Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Mislim da radi Mozzart 9-17..
Ali nisam siguran!
Imas na nba.com tab standings tu je procentualno (kolona PCT) prikazana uspesnost ili "winning rate",kako oni kazu,svakog tima ponaosob. PCT se mnoze sa 100 kako bi se dobio ceo broj. Zatim se od PCT (celog broja) tima favorita oduzme PCT "underdoga" iliti slabijeg tima. Ta razlika se podeli sa 20,tada se dobije grubi hendikep,ukoliko favorit igra kod kuce dodaje se 3,ukoliko igra na strani kao sto je bio slucaj sa OKC veceras oduzima se 3. Onda se od dobijenog broja oduzme hendikep koji kladionica nudi i ukoliko je razlika veca od 10,utakmica se moze odigrati.
Primer Toronto-Oklahoma od malopre :
Toronto 0.353x100=353, Oklahoma 0.788x100=788
(788-353)/20=21,75
Posto je Oklahoma favorit na strani ide 21,75-3=18,75
Mozzart nudi hendikep u korist Oklahome od 6,5 poena.
18,75-6,5=12,25 sto je vece od 10. I to je potvrda za igru. Oklahoma je probila malopre hendikep i dobila 12 razlike. To je to :)
Deranje, pvt :)
sale sebičnjak, samo za sebe pita. ua snajepru ua zajcevu ubiše te švabe
Ma samo da vidim da li sam shvatio, a necu da se ispalim javno!
ma zajebavam :D
mwax
Derac, ja ne kontam nista jebote...a igram nba ko lud, sad cu da overim taj link...
EDIT: Gazimudo, strasno...poserem im se na klupu i sve...
Zasto delis sa 20?
Pogledaj primer sto sam napisao trebalo bi da ti bude jasnije,tamo ces se jos vise zbuniti.
Ovde su vam povrede http://www.cbssports.com/nba/injuries kad nema kljucnih igraca ne igras
Ovde statistike http://www.basketball-reference.com/ s oprostenjem.
ma jok, ja povrede pratim na donbest.com jel bolji taj sajt od donbesta?
U sustini ti je isto...
A sta ako slabiji tim ima veci PCT?
moracu da procitam ovo sa linka par puta...bas je komplikovano...
Ne moze da ima slabiji PCT nikako,moze da ima samo korigovanja u kvotama ako im recimo ne igraju neki kljucni igraci. Al opet treba biti rezervisan prema svemu sto se tice tipovanja,ovo moze da sluzi kao dodatak kojim ces prognozirati ishod,na osnovu jos nekih stavki.
Aj napisite sta treba da se radi za nas smrtnike.
EDIT: Mislim na ovo oko NBA
Oklahoma -6,5@1,85 uisla
Miami 14,5@1,85 uisao :)
I je l bolelo?
Smesno je jer ovo zapravo implicira na Kurcinu.
Kurčina nije vlastita imenica, slobodno piši malim slovom.