КОКА-КОЛА - Друштвени паразит или можда само стереотип?

  1. Elem, moram i ja nešto da podelim sa vama. Pre jedno godinu dana, kad sam bio kod zubarke da me pregleda, ja je pitao šta je ono belo na zubima što se stvori, ja prvo mislio kamenac, kad ono međutim. Kaže ona meni da je to od koka kole jer ona sadrži sastojak koji se koristi i u plombama, pa se ponaša isto kao i plomba, zalepljuje se za zub i teško se skida. Kaže da kad god hoću da pijem koka kolu, ili da popijem koliko mi se pije, ili celu čak jer bolje nego da je cirkaš čašu po čašu na svakih sat vremena. Poštovao sam to nekih 3-4 meseca, ustvari tad je nisam ni pio, i hteo da dokažem roditeljima da mogu i bez tog američkog govna. Sad je jedino pijem na nekim skupovima (Nova godina, 1.maj itd) i uz neki roštilj.

  2. Nisam imao blage veze da je ova vrsta narkomanije toliko prisutna kod nas. Kao, navukao sam se skinuo, sad samo cepam mineralnu ... pijem ali to nije štetno ... jeste štetno je ... znam lika koji se osušio... naučnici su dokazali... uzimam samo u posebnim prilikama... popijem poneku u društvu i slična sranja. Ima li možda nešto u toj kokakoli na šta se navlači?

  3. Pio sam je češće kao klinac mada ne u nekim abnormalnim količinama. Gazirano inače slabo konzumiram osim ponekad Švepsa (tonik naročito), a mogu i Koktu nekad da popijem.
    Nisam doktor pa ne mogu da tvrdim da li je dobra ili loša, mogu samo da navedem dva primera ljudi oko mene. Kolega na bivšem poslu je pio kocu kao nenormalan i jetra mu je potpuno stradala. Ja sam prestao u međuvremenu da radim u toj firmi, pa nikad nisam saznao da li čovek uopšte uspeo da se oporavi mada sam čak čuo i da je čovek preminuo (iako ovu informaciju nisam uzeo za ozbiljno jer izvori nisu baš bili pouzdani).
    Drugi primer je moje buduće (nadam se lolo) gospodže koja obožava koka kolu, ali je preterivala i uspela da sjebe želudac, pa je dugo koristila i neke lekove. Sada je popije povremeno čisto da je želja mine, pošto je konačno ozbiljno shvatila ono što joj je lekar rekao.

  4. Ima li možda nešto u toj kokakoli na šta se navlači?

    Možeš da se navučeš na oba dijela. Ako se navučeš na kolu, nije strašno. Jebeno je ako se navučeš na prvi dio složenice. ;) Inače, u vrelim danima najbolja je babina šokata. :reklamni osmjeh:

  5. Ako hoćeš da propadneš, udri po alkoholu i drogama, to bar ima neki rad, a ovo samo ima ukus, ako i njega ima, i peckanje po jeziku i grlu. Bem ti takav rad.

  6. @Valdemar neka kombinacija

    Ma idi, to su neke omladinske mode, ja sam tradicionalista.

  7. Pio sam kolu po 2 litra dnevno. Dve godine, nekad popijem 2.5 litra (pola u školi, 2 litra kući za kompom, što je na početku spominjao CMarko, nekad 1.5, ali u proseku 2 litra), i upoznao sam dvojicu likova, dobri drugari koji su radili isto što i ja, samo ranije. Jedan ima visok pritisak i problema sa bubrezima, a drugi ima problema sa jetrom. Ovaj drugi je kao klinac bio na pregledu kod doktora, pre par godina to bilo, i doktor mislio da je ovaj alkoholičar. Od tad retko pijem kolu, kupim ovaj negazirani ako mi se pije, možda popijem 0.5 litara Kole mesečno, ako me neko nagovori, retko se sam setim. Mnogo sam manje nadut, jer se sav napumpam od kole, kako i ne bih kad popijem toliko, a i meni se dešavalo da mahinalno kupujem kolu, sama ruka leti ka rafu. Čak i ortak, kod kojeg sam ranije imao običaj da ponesem flajku kole kad dolazim, začudio se što sam kupio tetrapak. Meni lepše, a i nektar sokovi su odlični. Draže mi je njih popiti, a i SrBski su... a probleme zbog kole verovatno nemam, mislim nemam za sad. Nadam se da ih neću ni imati. Bolje pivo popiti (VALJEVSKO), kad vam kažem.

  8. Svestan sam tezine sranja ovog proizvoda te ga uopste ne konzumiram.

  9. Otkad ne pijem Koka-Kolu, ja sam se i oženio.

  10. Ja gazirane sokove obožavam, i pijem sve, jedino ne one od 50 dinara što su pravljeni u kazanima po nekim šupama, u zadnje vreme više pijem Pepsi jer je jeftiniji (kod mene jedan prodaje verovali ili ne po 74 dinara flašu od 2L), a nekadašnju Kolu Vrnjci u staklenoj flaši od litra sam tamanio, doduše ne pijem u nekim velikim količinama, npr. flaša od 2L nedeljno, to je neki prosek. Negazirane ne marim da vidim, naročito one guste, pa još kad se natalože fuj...

  11. Kakve vi pičkaste organizme imate ako vam ne prija koka kola, ili se tresete od šećera, ili vam sjebe krvnu sliku. MRŠ BRE U RUDNIK SOLI.

    EDIT: I pre ću da pijem govnjivu koka kolu, koja uzgred budi rečeno, kida, nego jugonostalgičarsko slovenačko govno od Kokte. Bljutavo, karamelasto, šećerno govno.

  12. Najbolji gusti pravim lično na leto od škart breskvi i dinje, ide zajedno nikad bolje, nacediš malo limuna da rezi a krkneš i po' čašce domaće unutra da se ne zapati buđ. Jebo ove guste sokove što imaš po radnjama, same arome i limuntus, dobri su bili jebali kevu oni BiP gusti sokovi što su ranije pravili. Pričao mi jedan što je radio u pogonu za sokove pre dvaes godina, kad zamute bazu kašika stoji u njoj, posle se i oni pokvarili.

    Nego, ono što bi volao da mi uspe je boza nego zajebano mnogo da se napravi, imam neke recepte al treba eksperimentisanja a treba i specijalni kvasac što nemaš gde da nabaviš, ne može onaj obični za leba. Jedino što mi pada na um je da odem negde gde ima dobra boza pa da uzmem pelcer pa namnožim a imam i neku ideju s domaćim voćnim kvascem što ga gajim, blage veze nemam kako će da ispadne.

  13. daj recept za taj sok od breskve i dinje!

  14. jes' otrov, al je car za sve, mamurluk, teška hrana, osvježenje.. uostalom, šta danas nije otrov?
    meni su sve kole iste, od onih najjeftinijih, do original i pepsija, lajt, sa/bez šećera, šta god.. isto.

  15. Валдемар, онај рецепт што си рекао је ок али што се лимонтуса тиче, баш пре неки дан ми је један доктор, хемичар шта већ..рекао да се баш у лимонтусу налази неки отров, нешто што је иначе забрањено.

    Хтедох сад да изгуглам али ми не раде претраживачи, нешто ми се сјебало.

  16. Parazit, majku mu američku!!11

  17. Thilmo, limuntus iliti E330

  18. daj recept za taj sok od breskve i dinje!

    Ma nema šta ni da se da, nabaviš krš breskve po 20din kilo, očistiš, krkneš u blender sa nešto dinje pa protisneš kroz duplu gazu, nacediš pola limuna na dva litra i staviš nešto šećera ako oćeš i ako breskve nisu bile dovoljno slatke, razblažiš vodom da dobiješ gustinu kakva ti odgovara. Od kilo voća dobiješ oko litar soka pa te čak i dosta jeftinije izađe, krknem malo domaće šljivke onako više iz zajebancije da ne bije maler. Najbolji sok, samo što ne može dugo da stoji, što je još jedan znak da je dobar.

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.