Prijava

Verujem da ako mi se ujutru čim ustanem desi neko sranje, dok se umivam, pišam, perem zube, ceo dan će mi biti malerozan.

E, a sad ozbiljno, mislim da je svaki čovek jedno opsesivno kompulzivno biće u manjoj ili većoj meri, ali da sam odlučuje kako će da dozira to svoje ludilo.

Мислиш да је опсесивно компулсиван? :)

Ја кад сам кренуо у средњу сазнам да је лоша срећа ако згазиш на шахту, као пита те професор тај дан, сто посто. Из зајебанције скочим 3 пута на шахту, из најјаче, да докажем да су то глупости. Тај дан у школи добијем 2 из енглеског (никад у животу испод 4+, ни прије, а ни послије тога), смањи ми јебено ликовно на 3 и из биологије да тачку за један. Од тад има 7 година, а ја шахтове више не газим.

Имао сам и трип, исто кроз средњу, да одрађујем неке ствари тачним редом и трипујем да ће нешто лоше да се деси ако не одрадим тако. Типа, носио сам некакве траке за косу, наруквице и један прстен на руци, имао неки ланац, немам појма, трзалица, ваучер и трзалица направљена од ваучера. У главном, било је 9 ствари које сам ја стављао на руке, врат и џепове и свака је имала свој редосљед при стављању и обрнуто при скидању (ако сам нешто стављао прво, поседње сам скидао и обратно). Због тога сам знао да се враћам са пола пута до школе, каснио на часове и слично. На сву срећу, овај "обичај" сам напустио, и успорио (ако ништа друго) развој ОКП-а код мене.

Никад не пролазим између двије бандере или два дрвета, а ако баш морам, држим пикове. Не газим линије на тротоару, исто због неке бесмислице из дјетињства.

Ja ne prolazim između bandere i ograde ili zida, svejedno. TO nikako. Jednom taksista hteo da me udari zbog toga, bio je uzak trotoar. Meni nekako to dođe više kao navika, a ne kako opsesija.
Čim mi padne tiket smatram da sam pao ne pratim utakmice više. Ali svako ko makar kao ja ide u kladionicu vikendom i kad se igra LŠ je pomalo sujeveran.

Sujeverje je društveni parazit; a možda je i samo stereotip. o_O

Samo se trudim da ne srećem jednog baksuza, jer kad god se to desi, tera me maler ceo dan. U horoskop ne verujem kad piše nešto lepo, a kad piše nešto loše, čvrsto sam uverena da je tačno.

Ja sam malo sujevjeran. Kad sam pao prvi kolokvijum na faksu, imao sam crvenu majicu, i godinu dana nisam nosio ništa crveno na faks, kada bih polagao kolokvijum ili ispit, čak ni hemijsku olovku, cvene boje. Poslije sam prestao sa tim.
Ne volim kad mi mačka pređe preko puta, ali ne vraćam se nazad, jer ne valja ni to.
Što se tiče kladionice, tu sam nekad sujevjeran, kad mi dođe. Nekad ne diram tiket dok traju utakmice, ili ga uopšte ne nosim sa sobom. Ako previše gledam u njega, omašiću ga.
I da, glavno, kad me svrbi desni dlan, izgubiću pare, a kad me svrbi lijevi, dobiću keš. Češće me zasvrbi lijevi :))

ја нисам нимало сујеверан, сујеверје је измишљено да би глупи људи били још глупљи...

Ti to sad kažeš da sam ja glup i da sam još malo gluplji, dug jezik imaš...

Ok je da dete preskace sahtove i da se okrece oko svoje ose kad mu macka predje put, ali kad to radi neko odrastao to jednostavno pokazuje njegovu inteligenciju.

jednostavno pokazuje njegovu inteligenciju.

Ето... нисам једини који ммисли овако

Haze

Ok je da dete preskace sahtove i da se okrece oko svoje ose kad mu macka predje put, ali kad to radi neko odrastao to jednostavno pokazuje njegovu inteligenciju.

Осјећам се мало прозваним због овога за шахтове, па да ти одговорим. Код неких људи се неконтролисано развије навика да раде и понављају неке ствари кад приме одређени сигнал из спољашње средине. Све то има неку потпору у ранијем животу и не дешава се без разлога, тако да је бесмислица доводити ове, углавном лоше, навике у везу са интелигенцијом.
У осталом, никад нисте чули за ОКП? Поремећај, који опет нема везе са интелигенцијом, али не дозвољава особи нормално понашање док не испуни свој "ритуал". Код некога је то баш изражено, код некога се огледа у прескакању шахте, обилажењу ствари са једне стране, непроласку између два дрвета, бандере,... (лупам, али схватате поенту)
И мислим да у неком благом сујевјерју нема ништа лоше јер те колико толико држи на опрезу, док је свакако погубна ствар потпуно пасти под његов утицај. Само мислим да нема потребе вријеђати нечију интелигенцију.

Naravno da nisam zeleo da imenijum bilo koga, jer je sujeverje isuvise rasireno i sta god rekao govorim uopsteno. Ja to shvatam kao individualnu slabost, zar nije slabost kad radite nesto sto ne zelite iz glupih pobuda, tj. kad ne mozete da kontrolisete sami sebe. Ja licno smatram svaki vid sujeverja gluposcu cije srazmere valja pokazati drugima, stoga sam uvek radio bas ono sto su mi govorili da ce prouzrokovati nesrecu ili negativne posledice po mene. Redovno prolazim izmedju dva stuba na autobuskoj i ako bih dobio losu ocenu to bi pripisao nedovoljnoj angazovanosti, a ne nadprirodnoj sili...

Stvar je u strahu. Onaj čovek koji se ničega ne boji nije sujeveran. A to je moguće. Ne bojati se.

Није. Ја сам пуна страхова, а нисам ич сујеверна. Штавише, пиздим од обичаја, устаљених сујеверних фраза и радњи. А поготово кад урадим нешто обрнуто него што је обичај, па ми се неко прокења. Једино што радим, да ме баш кочи и трипује је што не могу да спавам леђима окренутим ка соби. Увек их окрећем ка зиду, али не из сујеверја, него из страха тоталног да ће ми доћи неки гадни леш с леђа :) Једном сам ненамерно доживела астралну пројекцију и астрална раван је зајебана по томе што можеш проживети најдубље страхове. И ја сам видела себе с плафона собе како спавам у том положају, а с леђа ми пришла нека црна утвара, девојчица (моја најгора ноћна мора), и држи ме за мишицу. Што је најгоре, кад сам се успаничила (тад испадаш из астралне равни аутоматски) пробудила сам се у том положају, са неким притиском ту где ме држала. Једно време ми је стојао кревет на средини собе, па сам спавала нормално, како ми дође, али некад баш кад ме ухвати паника, успевала сам да заспим у положају мумије :))

У сваком случају, могли бисмо да раскринкавамо те општеприхваћене сујеврене обичаје. Сви они имају своју неку логику. На пример - немој певати за столом док једеш, биће ти супружник луд - вероватно су триповале бабе да је то врло некултурно и делује луцидно, па је луд и човек који би се венчао с таквом особом. Немој седети на ћошку стола, неш се оженити - реално, то је за мушкарце опасно, јер могу да се насаде на ногару, па је исто повезано са женидбом и потмоством :) Немој зевати док једеш и протезати се - то је исто врло некултурно због пуних уста, а и вероватно се контало да напрезање и протезање тела није добро непосредно после преждеравања. Немој газити по шахтама - скроз логично, јер можеш упасти у исту не знајући да је отворена. Црне мачке - ово сам читала, не мог тачно да се сетим, али има неке везе с морнарима и њиховим триповима. Не пролази испод мердевина - јер исте можеш да закачиш и да ти рокну на главу. Пери руке после гробља - јер је то једноставно непоходно после блиских сусрета са лешевима и којекаквим заразама.

Милице, јбт!
Живиш у страху.
Шалим се, и ја сам имао нешто слично. Само није била девојчица, него старија жена у црном, са марамом на глави. Често сам је сањао кад сам био млађи како је видим у јебеном огледалу, окренем се и она стварно ту, гледа ме избуљеним очима.

Ljudi, postoje lekovi i razni tretmani za te stvari. Ne gubite vreme.

Ljudi, postoje lekovi i razni tretmani za te stvari. Ne gubite vreme.

Јао, ево га овај.
Да нећеш и психијатра да нам препоручиш? :)

На пример - немој певати за столом док једеш, биће ти супружник луд - вероватно су триповале бабе да је то врло некултурно и делује луцидно, па је луд и човек који би се венчао с таквом особом.

Jel misliš na ovo http://vukajlija.com/pevanje-u-toku-jela/183686 :)
Ovo za astralnu projekciju prvi put cujem da se nekom to desilo jel se zajebavaš?
Nisam sujeveran i ne verujem u svakava sranja crne mačke i te gluposti