Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Ne, nisu ista govna. Ali ta tvoja moralna relativizacija (ma, svi su oni govna) je sasvim očekivana kao posledica konstantnog medijskog zatupljivanja koje se sprovodi nad gradjanima ove zemlje. Nisu Rusi podržali Hrvate kad su proterali četvrt miliona svojih (sic!) gradjana, a u isto vreme načinili novu mafijašku državu, crnu rupu za transport belog roblja, droge iz Avganistana i oružja iz Azije za svoju bazu pod maskom ljuCkih prava. Nisu Rusi stajali i gledali 2004. dok je albanska "mladost" uništavala svaki trag viševekovne civilizacije na "svojoj" zemlji. Nije isto govno čovek koji počini ubistvo sa predumišljajem i onaj koji to ne učini.
I umalo da zaboravim...
Ono što me plaši je što svaki dan vidim sve više klinaca kao ti, što su mamac progutali i sada žvaću sa sve udicom u ustima. I u glavi mi odzvanjaju one tri floskule Okeanije:
War is Peace
Freedom is Slavery
Ignorance is Strength
rusi su licemerna govna a amerikanci su korektna govna.
Butino,misli šta god hoćeš.Po tvom rezonovanju ispada da si ti u pravu, a da ako neko misli drugačije,njemu je ispran mozak.Imam 21. godinu,što teško spada u kategoriju klinca,no misli šta god hoćeš,imaš pravo na to.Mani se orvelovskih citata.
Jbg, nisi ti kriv što tako misliš. Kao što rekoh, medijsko zatupljivanje.
Nije medijsko zatupljivanje,sam formiram sopstveno mišljenje.
Još tužnije.
Ovako bi barem imao opravdanje za svoju...plitkoumnost.
Од Нато пакта реално немамо никакву корист то је чињеница. Ковач ај наведи шта добијамо уласком у нато?
Butino,u čemu je tvoj problem?Zašto je tako teško prihvatiti da neko razmišlja drugačije od tebe?Ja nisam vređao tvoju inteligenciju,pa nemoj ni ti moju.
Andonove,ne vredi da se raspravljam očigledno tako da si u pravu,šta da ti kažem.
Ulaskom u NATO puno smo blize EU, ulaskom u NATO sticemo kao drzava neka nova prava ali i obaveze, otvaraju se vrata monetarnih fondova tako da mozemo jos vise da se zaduzimo i zaglibimo, znaci ko udje kajace se, ko ne udje kajace se....
Po čemu misliš da si drugačiji? Ima stotine takvih što misle kao ti. I biće ih još više. Opet, kažem ti, to je posledica medijskog zatupljivanja, tzv.numbing-a. Nisi ti kriv, siguran sam da si pametan dečko.
Drugačiji od tebe,na to sam mislio.Nemam ja očigledno šta da raspravljam sa tobom kad si "narrowminded".
А за кој ће ми еу? И пре њих се живело.еу пропада и служи само за маркетинг марионетске власти и има да се распадне у крвавијем рату него Југославија.Земља са највишим стандардом у јевропи није у еу.има само да нам уведу кодекс алиментаријус,да нам забране ракију и да нам дувају азот у гуме и прозоре и флуор у здраву воду.не требају ми за никад!
Hvala na prosvetljenju obojici.
Ma koga boli kurac da tebe prosvetljuje. Važno je samo ti pokazati mehanizam kojim su se kontrolisali gradjani nakon nekog velikog sranja kao što je bilo bombardovanje, a to je da ih zatupljuješ informacijama generalno (tzv. zatrpavanje, nataša i dača, novak i kuče, rusi, kinezi, itd.), kao i neproverenim i poluinformacijama i teorijama zavere u cilju averzije od njihovog sećanja na neki bolni dogadjaj (recimo, bombardovanje).
Ko je od vas boravio duze od mesec dana u EU?
Tri godine.
Kultura na nivou,nema šta.Nemoj se ponašati kao da si popio svu pamet ovog sveta,života ti.
Priznajem, sinak, sjebe ti percepciju kad ti poginu ljudi koje voliš od strane drugih ljudi koje ne znaš. I te druge koje ne znaš počneš da mrziš, što nije pravedno, naravno. Nisu oni krivi, naredjeno im je. I njima su verovatno nekog ubili. Kurac-palac, u totalu. Ali nemoj pišati mrtvima na grobove. Nisu to zaslužili.
Ne u NATO!