КОКА-КОЛА - Друштвени паразит или можда само стереотип?

  1. TOOO!
    JEBO RANISAN PORED SKAJ KOLE!

  2. Валдемар, онај рецепт што си рекао је ок али што се лимонтуса тиче, баш пре неки дан ми је један доктор, хемичар шта већ..рекао да се баш у лимонтусу налази неки отров, нешто што је иначе забрањено.

    Limunska kiselina je zdrava, pošto je sto posto prirodna, a ti pitaj tog doktora hemičara da nije polagao na sluške slučajno.

  3. Valdemare, nemoj da ložiš čoveka. :)

  4. fala crnigrujane! ma ne bi to ni stajalo dugo, ja te home made sokiće tamanim ko nezdrava!

    valdemar, imam i ja sličan recept ali nije sa zamrzavanjem, ček imam negde otkucano....

    edit: evo ga!
    1 kg limuna
    pola kile pomoradži (može grejp, može mandarine)
    7 kesica limuntusa
    2,5 kg šećera (mi koristimo smeđi šećer)

    staviš u veliku šerpu vode da se ugreje, voće svako pojedinačno opereš, očistiš od peteljkici ili šta već ima da je nepoželjno (znači ne ljuštiš koru), pa kad će voda da provri ubaciš voće i čim baci ključ skineš sa šporeta i tako odstoji 5-10 minuta.
    isečeš voće na četvrtine i samelješ (originalno na mašinici za meso, al mi imamo onu bz bz, kako li se to zove, kao secko, blender, bem li ga).

    kad samelješ, dodaš tri ipo litra vode i limuntus, pa sve to ostaviš da odstoji 24h. onda procediš, sipaš šećer i mešaš malo da se šećer istopi. i onda sipaš u flaše i to ti je to.

    edit edita: e jbg, ovde ide gomila limuntusa (limontus? limontos?), pa kome smeta, jebiga.. a inače za "dezinfekciju" voća i povrća može se koristi zeolit, ne mora soda bikarbona...

    edit editovog edita: e da, ovo je recepat za sirup, daklem dobiješ oko 5 litra sirupa....

  5. Sok od zove je majka!
    Posle toga višnja!

  6. Не пијем. Не дозвољавам ни сестри, ни девојци да пију много. Све газирано треба избегавати, осим кад те мучи желудац после јачег оброка. Кока-кола, узрокује дијабетес, масну јетру, хипертензију, каријес. И ко зна шта још.

    Али, на реклами, кола никад није рекла да је здрава. Док ''воћни'' сокови где гурају сок од тикве, воду и лопате шећера и адитива, тврде да су препуни благодети. Го курац... е сад, мислим да постоји неки закон по ком, ако рекламираш да нема додатог шећера, 100% воће, и мора да је тако. Јес' да су прескупи, али купиш један недељно, освежиш се.

    А што се коле тиче... да легне предобро после неког јаког мрнџања, легне, и то не може нико да оспори. Ником ништа неће фалити ако једном у 3 месеца стуче пљеску и пола литра коле. Мозак лучи ендорфине тад, серотонине, подивља од мерака. Понављам... једном у три месеца.

  7. Nego, ono što bi volao da mi uspe je boza nego zajebano mnogo da se napravi, imam neke recepte al treba eksperimentisanja a treba i specijalni kvasac što nemaš gde da nabaviš, ne može onaj obični za leba. Jedino što mi pada na um je da odem negde gde ima dobra boza pa da uzmem pelcer pa namnožim a imam i neku ideju s domaćim voćnim kvascem što ga gajim, blage veze nemam kako će da ispadne.

    Može, brate, sobičnim kvascom, moja mati to pravila na litre, ožderavao sam se uz šampite svojevremeno. Jes da je izuzetno eksplozivno al' je pre-do-bro.

    Ja popijem flašicu 0,5 coke zero svakih 14 dana, uz cheat obrok. Jer sam tako u mogućnosti.

  8. Го курац... е сад, мислим да постоји неки закон по ком, ако рекламираш да нема додатог шећера, 100% воће, и мора да је тако.

    Da bi na etiketi smeo napisati da je 100% voće, sok ili "sok" mora imati najmanje 50% voća od kog je zvanično. Sećam se da je da l' Rauch pre nekoliko godina morao preko etikete na kojoj je pisalo 100% voće staviti crveni marker, pošto su utvrdili da je više od 50% "soka" sintetika.

  9. Ником ништа неће фалити ако једном у 3 месеца стуче пљеску и пола литра коле. Мозак лучи ендорфине тад, серотонине, подивља од мерака. Понављам... једном у три месеца.

    Ponavljam... Završi gram dobrog hašiša, jednom u tri meseca.

  10. Ponavljam... Završi gram dobrog hašiša, jednom u tri meseca.

    gde, čoveče, GDE?!

  11. Može, brate, sobičnim kvascom, moja mati to pravila na litre, ožderavao sam se uz šampite svojevremeno. Jes da je izuzetno eksplozivno al' je pre-do-bro.

    De pitaj je ako ti nije mrsko kako je tačno muti kad budeš u mogućnosti, baš me zanima. Pravio ja prošlog leta par puta al nikako da ubodem, jednom mi je čak ispala alkoholna verzija što je još sulejman treći zabranio zbog ekspanzije nasilja po bozdžinicama, nalizao sam se od toga ko tele.

  12. Priupitaću je čim se vidimo...

  13. gde, čoveče, GDE?!

    Kako da ti kažem, nemam neki stalni izvor. Kad naletim, uzmem onako malo više, pa čuvam ko suvo zlato, za specijalne prilike i za goste. Sad trenutno ne znam... Ali evo, pušim već petnaest dana istu cigaru, nikako da je dovršim :)

  14. Ček sine, preskočih 2 strane i od diskusije o koka koli naleteh na diskusiju o "houm mejd" sokovima. Mada, ne deluju loše moram reći, naročito ovo Lemajino čudo! :)
    Elem, koka-kola jeste neviđena zaraza, mislim da nema veze to sa marketingom, koliko ima sa samim kvalitetom pića(iskreno marketing im je golo govno ponekad), zato što je to opet originalni ukus kole, nije onaj "crni" frutelin koji se pio pre šurnaes' godina :D
    Ali češće konzumiranje mo'š da dovede do veće zaraze, imam jednog ortaka koji nije mogao da funkcioniše bez minimum 2-4 litra dnevno,imao je i groblje flaša iza kuće zato što nije voleo da ih baca, ali uz intervenciju porodice/familije/komunalaca, smanjio je na samo litar dnevno, i to jedva, skoro pa je izgledao kao ćoman kad nema kinte za istu :D

  15. Sad kad sam pročitao sve te priče o raspalim kokakoličarima, počinjem da se ponosim svojim alkoholizmom.

  16. Sok od zove je majka!
    Posle toga višnja!

    +1

    Pre neki 6 mesci sam pio po 2l dnevno gaziranog soka. Dal je kola, dal pepsi ili ona grande kola nije bitno. E onda mi došlo da ne pijem uopšte gazirano i tako je bilo do skoro, sad sam počeo ponovo da pijem ali to nije ništa naročito, možda 2 litra mesečno. Jes da ne preferiram kolu (više mi odgovara pepsi) ali nema lepšeg osećaja kad popiješ ladnu kolu na +35 ili nakon pleskavice..

  17. Ja pravio domaću višnju, ništa bolje nisam okusio do sada. :D kace napravi pun lonac uf...

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.