mislim, oni žive daleko i.....
  Joris van der Faare: A misliš da rat koji ste započeli na Balkanu devedesetih nema veze sa toplotom od ispaljivanja tolikih metaka i granata koja je došla do tamo i otopila led!? A Borise!? Ti baš hoćeš ocenu jedan plus a!?
  Boris Tadić. Ne, nikako, ne. Znači hijeroglifi, promena zastave, izvinjenje Eskimima. Zapisano. Ne brinite. Biće urađeno.
  Hans Schumacher: Odlično Borise. Doviđenja. pratićemo stanje kod vas da vidimo da li ste spremni.
  Boris tadić: Naravno gospodine Šumaher. Evo odmah se bacam na to. Srbija je demokratska zemlja. Pokazaćemo to.
  Joris van der Faare: Ode budala. Je l' moguće da je toliko lud da će pristati na ovo?
  Hans Schumacher: Ma 'de nije. Dovedi večeras u sedam prevodioca ovde, ja ću da završim neku travu, imamo viskija i da gledamo njihove vesti. Biće šou.
  Joris van der Faare: Au jedva čekam. Iskrivićemo se od smeha. Baš volim kad drkamo Borisa.