Prijava
   

Avraula

Osoba ženskog pola, najpribližnija (po fizičkim predispozicijama) osobi opisanoj pod "akrep", sa ne baš nekim velikim intelektualnim vještinama. Takoreći samouka noćna mora za sve muškarce koji maštaju o nekoj lijepoj i pametnoj družbenici, a na kraju završe sa avraulom. Takođe vrlo nepoželjna u društvu od strane čovjeka kojega je snašla. Veoma rasprostranjen primjerak i svuda je moguće nabasati na nju.

1. Ne mogu nikud mrdnut', a da ona avraula ne krene sa mnom.

2. Vala će mu ona avraula krv popit'.

   

tamo društveni život, takoreći, ne postoji

Deo izjave gosn ministra za rad Zorana Đorđevića o prednostima života u Srbiji a često korišćena kao Odjeb odgovor od gastarbajtera kad osete u razgovoru i najmanju naznaku da nekome treba nešto od njih.

Sediš pored rođaka gastosa na seoskoj svadbi
ti: Kako si rođo, kako ti je u Beć, jesi li konačno naučio nemački posle 20 godina rada tamo.

rođak gastos: uf, teško je tamo, malo se zarađuje a puno se radi. Visoki porezi, skupa kirija, pa računi, hrana, budeš maltene u minusu. Pa vize, prijave, diskriminacija, cigare skupe. Ja bi ti pomog'o, primio bi te kod sebe nego sad zbog koronu ne sme.

ti: Ma ne, ja više onako iz kurtoazije pitam.

rođak gastos: Ma slušaj da ti kažem, ovde se mnogo bolje živi, društveni život vi je fenomenalan. Tamo takoreći ne postoji. A vidi ovu sliku gde turamo Stoji evre u gaće.

   

Obezbeđenje

Poso koji u mnogome privlači svakog ko je još za vreme škole voleo primenjivati silu nad slabijima od sebe bilo fizički bilo psihički, stim što sada on prima platu za to, ima zakonsku zaštitu, ima društvo sebi sličnih, ne libi ni malko da nekoga kome je život slomljen okupi na njega jedno par u tepanju utreniranih drugara i da ga vaspitaju malo pesnicama po potrebi, i ujedno jedan od retkih koji vole svoj poso za razliku od nekoga ko radi da bi zaradio za lebac.

   

Mamita

Naziv za kevu koji koriste maloumne ćerke, čepljenja radi.

   

Javna ličnost

Osoba koja se u svoje ime pred svima pravi da je neko drugi.
Privid je uspešniji ako javne ličnosti dobiju novčanu motivaciju da nastave da se pretvaraju jer po pravilu misle da su nezamenljive takve kakve jesu.

- Ja na netu pričam da sam milioner, pa šta?
- Nisi javna ličnost. Poznate face mogu da se iskreno foliraju jer bar znaš kako izgledaju. Tebi na fejsu stoji ikebana umesto slike, a umesto imena šifra koja ne sakriva ništa.
- Da, al' bar ne zarađujem na tome k'o oni. Baš glupo što nisam milioner...

   

Pale su maske

Kraj vanrednog stanja.

   

Vući se

Biti u šemi sa nekim. Obično na duže staze, ustaljeno, bez neke jasne i posebne želje za pravljenjem novog, krupnijeg koraka. Vremenom to pređe u trip da ste već sve obavili nekada ranije, venčali se, dobili decu. Ali zapravo činjenica je da se sve zaustavilo na neki duži period, samo je vreme bespovratno proteklo.

- Sine, ne valja ti taj pos'o.
- Koji pos'o, ćale?
- Ta tvoja veza sa Dacom. Vučete se tolike godine, do sad bi vam dete krenulo u prvi razred.
- Znam sve, ali zar ne vidiš da uvek nešto nedostaje; posao, pa stan, pa kola...
- Uvek će nešto da fali, nikad nećeš moći sve da imaš, zapamti to.

   

fotke motke

portret kurca (eng. dickspicks)

Popularna zabava među korisnicima soc mreža koji traže partnera a nisu vešti sa rečima. Ili su obdareni. Ili jednostavno vole da dele sadržaj. Obično započinje tako što mužjak uslika svoju kitu mobilnim telefonom i podeli fotografiju sa drugom osobom radi iniciranja snošaja. Najčešće se završava blokiranjem inicijatora.

whatsup prepiska
On: ćao, ja sam Miša, želim da se upoznamo
Ona: iju, sram te bilo, ja sam poštena žena, majka dvoje dece
On: slika kurčine 22cm
Ona: ajd svrati predveče, decu mogu kod majke a muža u kafanu

   

Znak sa neba

Mali hint od Boga. Navigator koji te usmerava ili bar daje drugu šansu da još jednom razmisliš kako bi potencijalno sranje bilo izbegnuto.

- Koliko se dugo vučeš sa onom malom?
- Evo već šest godina, šta da ti kažem.
- Što ne zakazuješ svadbu, vreme ti je? Pa onda deca, jer što si stariji sve manje imaš strpljenja i razumevanja za vaspitavanje dece.
- Nisam ti pričao. Zakazao sam svadbu za oktobar.
- Koji oktobar, sad ovaj?
- Da, samo izgleda da će drugi talas korone da mi jebe kevu, tako da sam sad ni tamo ni ovamo.
- Pa ako to nije znak sa nebesa onda ne znam šta je, hihi...
- Puši ga, Milovane. Što si me uopšte i pitao kad me drkaš sad!

   

Demarkaciona linija

Suštinska granica između dve ili više zemanja, njenih interesa, zona uticaja. U širem smislu, geostrateški oslonac.

- Koji je geostrateški interes Nemačka imala u ratu u Hrvatskoj 90ih.
- Da porobi balkanske narode kao koloniju jeftine radne snage.
- Ne, nisam te to pitao već koji je geostrateski interes bio?
- Ne znam.
- Da podeli Evropu na 2 dela. Danas ti u Dalmaciji preko 90% hotela drže Nemci kao i slovenačkoj obali. S tim u vezi, Nemci su preko svojih istorisjkih sazveznika: Austrije, Slovenije i Hrvatske podelili Evropu na dva dela. Ali, dobro. Mlad si ti, imaš još da učiš da bi neke stvari razumeo.

   

U svojoj ligi

Van svake konkurencije

na plavom mostu
-Milica je u svojoj ligi sestro slatka
-Što to
-Evridžuje tripl dabl 16 pušenja 12 u pičku i 10 normalnih jebačina, MVP stvarno

   

Uobročen

On nikada nije držao do svoje ishrane. Jeo je šta god i kad god mu serviraju. Bio je ravnodušan prema ženinom kuvanju ali ne toliko gurmanski zapušten da nije znao da uživa u reš pečenoj jagnjetini i sličnim ispadima koji su mu se retko dešavali.

Jednom ga je firma poslala u inostranstvo. Tada je prvi put osetio "cuisine" čari. Čudio se malim porcijama u velikim tanjirima, konobarima koji diskretno odnose i donose, blago nagnuti sipaju razna pića u razne čaše i uživao u toj finoći, odmerenosti, prijatnom ambijentu i nenametljivoj muzici.

Narednih godina je strpljivo i vredno je radio, bio je nenametljiv i pouzdan. Znao je da mu sleduje službeni put i potajno se nadao egzotičnoj destinaciji. Apetiti su mu porasli dok je od kolega slušao "kako je to u dalekom svetu".

Odluka o izboru zaposlenih za naredni seminar na Baliju se donosila baš tog dana. Poslednjih meseci je po prvi put je osetio da ga nadima ženin nedeljni pasulj. Nije mogao da sluša njeno nagvaždanje o potapanju i bacanju prve vode. Ona se radovala dobrim kolenicama koje je planirala za raštan ali je sve češće i češće provlačila kako samo ona brine, trči, ne spava noću i daje sve da bi njemu bilo ugodno. Nije to samo pripremanje obroka, to je pranje, peglanje, rmbanje po kući....

On je osećao da mu duša ište nešto sasvim drugo. Daleko, sočno, ugodno, opuštajuće i razoružavajuće.

Zabezeknuo se kada je čuo da je seminar otkazan.
Čudima nikad kraja i do kraja dana je dobio otkaz. Zapravo svi su otpušteni, gazde su se otarasile nerentabilnog predstavništva u siromašnoj i opusteloj zemlji.

To ga je strefilo kao udar groma. Do kuće je jedva stigao...nije ni znao kolike su gužve po gradskim busevima, niti je znao da izabere najkraću trasu.

Još kod lifta ga je zapahnuo miris kolenica. Proteklih meseci bi mu se želudac podigao. Sad su počela creva da mu krče. I glava ga je zabolela: hoće li naći novi posao ili će u prevremenu penziju?
Posao...onakvu firmu više neće naći. Njega vani niko neće, a ovde nikome ne treba.
Prevremena penzija? Hm...pa može...biće malo zakinut ali ga ni to ne brine jer oduvek bio skroman. Uskoro će poverovati da su "cuisine" čari bile samo san.

Šta će, uobročen čovek: nedeljom pasulj i glasanje!

Nadimanje je neprijatna novost, a na sranje je odavno navikao.

   

Skakavac

Poza u jebanju, kad ležiš a riba ti skače po kurcu.

   

Pad malog Pariza iz ugla jednog Grobara

Parada.
Naprednjaci slave ulazak u pokoreni Šabac. Na čelu kolone je Vučić na belome konju, desno uz bok mu jaše Sandokan. Za njima marširaju botovi, svako na grudima čvrsto drži tastaturu, prigrljenu kao pušku. Stupaju monolitno, kao jedan, njihova volja je jedno sa vođinom. Pred sobom teraju zarobljenike, poražene u ovom zadnjem, konačnom pohodu do potpune vlasti: Zelenovića i ostale "žute".
Neradni je dan u gradu danas, deca ne idu u školu, javna preduzeća ne rade, svi su poslati na ulice da posmatraju trijumf. Jedni kliču i bacaju cveće, drugi samo nemo posmatraju. Nemoć.
Među njima je Bombaš.
https://3.bp.blogspot.com/-E7DCoixzlDE/VlfHIOneBwI/AAAAAAAAKIM/QMhjLJdA_Ig/s1600/The%2Bweeping%2BFrenchman%252C%2B1940.jpg
Tiho se iskrada iz mase. Dobljno je video. Sprednim ulicama, koje poznaje kao svoj džep odlazi do kafane. Zatvorena je danas za sve, ali ne i za njega. Gazda, saborac iz slavnih dana južne tribine, pušta ga na zadnji ulaz. Za šankom ga već čeka piće. Ćutke ispija, i samo pokaže gestom da želi još jedno.
Ponoć je prošla, tiho se vraća kući praznim ulicama, punim đubreta od današnje parade: zastavice, paopiri, kese. Već su krenuli da ruže ovaj mali Pariz.
Deca i žena su već legli. Skida se u gaće i majcu, odlazi do kupatila, gleda lice, neobrijano, podbulo od alkohola. Odlazi u dnevnu sobu, uzima telefon, okreće broj na brzom biranju.
Sa druge strane, mamurnim glasom odgovara Teofil Pančić:
--Da?!
-Prokleti...beli...listići...
-Da...prokleti beli listići.
Ćute duboko u noć, dok impulsi otkucavaju.

   

Mitologija

Izborni predmet na završnoj godini Medicinskog fakulteta.

- Šta si dobio iz mitologije?
- Ne znam. Nisam još otvorio kovertu.

   

Feng Šui

Drevna kineska veština pomeranja nameštaja i ostalih elemenata enterijera po kući, kojom žene/devojke zloupotrebljavaju ,,svoje'' muževe/momke.

Ona: -Dragi, povuci tepih prema meni malo.
-Dobro, još malo.
-Je l' vidiš da si pomerio u stranu za par centimetara?
-Ne toliko, manje !
-Sad si pomerio na drugu stranu.
-Dobro, još malo.
-Ajde konju, nemam ceo dan!
-E tako, sad je odlično.

   

Izviđač

Student koji izlazi na ispit bez učenja.

^ Jesi bio na anatomiji?
-Ma išao samo da izvidim šta pita i koliko traži.

^ I?

-Ništa, izviđaću još 5 godina samo da je gledam, dobra neka. Možda me pusti na izlaznost, pošto nikad neću ono naučiti.

^ Onda sledeći put idemo zajedno.

   

Brzo će pod lopatu ...

Starac. Poslednji put mu se digao prije 6 godina. Desna ruka mu vodi nevidljivu košarkašku loptu. Leđa ko znak pitanja. Ima bore čak i na nosu. Ima neke mladalačke veselosti na tom čovjeku. Često je u pokretu. U cipelama i košulji održava malu baštu u dvorištu. Voli dugo da priča. Ipak, datum na poleđini kaže da mu rok brzo ističe. Otpis.

   

Probio cmar

Ko uzme ovo da gugla izaći će mu nekakva hrvatska vrsta jogurta, gdje je "cmar" (ne čmar!) robna marka, a probio označava da je proizvod probiotski ... Srpski tabloidi su ga brže bolje prozvali gej jogurtom ...

Osoba 1: Koji ti je omiljeni jogurt?
Osoba 2: Meni je probio cmar.
Osoba 1: Nisam te to pitala. Ko, inače?

   

Lokalni šerif

Predsednik opštine u kojoj SNS nije na vlasti.