Prijava
   

Rekvijem za sleng

Skontali se lik i riba, tipa, likuši vruća guska, ortaku arno pevac. Ma, šta pevac, močuga, bre! Nisu dugo rivali indo, granje nije moglo sa se đena nigde, lerdi iz kbloa pao u muriju, sve što su mogli da grunu bila je jedna pljaga, a kako su bili na Kališu, zbog durova su morali da je iscimaju po vojnički. Izdeliše tad prvu pljugu, a jedno o drugom ništa nisu kontali. Cava je bila Plazma devojka, a ortak običan nolajfer. Cimaju oni tako pljagu, jer nisu imali šket za džidžu, a lerdi odavno ne daju na ler, samo kažu : "Aj, paljba, ne rasmajte nas". I tako uz partizansku pljugu krene opuštena spika između dvoje mladih.

-"Ej, ribo, mogli smo na jedan kviki do moje gajbe, ali ono, fazon stara mi je ćeri, pa znam ne kako ćemo da se izakcijamo. Maš li ti neku kombinaciju?"

-"Divi, batana, kako da ti žemka... nije to toliko ni tnobi, mis'im, malo sam dobila, imam goste, kapiraš? Ne nosim tangu, furam danas zlatne gaće. Smor, znam, ali šta da radimo. Đaš mi se jako, u fulu. Možda smisliš neku drugu kciju, za neki drugi dan, taj rad?"

-"Ma... šajslu sad. Đaš se i ti meni, želim da ovo bude više od oplodnje ili blajva, tiću samo, hoću da te vodim, tipa na neku žuraju, tipa platimo ufur, izvršimo upad, ne budemo padobranci, a ako idemo na psidžu pašće i neka zgutancija, ono kao.... Žemo?

-"Eh...šta me piruetišeš sad, fazon nećeš samo moje telo, ti bi i ono tipa neku vezu? Mis'im...ako je to taj zon, to je skroz okej, ali da mi ipak potpišemo neku ćagu?"

-"Taj rad, može, poliva! Potpisujem, zato što vidim da si kul cava i nisi pasuljara sa štajge. Kulja si od svih cica koje sam zbario."

-"Ta priča, macane. I za tebe bi se reklo da kad uđeš u klub ženama gaće same spadaju. Nisi tulav, kul si, furaš bušmanke, imaš đuntu, faca si, ako ne tripujem. Aj' se zavetujemo, opušteno."

Okrenuše se oko sebe, videše parče smrdljivog Papirusa, na kom sa jedne strane pisaše nešto glupo. Toliko Glupo da je bio potreban Talenat da se to napiše. Srećom, druga strana beše prazna i napisaše na njoj nepoznate reči svoga zaveta.

Međutim, cimanju nikad kraja. Manta su se izložili kad par šištavaca počeše spiku sa njima. Neki pajdomani, tek pušteni sa mardelja.

-"Alooo, mačko! Šta trašiš na Kališu sa tim dukatlijom? Divi Gavajo, kakav je, raspad. Đido čavko da ti pokažem svoj Veliki Mali Prst! Đido, uzi ga, loma ga uzi, mojne da si cava!"

Plazma devojka se prepade, ypita lika : "Ko su ti ovi pajseri?"

-"Ma, gde znam, neki raspadi, stipu idiJote, najobičniji pinđiviši, nisu mi ni do kolena, palimo nazad do grada, inače ću da ih pobacam kao Dankan Ferguson Pola Insa u šesn'esterac!"

-"Ti si divan, moj si heroj, tipa, gotiva si i limvo što smo se skontali. Bajdvej, kako se zoveš, uopšte?"

-"Džimi".

-"Merci".

-"Blagodarim".

...i odoše u noć...

Snimi ih u mraku jedan čilager, što je tuda često garao đuntu, znali su ga od ranije, tipa Nostradamus iz kladže, ali kul matorac. Buđavi stade i tipa, krene sa zajebancijom : "Alo, klinci, pa gde ste fazon vas dvoje, lipate gajbi, a? Da vas ovaj vaš Čiča što nije u vaservagu baci ćeri? Ajte, ajte, ima mesta, jedan se digo,aaa hahahahaha,hahaha!"

Nasmejaše se i oni sa Nostradamusom, čilager odvrnu do daske na plejeru "Def Lepard" i iz đunte se čuo veliki hit :

"SLANG with me, I don't wanna get my hands dirty
SLANG with me, I just wanna get soakin' wet
SLANG with me, I don't wanna get my hands dirty
All I ever wanna get is SLANG"

Baci Čiča njih ćeri, usput dobaci malom da je on dečko lampa, ako ispusti ovakvu cavu, nije ljadro, fino dete, ima torima oko za takve stvari. Rastaše se...

Pesma "Def Leparda" probudi u njima želju za slengom, za žargonom svetim, poželeše da odu na Rečnik slenga, da vide ima li tamo nešto za njih, ali jebeš ga...Tamo im jave da je ta pojava odavno endemska, ali nije zaštićena, na tom mestu nađoše sve sem presvetog žargona, razočarani nastaviše da pevuše refren "Def Lepardove" pesme, oboje se nađoše na stihu "I just wanna get soakin' wet", pogledaše se, videvši da je sleng mrtav, jer ga oni koji su trebali nisu sačuvali, misli im skrenuše ka krevetu... A šta je tamo bilo dalje, da li mu je dala plinaru ili samo blajv, nikada niko neće saznati, iako će svakog na Rečniku Slenga to interesovati više nego zašto smo dozvolili da ubijemo sleng.

   

Virtualna stvarnost

Kada ti neka osoba na netu stvarno ide na živce.

   

Od salate najviše volim ćevape

Moto zakletog mesoždera.

   

Njena je zlatna

Devojka koja je top-level razmaženih maminih princeza. Ona za koju ništa nije dovoljno dobro, koja piški Mojito i kaki Kraš bajadere. Nju je mama učila kako su svi muškarci svinje koje samo žele da je iskoriste i da sjajan biser poput sebe ne sme nikako bacati pred njih.
Ona prosečne likove sa pivskim stomačetom, večito nasmejane zajebante i blejatore koji su svaki vikend s ortacima na pecanju i fudbalu, ne gleda sa visine. Ona gleda kroz njih. Nabildovane baje u trenerkama ponekad pusti da joj priđu, samo da bi im dala pedalu epskih dimenzija. Mladog intelektualca u kariranoj šulji i sa bradicom fidelkom udostoji svog prisustva kad se uželi komplimenata, a pri tom glumi da se žestoko smara. Obično ima najboljeg druga koji je "jedini razume" i koji je, ili gej, ili beznadežno zaljubljen u nju još od šestog osnovne.
Polni organ takve devojke nije ni pička, ni vagina, ni pica, ni maca, ni mindža, ni đana. Ona među nogama ima hram strasti koji su vilin-kujundžije skovale od čistog zlata i biserja i čiji zidovi mirotoče božansku ambroziju. Običnom smrtniku nikad neće biti dato da okusi od takvog blaga i slasti. To će biti dato samo Onom Pravom, poznatom još i kao Princ na belom konju. Kad se takav pojavi, zemlja se zatrese, pevac triput kukurikne, začuju se fanfare i grom iz vedra neba, na horizontu duga zablista a nebom proleti omanja eskadrila krilatih pegaza prosipajući konfete, cvetiće i vanilice.

Pričaju dva ortaka, od kojih je jedan istoričar umetnosti, profi fotograf i tako reći Kazanova u najavi.
"Ubedio juče onu Eleonoru da svrati kod mene. Rekao sam da ću u svom malom ateljeu da je slikam uz svetlost sveća za profil na Fejsu."
"A, tvoja stara fora, batice ;). I?"
"Pa ništa, došli kod mene, napravio ja atmosferu, popili po vince, poljubili se. Al kad sam probao da je malo pipnem za sisu... Zveknula mi šamarčinu, sine, počela da histeriše, kao, kako me nije sramota, pa da li sam ja normalan, kako sam svinja, isti ko i svi drugi muškarci, samo na seks mislim, pa nije ona takva, bla bla bla... Brate, izvinio sam joj se, napričao joj neke bajke da se smiri i pozvao joj taksi..."
"Pusti bre u pičku materinu! Vidiš da joj je zlatna..."

   

Filolog ante portas

Osoba koja najčešće uopšte nije filolog, ali koja kao da uopšte ne sluša o čemu govorite i ne čita o čemu pišete, nego je stalno na oprezu da joj ne promakne kakav pogrešan akcenat ili kakva pravopisna omaška.

Kada grešku napokon ulovi, samo što ova izleti iz vaših usta ili sa vaše tastature, u ekstatičnom nastupu samodopadljivosti uči vas i o pravilnom izražavanju i o grandioznosti svoje ličnosti kojoj su sva ta pravila poznata a pogreške nemoguće.

Kako vrebaš da mi klepiš grešku, čudo da me po ustima ne klepiš! Koji si Hanibal Lektor, bre.

   

Balkan

Mesto gde su Rimljani tukli Avare, da bi potom Avari i Sloveni tukli njih, a onda Sloveni tukli Kelte i Avare, te potom bili tučeni od strane Turaka i Ugara, koji su se tukli i međusobno, da bi na kraju Turci bili potučeni, a Slovenima ostalo da se tuku s Ugarima, potpomognutim Austrijancima, koje su potpomogli Nemci, kojima nije bilo dovoljno da se jednom tuku, nego su došli po još, da bi, na kraju, kad nije bilo više nikog s kime bi se tukli, Sloveni počeli da se tuku međusobno.

   

K'o tarzan u vinograd

Mnogo zbunjen. Konfuzija u glavi posle pijane noći.

-Tebra, aj spremaj se idemo na kafu!
-Čekaj bre, viš da sam k'o tarzan u vinograd, ne znam vrata da pogodim.

   

muška čast,čojstvo i junaštvo

...iskrivljeni društveni moral današnjeg čovjekovog sociološkog habitusa, kazuje da se ove tri notorne vrline mogu dokazati samo na "junačkim megdanima", "zaostalim viteškim dvobojima", "muškim ponosom", tj-"borbom za ispravnu stvar"...
...ali čojstvo, junaštvo i čast se nikada nisu dokazivali na megdanima, dvobojima ili ponosom, već brigom, nježnošću, pomaganjem, saradnjom i prije svega saosjećajnošću i saživljenjem...

npr:

Nije častan onaj koji se bori za svoju zemlju na bojištu, i ima pregršt odlikovanja,znački i znamenja ali u svom "drugom životu" kod kuće, ženu ponekad iz "samo dobre namjere"-šibne, sa djecom se ne bakće, vodeći se mišlju-"ženo tvoje je da vaspitavaš"...

No častan je onaj koji nema niti jednog odlikovanja iz rata, a prošao je što i ovaj gore pomenuti, samo se nikada nije trpao u prvi red, a kada dođe kući svoju ženu prvo zagrli, i jedva čeka ćerku u krilo da stavi, a sina da pomiluje po glavi...

Praporci i zvona su samo vanjski izgled, perije koje služi samo za pokazivanje...

Čojstvo i junaštvo nije kada se znaš dobro potući, za drugove daješ sve a kući majka ti radi deset poslova, otac iako je u penziji i dalje zarađuje za tvoje hirove, a ti dođeš domu svome i niti pereš sudove, niti usisavaš, niti hoćeš da prašinu pobrišeš, jer se vodiš mišlju-"sramota me je da radim ženske poslove"...

Čojstvo i junaštvo je kada si tu uvijek za drugove, ali prvo kući da odradiš poslove, nebitno da li majci, ženi ili djevojci...

Ne mjeri se čojstvo razbijenim glavama, već koliko si ih uspio sačuvati od razbijanja...
Ne mjeri se junaštvo sa tim koliko si spreman sebe dati, već koliko si spreman razumijeti druge...

   

Kraj druge smene u Maksiju

Prizor, koji zahvaljujući veteranskoj radnoj snazi iz bivšeg "Centroproizvoda", i novopridošlim mlađim regrutima Miškovićeve imperije, najviše podseća na žurku u anarhističkoj četvrti Kopenhagena. Kako se radno vreme privodi kraju, u samoposluzi pazare samo pogrbljena babetina koja je došla da ubije vreme do početka kviza na RTS-u, i klinac koji došao po boks crvenog Vinstona "za ćaleta", a zvuk "maksi, ajde, kupi, ceo dan" umnoispiračkih pesmuljaka, zamenjuju hitovi Bobana Zdravkovića. Nivo bezvlašća i haosa se iz minuta u minut, penje na sve viši nivo.

Dok musavi mesari za dupe štipaju masne sredovečne tetke koje po rafovima slažu suncokretovo ulje, što one ispraćaju pohotnim "ju,ju" uzvicima, k'o da ih je Dragan Nikolić iz mlađih dana lično opalio po dupetu, mlađane kasirke razmenjuju poruke sa vlasnicima lokalnih pekara i menjačnica, ne primećujući da umesto Tesle vraćaju Vajferta. Batica sa mlečnih proizvoda je još pre pola sata zapalio na pljugu, i nema nameru da se vraća, a tvoj sir će po svemu sudeći zapakovati Fredi Merkjuri, koji će specijalno za tu priliku ustati iz groba, i u crvenim gaćama sa krunom i plaštom baciti robu na vagu. Šef smene zanesen revolucionarnim žarom, u treger majici sa zagrebačeke univerzijade 87, prodornim glasom nordijskog gorštaka raspravlja sa magacionerima o Ibrahimovićevom golu iz ofsajda.

Šef smene: Liljooo, otišla ova stoka iz uprave, gasi ova govna i pušataj ono naše.

Bolje da sam i siroma', nego da sam star...EEEEE, moji drugoviii...

Opa, ju, ju!

   

Šeherezada

Ne znam tačno šta je, ali zbog toga više ne večeram u 8 nego u 9.

-Mama!
-Mamaaaaa!
-Mamaaaaaaaaaaaaaa!
*Šta se dereš konju?!
-Daj nešto da večeramo.
*Čekaj da mi se završi Šeherezada.

   

Kao Jevrej u Zavodu za izradu novcanica

Krajnji osecaj srece i ushicenosti koji moze da obuzme neku osobu.

Komparacija prideva srecan:
Pozitiv: srecan
Komparativ: srecniji
Superlativ: kao Jevrej u Zavodu za izradu novcanica

   

Bonton (Pravila lepog ponašanja i posledice)

Knjiga u kojoj se objašnjava kako da se lepo ponašaš, a u kojoj se nudi hiljadu opcija kako da ispadneš smešan, ili da misle da nemaš muda, ili da deluješ kao manijak ili čudak.

Bacimo pogled na nekolicinu pravila:

PRAVILO: Osoba niža po položaju se ne obraća osobi višoj po položaju dok joj se ova ne obrati.
POSLEDICA: Vraćamo se u period klasnog raslojavanja. Ako si kmet, ima da ćutiš i trpiš i nikom da se ne obraćaš.
____________________

PRAVILO: Razgovor sa muškarcem obavezno započinje žena. U prisustvu žene je poželjno smeškati se i gledati u oči.
POSLEDICA: Stojiš pored žene, ćutiš, gledaš je u oči i keziš se kao manijak, a ona se usrala, gleda kako da pobegne od tebe, misli da ćeš da je siluješ.
____________________

PRAVILO: Ako je stepenište široko, muškarac ide ispred žene niz stepenice, a uporedo uz stepenice. Ako je stepeniše usko, prednost treba dati ženama.
POSLEDICA: Penjete se uz usko stepenište, a ti pustiš komšiku da ide ispred, pa ona pomisli: ''Garant hoće pod suknju da mi gvirne. Manijak!''
____________________

PRAVILO: Ako pri ulasku u lift primetite još nekoga u hodniku, treba zadržati vrata i ponuditi im da uđu u lift.
POSLEDICA:
- Gospođice, ulazite u lift?
- Ne, hvala! (U sebi misli: Bože, hoće čovek da me u liftu napastvuje!)
____________________

PRAVILO: Prilikom vožnje liftom, treba stajati licem okrenut ka drugoj osobi.
POSLEDICA: Ona stoji i gleda se u ogledalu, a ti stao iza nje, isto se gledaš u ogledalu. Ona misli: ''Šta hoće ovaj ludak i što mi diše zavrat?''
____________________

PRAVILO: Muškarac je taj koji treba da zove konobara, ali nikako mahanjem ili dozivanjem, već očima.
POSLEDICA: Ti kolutaš očima pola sata i bečiš se konobaru, a on te ne konstatuje, pošto gleda u sise onoj ribi što sedi pored šanka.
____________________

PRAVILO: Pri dolasku na posao se obavezno pozdravljamo sa ostalima. Tokom razgovora sa kolegom se možemo interesovati za njegovu porodicu i ljubazno postaviti pitanje.
POSLEDICA:
- Kolega, šta Vam radi žena?
- Šta te boli kurac šta mi radi žena?
____________________

PRAVILO: Čak i kada smo ubeđeni da naš sagovornik ne govori istinu, nikada mu ne treba reći ''Lažeš!'', već prećutati ili eventualno reći ''Možda se varaš''.
POSLEDICA:
- Jebote, opalio sam sinoć onu komšiku. Kako je dobra jebaljka, ne bi mi verovao. Triput smo se kresnuli!
- Možda se varaš.
- Ti mene zajebavaš?

   

Minut do dvanaest a.m.

Termin posle koga sve ide u p.m.

   

Lapot

Lapot je drevni srpski ritual javnog ubijanja starih i iznemoglih - preteča slešer filmova, samo sa pravim žrtvama. Da su imali kameru i snimali, zvalo bi se snaf. Tako napuni baba 80 godina, nema više vajde od nje, samo sedi i jede sira, ništa ne može da radi, izlapela, nervira ukućane. Onda ukućani postignu dogovor da je izmasakriraju i jednog dana joj kažu: ''Baba, idemo u varoš!'' A u varoši se sjatili brđani sa kopačima, sekirama, satarama, kocima i toljagama. Ponesu i ukućani svako po nož, sekiricu, šilo, iglu za pletenje, ko ima martinke ponese martinke, ko nema - može i truperke, sukaljku i sve čime možeš dobro da opaučiš (da je postojala kompanija ACME, verovatno bi kupili specijalnu palicu za prebijanje baba). Kad stignu u varoš, posade babu na stolicu, izljube se s njom srpski triput, a onda udri, šutiraj, mazgaj, bodi, seci sekirom ruke noge, vrši liposukciju, deri kožu, krv pljušti na sve strane, i sve tako dok ne naprave od babe kašu.

Onda svi odu kući srećni i zadovoljni, a naročito babini ukućani.

Severni narodi su imali drugačiju verziju. Stave babu/dedu na santu leda i samo gurnu santu u smeru otvorenog mora. I dan-danas nalaze konzervirane babe i dede koje plutaju po ledenim morima.

- Dete, pomeri se da prođem!
- Beži, bre, babo, da ti sad ne priredim lapot!
-------------------
- Gde si, baba, što si se snuždila, k'o na lapot da si krenula!

   

Nevladin sektor

Deo firme gde je zabranjeno pustiti bilo šta od Vlade Georgijeva.

Moje radno okruženje

   

rijaliti emisije

Najnoviji televizijski otpad, evolutivno na najvisoj lestvici sto se nivoa zaglupljivanja mozga tice. Nastao fuzijom scenarija za latinoamericke sapunice i zvezda i zvezdica sa ''Grandovske'' televizije predstavlja savrseno sredstvo za ispiranje mozga svih generacija. Optimista bi rekao da je to dobra stvar jer ce se ljudi gledanjem ovih nazovi emisija okaniti latinoamerickih sapunica i ''Granda'' posto imaju sve na jednom mestu. Ipak svi ostali znaju da ce se doticne emisije samo
uvrstiti u repertoar bez eliminacije prethodnih.

   

Vizantijsko-plavo

Boja ispod oka neposlušne turkinje.

   

Negativne strane ostavljanja pušenja

Ima ih.

Svi spominju kako je pušenje nezdrava navika i svi koji puše bi trebali da se okrenu zdravom životu...
Laži... sve su to laži...
Zdrav život? Šta treba da radim? Sada mogu da trčim i vičem da se na zadišem? Treba da izađem napolje sa svojim društvom, a svi oni puše... gledam kako sa uživanjem puše pljuge posle partije basketa... a ja ne smem... Samozadovoljna govna.
Svi kafići i klubovi gde blejim su prepuni duvanskog dima. Kakva zdravija pluća, ne mogu više ništa da svarim, a nekad sam mogao i u Pančevu da obitavam. Sve sam mogao da udahnem.
Ne mogu da učim, jer nema te prve pljuge pre učenje, da me smiri, pa da krenem sa štrebanjem. Padam na ispitima.
Ugojio sam se ko svinja... Cigare guše apetit. Sada sam gladan non-stop. Prepuna mi je soba grickalica i mrvica od hrane...
A smrad cigareta...? Pa... ne izlazim napolje, da ne gledam druge kako puše. Sedim u sobi i jedem... i jedem... i jedem...
A pošto više nema duvanskog dima, vratile su se i buba švabe u sobu... i namnožile na ostacima hrane.

   

36,18 dinara

50 Cent po današnjem kursu.

   

21. vijek

Doba u kojem roditelji ne brane đeci da ostanu do kasno napolje, ali im brane ostajanje do u sitne sate za kompjuter.

1. (Zvoni telefon.) Lik izlazi iz lokala, da bi moga' da čuje sagovornika.
Sin: "E mama, reči?"
Majka: "Sine, jebale ti se strine, ljubi te majka, čuvaj se, nemo' da miješaš pića i kad se budeš vraćao kući, idi sredinom da te ne ubije što."
Sin: "Važi važi, e, aj moram da prekinem sad, nemam na bateriju."

2. Otvaraju se vrata od sobe, sin brzim klikom sklanja pornić (zvuk je još davno ugasio) i otvara prozor s fleš igricama.
Majka: "Sine, nemo' ostajat' do kasno, aj idi spavaj ljubi te majka."
Sin: "Evo, samo još nešto da svršim..."
Majka: "Ada ne, no ga ugasi sad odma', da te ne ufati neki virus, svega danas ima."

?
+836
24
definicija