Prijava

Какав вам је став по овом питању?

Позната је ствар да ће људи набављати проститутке и дрогу без обзира на чињеницу да је то нелегално, дакле, окрени - обрни, проституција и наркоманија ће увек постојати (као што одвајкада и постоје), те не знам колико има смисла борити се против тога.

Људи који се баве тиме троше огромне паре на заташкавања и подмићивање полиције, па држава од тога има само штету. Моје мишљење је да треба све то легализовати, па ће се те исте паре у виду пореза слити у државни буџет. Да не помињем што ће проститутке, као у суседној Мађарској, имати плаћено здравствено, социјално, редовне прегледе итд.

Значи, платиш фелацио, добијеш фискални рачун и допринео си да неко има сигурнију пензију или дечји додатак.

Што се тиче наркоманије, била би легализована у потпуности у мом сценарију, свако пунолетан би могао да купи било коју врсту дроге, једино бих забранио конзумирање на јавним местима, ипак је лоше по безбедност.

Apsolutno ne legalizaciji.Sve ih treba pohapsiti!

За проституцију - океј, мада је ту проблем са моралом, али ко воли - нека изволи.

За лаке дроге - океј.

Али зашто легализовати тешке дроге?

Apsolutno ne legalizaciji.Sve ih treba pohapsiti!

АЛи то је немогуће. Само ће држава трошити новац на хапшења, а никад неће моћи да искорени то.

Али зашто легализовати тешке дроге?

Кажем, окрени-обрни, људи купују тешке дроге, па купују. Ко хоће да се дрогира, наћи ће дилера, а проценат наркомана не би порастао кад би дошло до легализације. Боље неки динар од тога да ућари држава.

Zasto uopste legalizovati lake droge?
Ajd' dobro, prostitucija, mada se tako sire razne bolestine.Ali droge???

Psihologija je neumoljiva: čovek uvek teži zabranjenim stvarima, a dozvoljene stvari ga vremenom smore. Holandski princip - legalizacija svih droga doprinela je ogromnom smanjenju trgovine na crno, pare se slivaju u državnu kasu, a čak se i broj zavisnika već posle tri godine drastično SMANJIO. Sad nešto slično rade u Češkoj (heroin se kupuje u apoteci).

Za prostituciju bi ista priča trebalo da bude. Omogućiti normalne uslove, zdravlje i higijena na prvom mestu, država opet dobije pristojnu lovu od poreza, makroi i kamenjarke se sklone sa ulice, mušterije zadovoljne.

Pametna država od svega može da napravi korist, dok budale sve brane i onda troše novac na suzbijanje toga, a koristi nigde.

Ajd' dobro, prostitucija, mada se tako sire razne bolestine.

Ниси у праву. Болести се више шире кад је нелегална проституција, јер нико не контролише здравље проститутки. Кад би било легално, имале би обавезне прегледе. У неким земљама је тако - не можеш да добијеш лиценцу ако не прођеш преглед.

Ma legalizuj sve, pa ko voli- nek izvoli...

Pametna država od svega može da napravi korist, dok budale sve brane i onda troše novac na suzbijanje toga, a koristi nigde.

Управо то.

Neke od lakih droga su oduvek bile legalne, pa i danas su:
alkohol, duvan, koka kola...
A nema smisla raspravljati o tome da li teške droge dovode do psihofizičkih poremećaja, koji su pretnja ne samo pojednincu, već i čitavom društvu!
Prostitucija kao najstariji zanat je oduvek bila legalizovana:
Država jebe nas, a mi joj za to dajemo pare...

Када је легализација проституције у питању, једино што њу кочи јесу моралне норме и таква срања. То узрокује корупцију и чињеницу да курве, услед мањка здравственог осигурања, добијају епитет "распале". Из угла државе - лепо легализујеш и збринуо си делић популације, а истовремено обезбедио себио леп профит од туђег јебања. Уместо што им је макро тамо неки надркани баја који их малтретира на дневној бази и лупа јуначку провизију, сада си ти тај који их штити (уз разумну надокнаду) и обезбеђује им све бенефиције које иде уз легалног поданика државе.

Легализацију наркоманије ("ужи" смисао речи - без кафе, дувана, итд.) кочи необразованост популације и лицемерје. Чињеница је да је алкохол одговоран за милион пута више срања него што ће дроге икада бити, али исти је ушао у свакодневне световне и духовне ритуале, и једно око се затвара на његове негативне последице. Већина наркотика, са друге стране, незаслужено је обавијена пропагандним лажима (ЛСД мења структуру хромозома, од ексера експлодира срце, трава изазива Алцхајмера). Све ово је научно побијено (не мислим на она научна истраживања која се објављују у Блиц Жени, већ конкретна) и прецизно се може одредити ефекат који ће одређена дрога (изузетак халуциногени) имати на одређеног субјекта, уколико би била произведена у контролисаним условима. Зато - легализујеш, изделиш лиценце за производњу, подигнеш мало цене, све контролишеш. Део профита иде теби, део произвођачу, задовољство кориснику.

Uputi me molim te na istraživanja o (ne)štetnosti opijata!

Умерено уживање није штетно, не причам о хроничном. Теби ниш неће бити ако једном месечно шибаш нпр. спид. Тело све то лепо метаболише, исцрпиш се за једно вече, али си после кул.

Такође, ја сам се осврнуо на невероватне тврдње о штетности наркотика, не на оне реалне (које нису толико страшне).

Legalizovanje prostitucije je mnogo korisna stvar.

Умерено уживање није штетно, не причам о хроничном. Теби ниш неће бити ако једном месечно шибаш нпр. спид. Тело све то лепо метаболише, исцрпиш се за једно вече, али си после кул.

Тачно. И храна је штетна у великим количинама. И секс. И спорт. И многе здраве ствари.

De Dzimi ne seri! De seks da bude stetan?

"Умерено уживање није штетно, не причам о хроничном. Теби ниш неће бити ако једном месечно шибаш нпр. спид. Тело све то лепо метаболише, исцрпиш се за једно вече, али си после кул." - ovo je takva glupost. Sibnes spid jednom bude ti do jaja....posle 3 dana sibnes spid ponovo bude ti do jaja, posle 2 dana sibnes spid bude ti do jaja, sutradan nemas spida sranje ti je, kupis spid do jaja....spid prestane da radi, daj nesto drugo. Fizicka zavisnost je smesna u poredjenju sa psihickom. I ja sam pre mislio sta ganja, od toga se ne postaje zavistan, kurac moj se ne postaje. Mrzim drogu iz dna duse jer mislim da je za budale. :D

De Dzimi ne seri! De seks da bude stetan?

Ако претераш... Повреде, јбг. :)

Pre par godina bilo u novinama kako je jedan tip riknuo na medenom mesecu, jer je za 7 dana svršio preko 40 puta. :)

''Умерено уживање није штетно, не причам о хроничном. Теби ниш неће бити ако једном месечно шибаш нпр. спид. Тело све то лепо метаболише, исцрпиш се за једно вече, али си после кул.''
Grešiš sinak! Mnogo grešiš! Po sam organizam je mnogo zdravije da budeš hroničan uživalac (ili uživaoc, jeßem li ga), nego li povremeni. Ništa nije gore za organizam, nego kada ka najednom nakljukaš alkoholom, nikotinom i drogama, pa siroma' ne zna 'de će!
Dok se kod hronične upotrebe, organizam prilagodi novonastalim uslovima, i uspe da se od štetnih dejstava izvuče sa što manje štete, u povremenoj upotrebi, taman se razbistri i povrati, a ti ga opet sjeßeš. Tragedija, kažem ti!

PS. 'Ej a kako citirate nekoga, da bude tako lepo u zamračenom polju?

ovo je takva glupost. Sibnes spid jednom bude ti do jaja....posle 3 dana sibnes spid ponovo bude ti do jaja, posle 2 dana sibnes spid bude ti do jaja, sutradan nemas spida sranje ti je, kupis spid do jaja....spid prestane da radi, daj nesto drugo. Fizicka zavisnost je smesna u poredjenju sa psihickom. I ja sam pre mislio sta ganja, od toga se ne postaje zavistan, kurac moj se ne postaje. Mrzim drogu iz dna duse jer mislim da je za budale. :D

Уффф... По твојој теорији, ја сам пајдоман већ годинама.
Осећам да је код тебе овакав сценарио : напијеш се ко будалетина, немаш појма шта радиш, и онда сутрадан у паркићу испред зграде причаш ортацима како си исповраћао бога оца и како си тотално луд. Да ли мислиш да човек који може себе да доведе у такво стање (не мораш то ти да будеш) може да суди о људима који упражњавају нешто што има неупоредиво блажи ефекат?