Prijava

Mislio otići ovaj mesec u Rovaniemi, da vidim Deda Mraza. Koliko su cene nabili prevoza i smeštaja, jebem li im ono malo majke laponske. Ništa, Deda Mraze, vidimo se u maju.

nemoj da sedis tu u deda mrazovom selu i ta sranja, nadji neki smestaj van, po moguctsvu da ima saunu, iznajmi auto, i cepaj. u deda mrazovo selo ces otici jednom, ako nemas decu nije nesto ni posebno, al ovako sto imas da vozis motorne sanke ides nocu u neku ledaru da gledas svetlost, vozis se/setas po necemu sto bilo jezero/reka itd, to je nesto sto zanimljivo.

to ako ides tamo idi zimi.

ustvari i ne mora rovaniemi, idi gde god tu, zanimljivo iskustvo.

To me i zanima, one motorne sanke, zurenje u nebo, saonice sa haskijima itd. ali kako im sezona sada, nabili cene nehumano, a trenutno samo mogu vikendom otići, kada su cene još gore. Vrv ćemo otići nekad na proleće.

Celte legendo, jesi li bio na St Moritz?

Gledao sam na yt, ima neka voz linija Tirano - St Moritz, ono je zimski raj

Da ne pričamo o Grindelwaldu, ja onako zamišljam raj

Plidu care, a Grindevaldovi zločini, to ništa, a? Koliko čarobnjaka je dalo svoj život da bi ti mogao skijati?

bio sam na sve to u svajcarskoj jbg. sto leti sto zimi

sve mi to na 2 sata najvise

pre nekog vremena, jos pre dece, imao sam obicaj sa zenom, skoro svaki vikend leti vozom odemo negde, popnemo se na neku cuku, tu ako ima neki planinarski dom posto obicno ima krenemo da pijemo i onda se napijes u vozu do kuce, i prodje ti dan.

Zivis ga celte, ovim si mi dokazao da nisi izgubio dušu

, tu ako ima neki planinarski dom posto obicno ima krenemo da pijemo i onda se napijes u vozu do kuce, i prodje ti dan.

Pa onda ponovo kreće rmbačenje od ponedeljka sabajle :)

Nisam bio u Švicarskim alpima, a bio sam na zimovanju po Austriji i koliko god ono bilo predivno, čini mi se da je Švica ispred svih što se zimskog turizma tiče. Još jedino Francuzi eto.

sta ga znam, nije da su sad nesto mnogo bolji od francuza i austrijanaca. ustvari mozda je cak i prijatnije celokupno iskustvo u francuskim alpima zimi.

imas tu ekskluzivu kao proseravanja, bogato, perverzije al na to se rusi i arapi loze, nije to za normalan svet.

svajcarska jeste doduse bolja leti, al to je zato sto je uredjenija i pristupacnija, i ono, mozes da se popnes i vidis neka mesta sto nikad ne bi ovako po alpima jer ueli dovezo voz ili zicaru do gore, ili ako nista bar ti isterao stazu dobru do vrha da ne polomis vrat.
i gore na vrh ti stavio restoran.
za to je neprevazidjena svajcarska.

ne mozete da verujete to. jebeno penjes se uz neki kamen, malo merdevinama, malo stazom, strmo upickumaterinu popnes se, cekas pogled, gore na kamenu 2 sa 2 kiosk i klupice i prodaju pivo i klopu.

kako li onaj dolazi na poso, kako li mu donose klopu, vodu i odnose govna sto se poseru ljudi to ne znam.

Jesu guzve u tim mestima?

iznenadjujuce, ume da bude.

preuvelicavam, nije bas svuda, daleko od toga, ali to sa uredjenim stazama i generalnom obezbedjenoscu da ides na mesta koja bas i nisu pristupacna, to im je dobro.

padnu, ginu i sa ovih staza, ali nije to nista, po kojim kamenima prolaze

svajcarska jeste doduse bolja leti, al to je zato sto je uredjenija i pristupacnija, i ono, mozes da se popnes i vidis neka mesta sto nikad ne bi ovako po alpima jer ueli dovezo voz ili zicaru do gore, ili ako nista bar ti isterao stazu dobru do vrha da ne polomis vrat.
i gore na vrh ti stavio restoran.
za to je neprevazidjena svajcarska.

E to je prava čar Švicarske, što su sredili sve to i što je lako dostupno naravno ako imaš novca. Džaba što ti imaš neke lijepe krajolike kad moraš biti profi alpinista da ih doživiš. Tako je kod naših planinskih predjela ovde na balknu jbg.

Ne postoji način da u ovom bezveznom trčkaranju od svakodnevice sretneš niti jednog normalnog čoveka rano ujutru koji zna tačno kud je pošao i šta radi.