Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“
Danas · 06. Novembar 2008.
Bolesti.
Не излази човек из љубимца. хД
То је једино чега људи стварно и треба да се плаше.
U stvari, to je kamufliran strah od smrti, ali i strah od osećaja bespomoćnosti, da zavisiš od drugog, etc.
Ja bih danonoćno mogla drugima "da se nađem", pomažem, negujem, ali kad meni nije dobro-bež' od mene, odvratan sam bolesnik ili pacijent.
Мислим да то није камуфлиран страх од смрти, већ од бола, и тога да си беспомоћан што ти кажеш.
Болест је најгора ствар која човека може да задеси. Само ретко ко има прилику да то види и схвати из прве руке.
ijekavice.
Enemi, daleko bilo od svakog da ima priliku i shvati to-bolje neka se ljudi plaše bezazlenijih stvari, meni to opisuje prilično zdravu ličnost (u psihološkom pogledu). Svako ima neki strah i to je ok, jer je normalno biti na oprezu u određenoj dozi. Ako to počne da koči normalan život, onda je već problem. Npr-ja sam imala užasan strah od visine (i sad mi nije baš prijatno). Ali, kad mi se rodilo dete, poraslo malo-hoće na one vrteške ogromne -čudo neko. I ja-šta ću- sednem s njim, pobelela, mokra od znoja, ali je taj neki primalni, materinski nagon pobediJo i ja izdržala taj ludački strah. Odvozali se i sad mogu da se "nosim" sa tim. Luna park me izlečio, lolo
Ali bolest-daleko bilo od svih.
Наравно, слажем се потпуно. Само сам констатовао да људи не схватају. х)
Па се онда често запусте, не воде рачуна и схвате кад је већ касно.
I kako ja sad da osobu do koje mi je stalo namolim da prestane da duvani??
Па у зависности колико ти је битно да се тога реши, постоје начини за мољење. х))
Разни су. :Р
Ne vredi. :))
Прибегни екстремним методама - застрашивање! хД
Insekata i ogromnih stvari i to ne relativno velikih u odnosu na istu prosječnu stvar (kao ogroman kurac npr.) nego nekih stvarno džinovskih stvari u odnosu na čovjeka. Ne gledam uvis kad sam ispod zgrade sa preko 15 spratova na primjer.
Insekti su međutim daleko nepoželjniji. Dobijam napade panike kad ih vidim. Mislim da bih se onesvjestio da mi se na više od pola metra primakne skakavac ili onaj veliki noćni leptir. Inače u mom naselju imamo nekog pauka ogromnog što ga sa 20 metara možeš uočiti. Malo manji od tarantule ali ozbiljno (samo što su mu noge dosta tanje).
Eeee, vidiš, toga se nisam setila! Ja sve lepo, na finjaka, na brižnjaka..ovo ima da probam! :)
Zahvaljujem, Enemi. :)
Kad smo kod toga, blejim ja kod dede nesto, pricam sa rodjakom i mamom i njih dve okrenute prema meni. I mama mi kaze : "Pa Mito, pogledaj iza sebe." I ja pogledam, kad ono neki kurcev skakavac, pola metra, vrisnuo ko zena i skocio. Posle su mi se smejali, ali sam temeljno objasnio mami kako da reaguje kad vidi insekta blizu mene.
Бојим се бомбе смештене у инсталацији људске главе на корњачи. Ево пример:
http://www.youtube.com/watch?v=iypBTQYnJi4
Vidi ga Deni Treho, fura kornjacu.
neshvaćenosti.....
несврстаних
Лептири. Јебо их враг, одвратно су лелујави и несразмерно велике површине у односу на масу, још ови домаћи су сиви ко курац, а ни гусеница није неки канон лепоте. Лете, не гледају где иду и плаше ме. А нисам страшљив, скакао сам са петице на Олимпу на ноге.
plasim se vukova i besnih pasa
plase me agresivne zenke
plasim se podrske sirokih masa
nekad se plasim sopstvene senke
plasim se dobosa plasim se trube
plasim se zemlje sto se vrti
plasim se vatrenih rodoljuba
plasim se bolesti, plasim se smrti
a ja sam zeleo da budem hrabar....