Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Jao bre Karolina Kostner! Nije mi palo na pamet da je ona italijanka.
Bravo, devojko, evo ruke!!! Svaka čast za širinu!
http://www.youtube.com/watch?v=IxAKFlpdcfc
Хвала, хвала! :)
Blagodarim :)
Kada je Rusija osvojila prvu titulu svetskih šampiona u košarci, protiv koga je igrala u finalu i u kojoj zemlji?
Русија никада није освојила титулу шампиона у кошарци.
Једино ако си мислила на СССР :)
Da l' svaki put moramo kroz ovo da prolazimo...
Kup evropskih šampiona = Liga šampiona
SSSR = Rusija
Neke stvari se podrazumevaju, a ovo je između ostalog kviz, na vama je da ubodete vremensku odrednicu...
Онда негдје 1970 против Југославије у Бразилу?
1970. smo mi valjda osvojili...to je prvo svetsko, oni su čini mi se 1974. ajd nek bude u Brazilu.
Онда можда 1964, Југославија, Бразил?
Nije 1964, nija 1970.
Da, protiv Jugoslavije
Nije u Brazilu.
Tip, neparna je bila godina.
Што каже мој професор историје истина је у средини :)
Да није 1967? Чиле?
1973. Venecuela
jeste 1967.
Nije Čile, nije Brazil, ali si blizu :)
Dobar i kontinent i komšiluk :)
Ne grofe.
onda Urugvaj jebo ga ti :)
Jeste Urugvaj, ali pošto je pitanje bilo
A ak bars je uboo i 1967. i to da su igrali protiv Jugoslavije,
njemu prepuštam štafetu :)
ma nema veze...ajd ak bars, daj neko pitanje, mnogo se smaram :)
Izgleda da je otišao čovek.
Pucaj Grofe.
Ja li? :)
evo: Koji trener/menadžer/selektor je prvi izveo na utakmicu fudbalere u formaciji bez krila?
Krila su naime do 60ih i 70ih bila najkorisnija pozicija u timu, pa su svi timovi igrali u formaciji 2(libero)-3(centarhalfovi)-5(napad: krila, centarfori i desetka).
Vujadin Boškov. :)
ahahahaha, ne...mada on je pravi Metuzalem...btw nije čovek iz bivše SFRJ, mada smo se mi naslušali priča kako je Čajkovski izmislio Bajern, Bekenbauera, a Muslin izmislio Zidana :)