Prijava
 1.    

  Vesele 90te

  Najsrećnije doba balkanskih naroda. Iako pilež i junci doživljavaju 90te samo kroz svoje uske slike HRT3 (B92), za nas, nešto starije omladince, 90te su najsrećnije godine našeg života.
  Mi smo dobili brza kola, holivudsku mafiju, njujorške ribe, naši susedi konačno priliku da ostvare samostalne države‚koje su sanjali hiljadu i kusur godina, da sve svoje probleme pretovare na nas i time ne reše ni jedan od njih, dobili smo ozbiljnu opoziciju, pravog dikatora, dens i uvertiru u tehno. Jeo se sneško, pila se Cola, švercovao benzin, prodavale gaće i žvake na ulici, CD diskovi koje današnji balavanderi i ne mogu da zamisle. Kupovala se Pan Erotika i izlazilo u grad celu noć da se startuju najbolje ribe po Štrafti (u BGu, za druga sela ne znam). Tada si znao da je cupika punoletna i nerashodovana kao UAZ ili Kamaz iz 69, da je ne zovu Kaćuša jer se trpala više nego taj višecevni raketni bacač, nego što je riba bila vrh vrhova.
  Tada je RnR imao neko značenje, Džaljavac Biber se još nije ni mućako, a bunt je bio kada se zalećeš na nindža-kornjače iz 29. Nobembra pod punom ratnom opremom.
  Bilo je veselo svima, a sada, kada se sve završilo, svima je samo ostalo da pljuju na devedesete jer u njima nisu ostvarili ono što su mislili da će dobiti od njih - večnu ljubav, svoju državu, bolji posao, kvalitetniju muziku, više slobode.

  O veselim 90tim pričamo mi koji smo skidali mrakove uz Cecu i dens sa zapada.
  O zlim 90tim pričaju samo oni koji ih nikada nisu doživeli. Oni kojima su 90te nanele zlo, čak ih i ne spominju. Tu je razlika izmedju klinaca i zrelih ljudi. Kao što se danas klinci vesele ovim debilnim 12tim godinama, gde je situacija gora nego 90tih... samo, danas nema više pravog RnR, pravog diktatora, pravih riba, prave šorke sa pandurima, nema kvaliteta... samo prazno kurčenje klinaca. Ne zaboravite, samo teška vremena stvaraju dobre ljude.