Prijava
   

Bacačica kugle

Ona se bavi sportom. Atletikom. E sad, kad ti zamisliš neku atletičarku, prvo ti na pamet padne da je zgodna do jaja, da seva bulja kao u pornićarke i da je zategnuta kao odnosi Zagreba i Beograda. Fazon jebao bi je na keca ispred keve. Ali, bacačica kugle je nešto drugo. Ona je kugla. Sa još par šlaufa. Da li ne zna da pliva ili je to neka moda, jebem li ga.

Ona izaziva trajnu impotenciju. Takode, može naneti i teške fizičke povrede ukoliko joj kažeš nešto pogrešno. Izgleda kao debela medvedica pred zimski san, koja je juce došla iz sibirskih tajgi i uzela sekiru u ruke. Ženska verzija Valueva. Mada, može biti i ružnija mešavina Duenjasa i Isidore Bjelice sa primesama Čubake. I da, i ona se brije sekirom. Pokvasi se u hladnom potoku pored njene kuće u planini, koju je sama izgradila, i depelira se motorkom.

Izraz se koristi za devojku popriličnih gabarita, koja i pored toga misli da je riba, glumi nafuranu malu, iako je nagojena velika, a uz to i gabor. Devojka koja zrači svime, samo ne seksipilom i ženstvenošcu. Odbija. Ubija želju za seksom čak i kod najupornijih, sa totalno slepim kurcem. Ako je kojim slucajem vidiš golu, najbolje bi bilo da sa sobom imaš ašov, da odmah iskopaš sebi grob. Ili bombu, da istovremeno rešiš i životno pitanje i kopanje.

Običan lik koji nje svestan veličine ispred njega: E izvini...
Bacačica kugle: Šta?! Ajde beži debilu. Ne ložim se na takve kao ti! Crkni! Pretvori se u gumicu i briši!
Običan lik koji je svestan greške i traži od Boga da nađe kašikaru u džepu: Idi bre debela u pizdu materinu! Nisam došao na svinjokolj da te vodim! Hteo sam da vidim koliko je sati, ali sad ću morati da vidim urologa, jer se moja močuga pretvorila u kikiriki i zaštekala u !

   

Golicanje mašte

Pustiti u promet temu koja će zaintrigirati sagovornika i naterati ga da misli o značenju našeg govora. Najčešće, mislilac pusti mašti na volju i odluta u potpuno suprotnom smeru sa svojim tumačenjem izrečenog.

Mada, golicanje mašte se može iskoristiti i kao jeftina provokacija kojom privlačimo pažnju na sebe, raspirujemo neke bludne misli osobe sa kojom razgovaramo. Pogotovu su interesantni razgovori dve osobe ovog tipa.

1 - I šta kažeš kakav je, ako me razumeš?
2 - Hm, ko?
1 - Pa Beč. A na šta si ti mislila?
2 - Hehe, pa ovaj lep je valjda, nije toliko veliki, ali ima to nešto, ima dušu?
1 - Misliš? I je l' ti bilo lepo?
2 - Pa jeste, šta da ti kažem, ništa mi nije falilo, znaš. Nego je l' ti se diže, ovaj, jesi li krenuo da ustaneš?
1 - Jesam, jesam. Kaži šta treba.
2 - Donesi krpu, prosuh malo piva na stolicu.
1 - Važi, dobro ću ti je oribati, ništa se ne brini.
2 - Daj mi. Veštija sam.
1 - Evo ti. Ne moraš da žuriš, nema potrebe.
2 - Hm, vlažna je.
1 - Pa valjda treba takva da bude. Mislim ne znam, bolje ide nego kad je suva. Zar ne?
2 - Sigurno. Suva je grublja. Može da se ošteti. Nameštaj.
1 - Vidiš nisam o tome razmišljao. Pametno zboriš. Daj mi je.
2 - Ma jok, ja ću da je operem.
1 - Ajde važi. Samo požuri, ne čeka mi se baš mnogo.
2 - Ma dobro. Da uključim klimu?
1 - Ma jok, ne bi valjalo da se spusti. Temperatura.
2 - I to što kažeš, prijatno je ovako. Skinuću košulju.
1 - Važi. Ne smeta mi ni najmanje.
2 - Jesi voliš Boru Stankovića?
1 - Čitao sam. Dobar je. A ti Tolkinovu mitologiju, "Gospodara prstenova" i te fore?
2 - Uh nisam mogla, previše je velik.
1 - Pročitaj jednom, izdržaćeš. Mada neće ići brzo, ima puno detalja. Kvalitetno je.
2 - Hvala na savetu.
1 - Da ga upalim?
2 - Upali, samo nemoj Pink.
1 - Dogovoreno, ništa se ne brini.
2 - Nemoj previše glasno.
1 - Biću tih.
2 - Stani, stani, stani. Nemoj unutra. Napravićeš haos.
1 - Ma ne smeta meni haos, ali 'ajde neću. Au izvini, polomih slučajno ovu vazu. Platiću ti.
2 - Ma ne treba, besplatno je.
1 - O čemu mi pričamo uopšte?
2 - Nemam pojma, aj' se jebemo.

   

Mustaći

Vrlo specifična vrsta paperjastih brčića koja se u tinejdžerskom dobu javlja podjednako često kod dečaka (na njihovu veliku sreću) i kod devojčica (na njihovu jos veću nesreću).
Ukoliko stvari krenu da se dalje odvijaju normalnim tokom, ti isti dečaci će shvatiti svu blagodet brčića kao dokaza zrelosti, a devojčice svu tugu i bol hladnog voska za depilaciju.

Pera: šta bi dao da imam mustaće kao ona Sonja iz VII2, bio bi glavni baja u školi.

   

Dozvoli

Apokalipsa u najavi. Reč koja indikuje sedam pošasti. Treba napomenuti da se izgovara gotovo uvek od strane subjekta koji se sprema da sa samopouzdanjem ekvivalentnom Kaliguli u pohodu na udate sluzolučive građanke sa libidom velikim kao Empajer Stejt Bilding, napravi sranje identično epik fejlu grupice lakomislenih turista u Tajlandu koji su greškom platili za kolektivnu bahanaliju sa šimejlovima.
Pomoć ponuđenu uvertirom sa ovom rečju treba izbegavati u širokom luku.

-Sjebao mi se Vindovs nešto batice, aj da zovem Brkicu, on će to da mi sredi za jeftine pare, pa kad on dođe da kuvam kafu za svu trojicu.
-Ma jok, bre, ne bacaj pare, ja ću da ti sredim to, dozvoli.
:5 minuta kasnije:
-E, ipak ga zovi nešto neće ovo, izbacilo mi na ekranu 'moron trijed to reinstal me, so aj šat majself permanentli', jebem li ga šta je.
.................................................
-Ćale, zovi majstora, pukla cev u kupatilu.
-Kakav bre, majstor, :zavrće rukave:, dozvoli.

-Ćale, a što ovo sad iz tri cevi šiklja voda, a malopre samo iz jedne?
-Ne pravi se pametan, nego daj imenik, da te ne forhendujem.
................................................
-Jebem li ti, ko će da šutira ovaj penal?
:Predrag Mijatović usporeno prilazi dok zalizuje kosu:
-Dozvolite.

   

Čekaj da skoknem po gusle

Ironičan način da nekome stavimo do znanja da previše sere.

- Znači sinoć izađemo, prevrnemo se od alkohola, navatamo neke bliznakinje, ono, ludilo. Obe dvocevke, haos smo napravili!
- E, matori, izvini što te prekidam, sačekaj samo da donesem gusle.
- Šta?!
- To bez gusala nema šanse da se opiše.

   

Sa Kosova

Izuzetno zajebano poreklo sa notom mistike.

- Pi, brate, kakva ti je ovo brljčina, otrovah se!
- Brate, to mi je stric doneo sa Kosova, to je iz manastira.
- Aaaaaa... (i farbani metil se pretvara u vekovno nacionalno piće)

- Šta će ti ova naiva na zidu, majke ti, otkad ti to voliš?
- A, platio sam to 500 evra, to je naslikala slepa baba Pomarandža...
- Vidim da je slepa...
- ...ona je sa Kosova.
- Aha... (i crtež glava sa nogama na nivou bloka br. 4 se pretvara u vernu sliku duha naših narodnih sabora kroz vekove)

- Ej, ti poznaješ onu budalu tamo? Reci mu da ne lomi čaše i inventar, pozvaću mu obezbeđenje!
- Nemoj, brate, on je sa Kosova!
- A, stvarno... (i autentična sirovina sa D&G majicom i pozlaćenim lancem za Ladu Rivu 2107 se pretvara u napaćenog interno raseljenog potomka Lazara i Miloša koji je ostavio svoje vekovno ognjište)

   

numeracija NBG blokova

Misterija koja baca u senku tajne egipatskih piramida.

   

Prevodilac RTS-a

Čovek kojem najgore na svetu ide od ruke simultani prevod, a ironije li- radi kao prevodilac javnog servisa. Ali ipak, on se muči i trudi i stvarno ponekad i ubode dobar prevod (jednom u 1000 puta). Voli i da ostavi gledaoce da se muče sa istim.

Osoba koja govori engleski: Thank you!
Prevodilac: Hvala.
Osoba koja govori engleski: Thank you very much!
Prevodilac: Hvala puno!
Osoba koja govori engleski: I believe there are many people these days who would like to be on this place where I’m standing right now…….
Prevodilac: Mislim da su ovo svi razumeli.

   

Podloga za miša

Parče kartona namazano lepkom i sa parčetom hrane u sredini, koje se obično nalazi u ćošku neke prostorije.

   

Odlazak na letovanje

On

Počeo pakovanje oko 11 prepodne,spakovao 7 pari gaća, 3 para čarapa, 7 majci, 3 šorca, papuče, peškir, naočare i brijač. Ostatak dana pokušavao da provede mirno, ali ga je histerična životna saputnica onemogućavala u tome.

Ona

Počela pakovanje u 7 ujutru. Spakovala obične gaće, tange, kupaći gornji deo, kupaći donji deo, minisuknju, dugu suknju, svečanu haljinu ( naravno da ćemo izaći u neki fini klub na koktel, a ne u neku grčku kafančinu kao prošle godine gde mi pijani gazda bulji u sise dok prepričava kako se njegov otac krao neprijateljske masline dok je bio u grčkim partizanima) štikle, sandale, papuče, 5 peškira (jedan za lice, jedan za ruke, jedan za noge, jedan za plažu, jedan za telo ) 3 para naočara, 3 knjige od omiljene feministički nastrojene autorke ( nebitno koje, sve knjige od feminističkih autora su ista kaka, bave se ulogom žene u današnjem jednopolarnom svetu i nalaženjem sinonima za grudi i vaginu ) kišobran ženski ( šta ako bude kišan dan ) , kišobran muški ( kad ne pokisne biće mi zahvalan, đubre lenjo, a pod moj kišobran neće ući,jer će da bazdi na pivo i giros ) , pola kile kozmetike, pribor za ličnu higijenu, uloške ( po kalendaru ne bi trebalo da dobije, al šta ako porani, a grčki ulošci su skupi ) , telefonira njenoj majci, telefonira ocu, pa opet telefonira majci, cvili kako joj je životni saputnik nezainteresovano govedo, kako je ona mogla biti tako slepa, itd itd. Sve pakuje u par kofera, izdire se na muža/ dečka kad je u šali pita jel ona to švercuje delove za oklona vozila, pije kafu, naprasno ostavlja kafu, prepakuje sav svoj prtljag, istresa ceo sadržaj ormara da bi našla onaj komplet lepih svilenih marama što je kupila pretprošle godine u Istambulu. Nalazi marame, utrpava ih u kofer, zatim je obuzima panika da će se nešto desiti s kućom dok su oni odsutni, te kreće u proveravanje osigurača, gasa i ostalih stvari koje mogu da izazovu nesreću, sređuje čitavu kuću ( nećemo valjda ostaviti ovaj haos, kao bivoli da su ovuda prošli ). Leže u 4 ujutru, premorena, a u 7 moraju biti na autobuskoj stanici. Ustaje nekako u 6, drema u kolima, i polukomirana ulazi u autobus. Sledeća 2 dana pati od premora i straha da li je nešto slučajno zaboravila.

Za muškarca u ovakvim situacijama je najbolje da se diskretno izvuče iz kuće i iskulira u nekom ugostiteljskom objektu. Najbolje je da tamo doručkuje, ruča i večera.

   

Tamo ljudska noga još nije kročila

Način na koji ljubitelji fistinga opisuju tesnu pičku.

   

K'o čovek

Supersuperlativ u komparaciji.

Aaaahhh, sad sam se iskenjao k'o čovek!

   

Analno

Za većinu žena tabu tema. Rijetko koja će pristati i pored godina nagovaranja, pokazivanja linkova s interneta, medicinskih priručnika. Sve džaba, ne da da joj ga staviš u guzu. Kako je malo udarila vrućina ovih dana, spomenu mi kako joj nije dobro i tu ja iskoristim priliku te joj opet predložim, sve u cilju bržeg ozdravljenja. I za divno čudo, nekako je uspijem nagovoriti! Prvo sam ga dezinfikovao u nekakvim rastvorima, ne bi li se osjećala sigurnije i opuštenije, pa obećam da ću ga premazati i vazelinom ako treba. I stavim ja njega... Držao sam ga tako jedno pešes minuta i nisam ga uopšte micao. Na kraju izvadim i kažem ''jel' tako da nije bilo strašno'', ona odgovori potvrdno, kao ''maltene ga nisam ni osjetila''. Ja pobjednički dodam ''vi'š da ne mora svaki put ispod pazuha, ovako je djelotvornije'', i oboje srećni što je sve prošlo u najboljem redu pogledamo ga a ono piše 38,7 °C. Popila je jedan aspirin i glava je prestala da boli.

   

sahrana

Mesto gde, kao za pakost, često dobiješ želju da pukneš od smeha, samo zato što znaš da ne bi trebalo.

   

Destilovana krv

Finalni proizvod dugotrajnog procesa inplementacije vlastitih snova u podsvest sopstvene dece. Poslednji pokušaj posrnule ambicije da stigne gde joj nikada ni nije bilo mesto.

Voz za prošlost. Poslednji peron.

Potomak u staklenom zvonu, zaštićen kao himen ćerke jedinice šefa turske narko-mafije. Uposlen k'o mladi Kurdi na bauštleli nadomak Menhengladbaha. Nema prostora za zajebanciju.

Biće od tebe sine nešto -pijani ćale kad ti kaže. Učićeš jezike koji te ne zanimaju, sviraćeš instrumente za koje nisi talentovan, bavićeš se sportom iako imaš dve leve i što je najvažnije -završićeš škole iako si glup k'o kurac. Na silu, ako nikako drugačije. Destilovaće tebi ćale krv, neće biti štrokava k'o moja.

Problemi nastaju kada proces destilacije ne ide željenim tokom. Potomak prsne k'o rumunski kurton i otera sve u pizdu materinu. Počne da glođe čaše po kafanama i gasi cigare pevaljkama o sise, da se bode prekrštenom pajom i umače palamar u podgrejan pinđur dok zamišlja brata Marije Šerifović. Noćima.

Jebiga krv nije voda, -teže se destiluje. Šta'š?!

-Dokle ti je mali stig'o sa čkolama?
-Četvrti srednje.
-Gde'š ga dati na fakulteta?
-Nigde, neće da studira.
-Mora bre da studira, ti nisi pa vidi kako se mučiš.
-Neće jebiga da uči...otvoriću mu neku kafanu, pilanu, salon za pedikir-manikir noktiju za kerine...štagod. Pa nek radi, šta sad?!
-Nije ti to dobro, nisi uopšte ambiciozan. Šta želiš da ti sin bude u životu?
-Ja?! Želim da bude...srećan.

   

Muvanje

Umetnost zavođenja devojaka. Tajna uspeha leži u iskrenosti. Ako naučiš da je odglumiš, uspeo si.

Najbolji start ikada:
Riba pluta naslonjena na ivicu bazena i prilazi joj lik sa lajnom
"Kupaš se, a? Boli te kurac"

   

I Gandi bi ga tukao

Maksimalno iritantna osoba.

   

Lepo dete

Vrh pička al' još maloletna.

   

Kritičar apstraktne umetnosti

Koliko god konkretno ili očigledno bilo, zbog potrebe da objasni, kritičar apstraktne umetnosti će neko delo proglasiti sasvim apstraktnim. Ako je to jedna linija, o njoj može pričati satima, a ako je ne daj bože trougao ili kvadrat, o tome će kenjati danima, ili napisati knjigu, tri dela.

Kada se pojave na TV-u, redovno poželite da ih gađate klompom.

- Milice, šta misliš o ovom ulju na platnu? Prilično mi apstraktno
deluje, mada nisam sigurna da baš u potpunosti razumem poruku slike...
- A? Poruka? Maro, na slici je samo konj koji pase travu. Gladan konj, Maro. Jede.
- Da, ali njegov položaj u odnosu na posmatrača i ovaj koloritet...
- Maro, konj.
- Sigurno ima neku poruku, pogledaj i odnos nogu i ovog drveta iza...
- Konj.

   

Svaka budala ima svoje veselje

Narodna umotvorina koja kazuje da svako od nas ima neku aktivnost koja mu pričinjava posebno zadovoljstvo i čini ga srećnim, ma koliko bila banalna i neshvatljiva za okolinu.

Keva i ćale se vraćaju s posla tridesetog decembra. Keva ulazi u kuću, a ćale se još uvek ne pojavljuje. Odjednom, čuje se nekakav prasak, a za njim još jedan, pa još jedan... Zbunjen, pitam kevu šta se dešava:

- Šta se to čuje napolju?! Šta puca?

- Šta misliš? Tata je kupio kutiju petardi.

- Zezaš me...? Pa, šta će mu?

- Čuješ, valjda, šta će mu. Da ih baca k'o malo dete. Šta da radiš, svaka budala ima svoje veselje.

Promoljavam nos napolje i vidim ćaleta sa najradosnijim osmehom na licu...

?
+424
21
definicija