Prijava
 1.    

  Obični radnici u serijama Siniše Pavića

  Iskarikirani i sasvim iritantni prikaz pravih srpskih radnika. Bića koja su kombinacija konstantnog trljača jaja koprivama (od koga su nasledila permanentnu nervozu) i jugoslovenskog kancelarijskog čoveka (od koga su dobila hroničnu oblomovštinu). Ovaj model Pavić prenosi iz serije u seriju- od "Boljeg života" do "Bele Lađe".
  Dakle, naročito kada su u gomili, vidljivo je reč o gomili zgubidana koji u svom kolektivu ne rade ništa, a dižu kuke i motike kada plata zakasni više od nekoliko dana, jer neće decu da prehranjuju buđavim lepcom, već mesnim narescima. Na sindikalne sastanke dolaze jedino kada treba preuzeti novu turu mesa, a na sastanke sa upravom kada su načuli da su na firmin račun legle neke pare.

  U suštini, jako je interesantno da je Pavke, posle gotovo 50 godina veoma pozitivnog prikazivanja radničke klase, predstavio prosečne srpske radnike kao ljude koji su zapravo negativni. Doduše i uprava je neretko lopovska, ali to je posebna priča.
  Tipično za Pavića, većinom su došli sa neke južne pruge?

  2020. godina- serija "Kad nam bude lepo juče"

  Šef: Krmo, dođi nešto kod mene u kancelariju da mi pomogneš...
  Krma: E, pa eto baš neću... Eve ti laktuša! Ću ti dođem kad budu pare...
  Šef: Krmo, pazi kako se ponašaš, već si bio pod suspenzijom, dobićeš otkaz!
  Krma: Ću te tužim onda!
  Šef: Dobro, Krmo, hajde kao ljudi: šta ja mogu da učinim za tebe?
  Krma: Možeš da uzmeš jedno konopče i da se obesiš!
  Šef: Aman, čoveče, jesam li ti rekao da će plata biti čim nam ministarstvo prebaci novac!
  Krma: E, pa idi i besi ministra!
  Šef: Krmo, otpušten si, rešenje će ti stići na kućnu adresu. Možeš da pokupiš svoje stvari...
  Krma (na sav glas): AAA!!! Štaaa!!!! Jaooo, ljudi, pomaaagajteeee, imam ženu domaćicu i kćerku jedinicu, čime ću ih preraniiim!!! Ovo govedo ljudsko hoće da me otpustiiii!!! Ja sam u ovaj kolektiv 20 godineee!!!!