Спортски квиз

1. A KOJI SPORT JE U PITANJU ILI JE TO NA NAMA DA POGODIMO?

2. Pa ono, nije fora da odma' kažem sport. To će biti poslednji hint.

3. Da nije neki auto-moto sport?

4. Jea. :) Bila je osma u svetu.

5. Mislim, jea za TD. :) Nastavi.

6. Sport kojim se bavila ne otkrivamo, ko vas šiša. :)

Hazena je sport popularan u Češkoj, nalik jednom drugom sportu ali sa većim terenom i više igrača. Kom sportu je nalik?

7. Odbojci?

offtopik, rispekt za Zuzu Polgar!

8. Nije odbojka.

Oftopik, Žuža i Judit su zapravo sestre. ;)

9. Ja ovo znam. Hehe. Tulume, bez gugla :) Ej, odgovor je: Veliki rukomet.

Valjda...

10. Grofeee daj pitanje :)

11. Ja zaboravio. Omeo sam se nešto.

Ali kad si već toliko zaiskala...

Kog fudbalera su zvali Crno čudo?

12. Poznato mi je to nešto, ali ne sum sigurna...
    El Urugvajac?

13. Nema šanse da se setim kako se zove, znam da je Urugvajac, znam i kako izgleda čovek, čitala sam neki tekstić, ali ne znam kako se zove... ajde neko nek se seti.

14. Urugvaj je uostalom veoma fascinantna i napredna zemlja.
    Pre SAD su imali osmočasovni radni dan, pre skoro svih su njihove žene glasale, hranili su Evropu u Drugom svetskom ratu, danas kod njih svako dete u državnim školama ima neograničen pristup internetu i valjda jedini imaju u Ustavu zagarantovano pravo na vodu. Uostalom poštuju Kopenhaški sporazum o onoj ekologiji iako je on i puko.

Vezano za ovo pitanje, što se iz samog nadimka vidi je da su prvi imali crnce u svojim reprezentacijama (sa izuzetkom ametara Škota i prvog crnog pro igrača Engleza još u devetnaestom veku). Prvi crnac koji je igro za urugvajski nacionalni tim je bio poreklom Brazilac Isabelinjo Gradin (1915. godine) u vreme kad su u Brazilu crni igrači morali da puderom bele svoju kožu da bi mogli da igraju u nekim nižim ligama.

Ovaj čovek o kome govorim je dobio svoj nadimak na Olimpijadi 1924. godine kada su Urugvajci naprosto rasturili sve evropske selekcije i osvojili zlato koji oni smatraju prvom svetskom titulom. Već drugo zlato je bilo 1928. a onda je MOK izbacio pro igrače sa Olimpijade i FIFA je konačno organizovala Svetsko zna se već gde i ko je ovojio svoju treću titulu prvaka sveta. Opet je Crno čudo bio glavni igrač. Igrao je na pozicijama libera, desnog halfa i šta ti sve ne. Inače svirao je klavir, violinu i bio težak alkoholičar. Od alkohola je i umro 50ih godina.

ČRČ ja mislim da si dovoljno odgovorila, pa ukucaj u gugl samo Black Marvel i dobićeš odgovor :)

15. Jaooo fala na privatanju odgovora i fala na ovako iscrpnim podacima :))

Jedne godine po završetku 4 skakaonice u generalnom plasmanu dva skakača su imala identičan broj bodova na vodećoj poziji, proglašena je dupla pobeda. Kada je to bilo i koji su to skakači?

16. Jaooo fala na privatanju odgovora i fala na ovako iscrpnim podacima :))

Nema na čemu. Inače, dugujem ime ljudima Black Marvel je u stvari Jose Andrade.

Jedne godine po završetku 4 skakaonice u generalnom plasmanu dva skakača su imala identičan broj bodova na vodećoj poziji, proglašena je dupla pobeda. Kada je to bilo i koji su to skakači?

Jane Ahonen i Adam Mališ :) valjda se tako zovu :)

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.