Prijava
   

Jagodinac

Pičketina. Jebu im žene i decu, oni ćute.

E brt, jebali ti ženu na redaljku.
Joj, ćuti brt... znaš koliko mi je trebalo da se zaposlim na jagodinskoj pijaci. Ne talasaj, nije pička sapun.
--------------
Šta sere ovaj žvalonja, aj ga zgazimo

Nemoj, viš mu bicepsa

Ok Jagodinac.

   

Kancerogeno

Super popularan termin koji se koristi u zadnjih nekoliko decenija. Po najnovijim istraživanjima kancerogeno je SVE AAAAAA što rek'o onaj entuzijastični lik. Voda koju pijemo, vazduh koji dišemo, hrana koju jedemo, solarijum, kontraceptivna sredstva, trake za debilaciju. Znate onaj gel što ima na brijaču, e pa i to je kancerogeno. Automobili koje vozimo su kancerogeni, odeća koju nosimo je kancerogena, a tek igračke. Puštajte decu da se igraju isključivo blatom, jer sve igračke koje nisu od prirodnih materijala, to je katastrofa koliko je kancerogeno.
Inače pre dve hiljade godina kada je sve bilo prirodno i ništa nije bilo kancerogeno prosečni životni vek je bio sto osamdeset godina. Znate šta nije kancerogeno, lekovi. To je hemija iz labaratorija i nikako nije kancerogeno, to rokajte koliko 'oćete!

... Sve što ja hoću je da umrem na miru, kao normalan čovek, ako nije problem...

   

K'o Tajsonov meč

Svi stariji se sećaju a mlađi pamte priče o bdenju celu noć da bi se sačekao meč između Majka Tajsona i nekog uskoro nokautiranog lika počne. Meč počne i završi se za devetnaest sekundi. Otud je nastao ovaj izraz za nešto što traje neverovatno kratko.

-Kako bilo sinoć sa malom Majom?
- Super, nego sam van forme pa je kratko trajalo.
-Pa koliko kratko?
-K'o Tajsonov meč.
- E jebiga.

   

Repsstacija

Reprezentacija, kada izgovaraju članovi reprezentacije.

   

Revakcina

Prva jutarnja rakija posle mamurluka.

Teže se podnosi, ali sigurno produžava dejstvo.

   

Rat i mir

Uglavnom pandurski i tužilački sleng za minuli rad kriminalca koji se već odomaćio u stanicama, tužilaštvima, sudovima, pritvorima i zatvorima. Simboliše poprilično širok opus i šarenu lepezu krivičnih dela, kao i dužinu izrečenih kazni zbog istih.

Spektor : Braco, opet ti?
- (Braca ćuti)
S : Pa, 'leb ti poljubim, treći put ove godine, a ni za ona dva te nisu rebnuli... a šta i ja pričam, ti imaš ''rat i mir'' iza sebe...
________________________________________

Advokat : Mogu li da vidim njegov izvod iz KE i PE?
Spektor : Ma ne čitajte džabe, ima taj deset žetvi u Padinjaku i ''rat i mir'' iza sebe...
Advokat : Au...

   

Prisvajanje zgrada i smena u Srbiji

Uobičajno u diskusiji da prisvajamo zgrade i smene kao da su nečije.

E jel ideš u školu , jel si ti Milanova smena?

Milanova? Ko je milan ja sam druga smena.

Pa da Milanova i on je druga smena.

Zar milan drzi celu smenu?

E gde ti zivis jel u Darkovu zgradu.

Darko ko je Darko , ja sam u zgradi 39 , zar je njegova zgrada jel njegovo vlasnistvo?

   

Stend ap komedija

Šale na tuđ i za tuđ račun, za svoj budžet.

   

Tipovi muškaraca u muškim društvima I deo

Intelektualno muško društvo- školski i fakultetski profesori:

Lepotan intelektualac- Ima dvadeset i kusur godina, uticajnog dedu i smotanog tatu, završio faks u roku. Sluša Tošeta Proeskog, organizuje krvave studentske žurke ( https://vukajlija.com/studentska-zurka/462585), stalno menja boju kose sa mladog crnogorskog (ili islandskog) političara, preko smeđokosog kanadskog lepotana, do plavokosog šmekera iz Australije. I naravno, otkida sve najbolje ribe, što mu i jeste svrha života. Ali je bio nepopularan kao klinac zato što se prosto nije snašao. Smotaniji od geeka, samo se pravi da je nešto zato što je lepotan i pametnjaković u jednom. Predaje obično fiziku u srednjim školama, gde ima mnogo klinki koje se lože na njega. On ih krišom zavodi britkim jezičkim potezima.

Geek- Ima trideset godina, nikad nije radio one stvari, nosi naočare i kariranu košulju i roze pantalone, vozi taksi u slobodno vreme. Obično predaje istoriju.

Džejms Herio, Tobi Megvajer i Elajdža Vud tip - Balaševićev Bane- Obično predaje fiziku, ali za razliku od lepotana, u osnovnim školama. I sam je lep, ali ne kao lepotan i frajer, već kao neki jorkširski veterinar ili kao Tobi Megvajer u onom matine filmu o sirotištu. Savršen sin, savršen dečko svojoj devojci koja je ista kao on, savršen profesor, savršen tip, izdržao gomilu prepucavanja na njegov račun, za razliku od ostalih stojički trpeo, dobijao dobe ocene, lizao dupe profesorima a odbio da bude asistent na faksu zato što mu je cilj, je li, da bude prihvaćen član društva i lokalne zajednice, da ide na nerve svim slobodnijim ljudima u regionalnom centru gde je završio fakultet, da liže bakutanerima i intelektualcima starijim od 80 godina dupe, da bude voljen i cenjen. Kandidovaće se za predsednika školskog parlamenta, iako je iz osnovne škole izašao pre sto godina.

Geek-tupadžija: Ima najviše dvadeset i kusur godina, genijalac u oblasti kojom se bavi. Iz nekog razloga deluje tako obično, pa ga zovu ,,tupadžija''. Ali ne samo zato, već zato što mu je devojka najčešće psiho slučaj ili poluružna. Često ima obrijanu kosu, bradu obično ne nosi, ili nosi jareću, ima okruglo lice koje je nekad bilo bubuljičavo ali sad usled ovolikih muka i oslobađanja od roditeljske i psihijatrijske dogme više nije. Predaje kao asistent na faksu ili u srednjoj školi, đaci ga ili idolizuju ili mrze. Čude se što je ovaj čovek uopšte preživeo ispisivanje iz škole dva puta, pad sa osmog sprata, hiljadu puta ostavljanje od iste devojke, tuče dok je još bio goluždravo pilence u opasnom kvartu, drogiranje u srednjoj školi, i uz to vremenom postao mašina za ubijanje (u pojam) svih onih koji učenika koji ne slušaju. Ako počnu da ga mrze i da mu se rugaju, videće da može da bude gadan, kada ih natera da rade vežbe iako predaje ,,duhovni'' i ,,intelektualni'' predmet. Najčešće predaje fiziku, geografiju, latinski, srpski, francuski ili engleski. Kada ostari, ima sedu bradu, stomačić i liči na Deda Mraza. Ono mihajlovićevsko u njemu što želi da se bije sa drugima je malo potisnuto u drugi plan, ali zato su baklave i torte u prvom.

Jebem vam svima majku tip - Običan čovek, crne kose, lepog lica, tek došao u bratiju i osedeo za dva meseca. Postaje najomraženiji u muškom društvu, jer je down-to-earth, običan i bez ikakvih životnih problema, naizgled. Ima dve ćerke i ženu koje mora da izdržava, živi u selu blizu grada ili u predgrađu. Predaje najćešće matematiku u višim razredima osnovne škole ili na lokalnom privatnom fakultetu.

   

Odrasli ljudi

Djeca koja su ostala izgubljena između stranica traume, stvarnosti, očekivanja i emocija.

   

Zaguljivanje

Nepotrebno komplikovanje nečega što bi u suštini trebalo biti urađeno na jednostavan i brz način. Izbjegavanje pravog i udobnog puta do cilja i nalaženje alternative u opasnim i zaobilaznim stazicama.

- Pa šutni više, Bog te jebo, šta zaguljuješ u tom šesnaestercu po sata!!! De predriblaj i stativu ako možeš ikako, konjino argentinska!

   

Bludilište

Lečilište neoženjenih, teškooženjenih, bludujućih.

Crvena kuća
Most
Pumpa
Autoput
Motel

   

Što bi rek'o

Što bi rek'o / rekla / rekli...
Izraz koji prethodi citiranju misli neke znamenite ili nama znane osobe ili izreka, odnosno, narodna mudrost nekih naroda.

- Što bi rek'o moj otac, ,,Bolje je biti domazet u domazeta, nego samo domazet!''

- Što bi rek'o francuski kralj Luj XIV, ,,Država, to sam ja!''

   

Nesretan

Tip lika koji su svi nekada sretali u svom životu. Apsolutno izgubljen u vremenu i prostoru. Šta god da treba da uradi on zasere a da nije svestan da je zasrao. Prosto ne znate dal' da vam ga bude žao ili da ga izudarate.

-Aj' skoči ljubim te do prodavnice uzmi nam pivo i uzmi dve litre mleka, 'oće Dragica neku tortu da pravi.

... Vraća se sa pivom i bez mleka...

- Jel si zaboravio mleko?
-Ma nisam, nego nema mleko od dve litre.
-Jaoj majko al' si nesretan, nema veze otići ću sam.

   

Srbijo, njivo!

jedina moguća reakcija na gro pojava u našem društvu.

Stojan MC ima 50 miliona pregleda na pesmu

E Srbijo njivo

   

Pičkino sljepilo

Ili "pičije", nebitno. Sindrom koji se zna javiti kada se, posle dužeg perioda apstinencije (ili nevinosti prolongirane još dugo nakon famoznog 18-og rođendana), momak konačno dokopa svetog grala podno ženskog pupka. Tada, vjerovatno zbog kombinacije pretjeranog lučenja hormona sreće, nevjerice u toliki blagoslov i možda i straha da će nenadano ostati bez NJE, oboljeli prosto više ne vidi ništa drugo osim izvora svoje sreće. Staro društvo biva zaboravljeno na duže vrijeme, a jedini lijek je raskid.

- Šta se dešava sa Ožegom, prije pola sata projuri pored mene, ma ni "a" da mi kaže?! Ja viči za budalom, al ne vrijedi, ne čuje!
- Pa ti ne znaš?! Naš'o curu konačno, ja sam već kont'o da se pridružio incel komuni. Čim je tako žurio, ide da jebe.
- Ahaaa, pičkino sljepilo znači?! Neka, neka, nikad nije kasno.

   

Noge

Cena loše izvedenih zanatskih radova. Suprotno od ruke.

Je li kume, kolko ti je uzo za noge ovaj što ti gletovo?
Kakve bre noge?
Pa gle kakvi su prelazi, ko nogama da je radjeno hehe

   

,,Živeće ovaj narod"

Rečenica, koja se koristi na sarkastičan način, radi ismevanja našeg društva.

Osoba1:,,Ljudi se u prodavnicama guraju i tuku oko wc papira i piletine, užas!"
Osoba2:,,Ma živeće ovaj narod!"

   

Pljuvanje u kafu

Najniži mogući vid osvete za nanetu nepravdu ili šta je već po sredi. Pljuvanje, cedjenje truleksa i sundjera u kafu ili sok, sendvič (čuveni slučaj kuvarice koja se 2013. u BG ispišala u lonac supe), kopanje po šupku prstima kako bi se namazali rub šolje ili čaše, viljuška...Odvratni su, neljudski, potezi ispod svake granice časti i dostojanstva - ne stoga što gost sam po sebi pije fekalije već što i ne zna da to čini, čime je pobedonosni podsmeh konobara koji stoji kraj stola (i sija svojim fasadnim osmehom, dok u sebi kipti od zluradog zadovoljstva) sveden na nemoć i benignu jadnost.

Kao čovek koji je proveo deset godina po raznim kafanama i barovima, klubovima, restoranima, hotelima...Odgovorno tvrdim da zaposleni rade i gore stvari. Gosti neretko umeju da budu drski i neuljudni, prezahtevni i bezobrazni (nemogući na jedan od hiljadu načina) a ljudi, pogotovo ako mrze i sebe i posao koji rade - imaju kratak fitilj. Sem toga da se ponašaš kao čestit i pristojan čovek - nama načina da se od ovog zaštitiš. Sećam se čak primera jednog frajera koji se, svojevremeno, nakon što je satima čamio zavejan u mećavi kraj Feketića, ispišao po sopstvenim dlanovima u nameri da se rukuje sa predsednikom koji je došao da ga čupa iz snega. I uspelo mu je...

- Šta misliš, da li pljuju u kafu ovom Vučiću ili Konu?
- Ajoj.
- A kamere u šankovima i to?
- Veruj mi, uvek ima neki štek gde može da se obavi neopaženo.
- Brate, šta misliš čega se taj sve nagutao u zadnjih 8-9 godina?
- Čega nije. Garant mu sipaju neki domestos ili kiselinu, vidiš da je svakim danom sve ludji.

   

Ne hvataj se za pogrešnu stranu motorne testere

Izraz koji se koristi kada neko prilazi problemu na pogrešan način.