Banџaluko i ta tvoja sela

1. dan republike, ovo-ono.
    evo video s probe za ove koji nisu u BL da vide kako će dizgleda spektakl na fasadi banskog dvora. za po sata počinje.

http://www.youtube.com/watch?v=v-1ZJlm-dsY&feature=player_embedded

2. e žemo sutra u burencetu... još sam sutra tu, onda idem u MG... ajd skontajte se, ko može može...

3. Дакле, вечерас у 8 у Буренцету (код Венеције моста, поред ''Ома'').
    Засад сигурни Славк0, бури, Yomax, Tralala и ја. Јавио сам Хогару преко фејса, доћи ће сигурно ако види поруку, такође и Јовичићу (њему на пвт, па ако види. Славк0 се ваљда чуо са Лулом, ја ћу још назвати КБО-а, а неко од вас Селенијум. Ваљда бури има њен број.
    Ако има који снајпериста на теми да хоће да се придружи, добродошао је.

4. bez mene, nisam tu.

uživajte i ne dajte slavku da se opet napije od kole :)

5. Попићемо и за тебе, а Славену потурити бамбус. На блеф.

6. Nacugašte li se na okupljanju? Ja sam tih dana cugala infuziju, jebe koliko je dobra. Jedini problem je što se od nje više piša no od piva....

7. Oće biti kakavog ispijanja sokića u skorije vrijeme?

8. Čekaj da se otkravi Vrbanja.

9. da li je demofest nepovratno izgubljen ili ipak ne?

izgleda da će se uskoro voditi konačni pregovori, na relaciji grad - vlada - dodik, pa možda i bude nešto od toga.
    neko je pokrenuo inicijativu na FB da se pišu mejlovi vladi rs:

https://www.facebook.com/notes/demofest-sad-ilinikad/kako-bi-molba-trebalo-da-izgleda/340192636020058

pošto sam kupila, po to vam i prodajem :)

10. Valjda treba slati onom pederu Davidoviću. Mislim da se više pita taj kauboj nego Džombić.

11. pa i ja mislim; mada, grad ne bi mog'o ili ne bi htio sam da pokrije troškove, pa je zato potreban pritisak i na vladu.
    kako tamo u toj grupi pročitah, valjda upravo sada imaju sastanak sa davidovićem (počeo u 13:00)

12. Ulaz se naplaćuje, cuga od sponzora (da li dobijaju procenat od prodaje ili keš unaprijed, ne znam), tako da mislim da bi grad bio dovoljan.
    Al ako i bude ove godine, paz` šta ti kažem, biće upad cenera, garant...

13. pa ok, cener nije puno, jebiga.
    s tim da prethodnih godina nisu naplaćivali, a i sa cenerom - kako da pokriju izvođače?
    grad može recimo da im ustupi prostor, tj. kastel, i pokrije te neke komunalije, ali treba platiti muzičare, treba imati fond za nagrade itd.
    nije malo para.

14. Opet ću ja, ulaz, cuga, ostali sponzori, nije u pitanju samo pivo. I još kada bi bili pametni da ganjaju Nektar, na ne Jelen. Bezveze je da glavni sponzor bude pivara iz druge države, kad imamo jednu u gradu.

Bem li ga, doveli su Kosheen, a ulaz bio džabe. Ako ćemo pravo, ja ne bih dala cenera da idem slušati demo bendove, već za "zvjezdu" festivala (ako je neko dobar, naravno). Ne znam kakva je bila posjećenost prošle godine na takmičarskim večerima...

15. Ja sam čuo da BanDŽalučanke imaju vel'ke sise. Može li to neka od vas dokumentovati?

16. Mislim da izvođači koji dolaze na demofest nisu skupi, koliko sam skontao većina ih je tu radi promocije svoje, a sumnjam da takvi bendovi mogu da uzmu puno para. Gledam kako je kod nas na ovom Beer festu, organizator mlati pare od štandova plus ulaz malo (veliki mu je plus što su bine sve njegove, najjači je u BiH što se tiče opreme čini mi se).
    Ako se dovede neki jak izvođač to se lako pokrije od para koje se zarade tu i još sponzor neki i to je to. Upućen sam u ovaj naš fest ovdje, manje ljudi ga posjeti nego vaš demofest a još plus tu se karte kod vas naplaćuju dosta više nego ovdje, prvi je bio džaba, ovaj drugi su naplaćivali ulaz 2 km čini mi se i to od 9 do 11 naveče. Ipak je tu u igri nešto drugo, ne vjerujem da takav fest nije samoodrživ, vjerovatno tu neko hoće da preuzme.

17. Bezveze je da glavni sponzor bude pivara iz druge države, kad imamo jednu u gradu.

to je već sasvim drugi problem. :)

Ako ćemo pravo, ja ne bih dala cenera da idem slušati demo bendove, već za "zvjezdu" festivala (ako je neko dobar, naravno).

pa da, i za njih im i treba kinta.
    osim toga, sponzori ti nisu sigurni: danas jesu, sutra nisu, zato je najbolje povući pare od države ako hoćeš da napraviš nešto kvalitetno i dugotrajno. uz sponzore, naravno, ali ne oslanjajući se samo na njih.

pazi, nisam nikad organizovala festival, ali ponavljam: treba tu kinte dosta. ej, pa samo za reklamu, nagrade i isplatu "zvijezdama" - malo li je?

Ne znam kakva je bila posjećenost prošle godine na takmičarskim večerima...

ne kontam te... pa svako veče je i takmičarsko i "revijalno"... :/
    a prošle godine je bila, naravno, mnogo slabija posjećenost, što zbog odluke da se plaća upad što zbog kiše a i "zvijezde" se nisu svima svidjele.

18. Mislim da izvođači koji dolaze na demofest nisu skupi, koliko sam skontao većina ih je tu radi promocije svoje, a sumnjam da takvi bendovi mogu da uzmu puno para.

jes baš tricky, kellis i asian dub foundation dolaze da se besplatno promovišu :)
    a ako misliš na takmičarske, demo bendove - pa njih niko i ne plaća, osim što im plaćaju smještaj, možda i prevoz i te fore.

remac, koji naš fest, vaš fest? čiji si ti, dečko? :)
    EDIT: ne znam za taj vaš fest, to htjedoh reći.

19. Ma naš je Beerfest, Bijeljina, vaš je Demofest Banja Luka :)
    Ali nisu toliko velike cifre kao što se misli, Čorba svira za 6 000 eura jbt a doćiće svakakva mraka da ih sluša.

20. E i to što veli Remac.

Ja bih voljela da ponove i ono na Šehovima, ali tek od toga neće biti ništa...

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.