Prijava
 1.    

  Opseda Carigrad

  Kaže se za lika koji uzaludno muva neku ribu. Prelepa i jebozovna devojka koja mami i one najveće šmekere, koji menjaju ribe kao Zoran Kesić televizije, istom jačinom kao i one koji su seksualno neosvešćeni i više drkaju na tetris nego na žensko meso. Takvu jednu boginju odlučuje da smuva jedan običan smrtnik. Nije bitno jesi li siromašan ili ružan, nećeš moći ni u obraz da je poljubiš. Možeš da skačeš oko nje kao Dačić oko Ketrin Ešton ali džabe, samo ćeš ostaviti kosti podno bedema Konstantinovog grada.

  Izraz je nastao po Carigradu koji je bilo veoma teško osvojiti. Mnogi su pokušavali, od Sasanida do Slovena ali nikome nije pošlo za rukom. Pazi kad ni Rus nije osvojio! Dobro de, bio je osvojen dvaput, ali prvi put se ne računa jer su Žabari pičke koje su ušle na prevaru a Turci nemaju pola kite. Ipak, dvaput za hiljadu godina, šta je to?!

  -Matori, moram nešto da ti kažem.
  -Odlaziš na Tibet i prelaziš u budizam?
  -Ne bre!
  -Učlanićeš se u SPO?
  -Molim? Ne, ne, slušaj me. Ovo je ozbiljno.
  -Za mene je SPO mrtvo ozbiljna stvar.
  -Ja...eto...ložim se na Sofiju.
  -Koju Sofiju?
  -Ma šta ložim se, ja nju volim i hoću da je ženim, evo ja ću decu da rađam, nije problem!
  -Čekaj bre, koju Sofiju?
  -Kako koju Sofiju! Pa Sofiju sa Pravnog, Nektarijević!
  -Pa gde baš u nju da se zaljubiš?
  -Ljubav je slepa.
  -Hajde, Aleksa, ne jedi govna. Nisi se zaljubio u ćopavu baba-seru iz Kuršumlije pa to da kažeš, nego u boginju seksipila sa Pravnog iz Beograda. Mislio sam to u fazonu zašto si se zaljubio u nešto što ne možeš da imaš? Kako to plastično da ti objasnim: i meni se mnogo sviđa bentli, ali ja ipak volim trabant, jer tako sam u mogućnosti.
  -E pa šta ja tu mogu! Ali ne marim, neću se zaustaviti dok ne bude moja!
  -Brate, opsedaš Carigrad. Ti si suviše nebitan i nemaš nikakve šanse.
  -Možda uspem na lukavstvo! Ti znaš da su moju babu u Drugom svetskom ratu silovali Italijani. Italijanska krv u meni vri!
  -Izvini, Dandolo, ali to što ti se baba "silovala" sa celim italijanskim pukom ne znači da ćeš imati neke šanse. A i nećeš moći da dođeš do nje, trenutno je bari jedan Bosanac iz Sarajeva, studira na Mašincu.
  -Pa šta?
  -Pa ništa, jedino sam čuo da ga neki već zovu Mehmed Osvajač. Ti jedino što možeš je da budeš vojvoda Jakša Bežičić, stavi mu recimo kurton da mu pomogneš kad bude jeb'o.